R. Antwerp F.C.

0 - 1

Woe. 28/10/2009 20:30 u.

Beker van België 1/16 finale

F.C.V. Dender E.H.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3507
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Mark Simons - Kristof Meers
 
Vroege goal beslist over kwalificatie
Eigen bericht - Twee gefrustreerde of op zijn minst mistevreden trainers na afloop van de bekerpartij op de Bosuil. Weliswaar om uiteenlopende redenen. Bij FCV Dender zitten ze nog steeds gekaterd te gluren naar het licentiedossier van R Exc. Moeskroen, maar dat laten we voor rekening van de coach van de Oost-Vlaamse club. Bezoekend coach Asselman was niet te spreken over de prestatie van de scheidsrechter, terwijl zijn club nota bene ongestraft met twee doelwachters tegelijk mocht spelen. De wedstrijdbeelden zijn onverbiddelijk! De handspelfase in het penaltygebied was een terechte reden van kritiek van Antwerpcoach Ratko Svilar die overigens niet blind was voor de manier waarop zijn poulains alweer een (vermijdbare) goal te slikken kregen. Het was ook voor Thomas Phibel reden genoeg om achteraf een rondje praten voor te stellen in de lange aanloop naar de clash tegen die andere ex-eersteklasser AFC Tubize.

De stevige centrale verdediger kon inderdaad aan de bekerclash tegen reeksgenoot FCV Dender EH beginnen. Dat was een gelukje voor Antwerptrainer Ratko Svilar. Minder fortuinlijk was de onbeschikbaarheid van Tibor Tisza vanwege ziekte. Ploegafgevaardigde Frank Verhaegen moest opnieuw aan het schrijven na het het uiterst late forfait van Darko Pivaljevic. Manu Kenmogne kwam zo in extremis bij de starterself. De rood-witte technische staf had al eerder beslist met een gebruikelijke viermansachterhoede te starten. Bas Vervaeke schoof in op rechtsachter. Ray Fränkel kreeg de voorkeur op Sebastiàn Setti en deelde de bank (voor het eerst sedert de Tour of Scotland) met jonge doelman Sten Vandenbossche en Bart De Corte. De aftrap was roodwit, maar bleek al dadelijk dat FCV Dender niet gekomen was om M.U.-coach Warren Joyce op een spectaculaire opener te trakteren... De bezoekers veroverden de bal en vormden driehoekjes op de eigen speelhelft van links naar rechts en terug. Toch kwamen ze al vlug uit bij een eerste mogelijkheid. De corner kwam van links en Munyaneza kopte via de grond over de dwarsbalk van Vincent Van Trier.

Balverlies in de middenzone leidde naar een nieuwe hoekschop voor de bezoekers. Opnieuw vanaf de linkerflank en Ngolok kwam als eerste op de bal. Hij mocht simpel in de linkerbenedenhoek mikken. Het duurde even voor het stadion van de opdoffer was bekomen. De Antwerpcoach haalde Ray Fränkel terug voor Sebastiàn Setti. Na stuntelwerk van Denderverdediger Schumann werd een kopbal van Kevin Oris ei zo na nog gevaarlijk, maar doelman De Boodt redde de situatie. Vincent Van Trier moest er aan de overkant met de voet tegenaan, al ging het vlaggetje in laatste instantie nog de hoogte in. Geoffry Hairemans begon halverwege de eerste periode aan een reeks corners voor zijn kleuren, maar opbrengen deed het niet. Terwijl de achterban een juichkreet smoorde, kwam Sebastiàn Setti bij de tweede poging jammerlijk in het zijnet uit. De Antwerpverdediging zette de buitenspelval oordeelkundig open, maar moest tegelijk vaststellen dat de roodwitte aanvallers Kevin Oris en Manu Kenmogne in de tang zaten bij de bezoekende verdediging. Een keertje amper kon de rood-witte topschutter aanleggen, maar het schot zoefde over. Het was dus keren met bezoekende voorsprong.

De tweede periode begon een stuk sneller en al vlug gingen de supportersclans aan het zingen. Roodwit zette in op Emmerik De Vriese. De snelle winger bracht vaart in het roodwitte aanvalsspel. Er voltrok zich onmiddellijk een opmerkelijk en beslissend standje in vijandig doelgebied. Kevin Oris won het van doelverdediger De Boodt aan de eerste paal. De zwartblauwe achterban claimde fout. De scheidsrechter greep niet in. Een eerste schot werd afgeweerd door het doelkader. De rebound werd door een D.-verdediger als een volleerd doelman met beide vuisten uit het doelvlak gehaald. Weer greep de fluitenier niet in! De doelworsteling duurde voort tot een bezoeker de bal (mogelijk) vanachter de doellijn wegschraapte. De man-in-'t-zwart maakte uiteindelijk een einde aan het boeltje met een doeltrap voor FCV zonder dat de bal over de achterlijn was geweest. Rood-wit voelde zich terecht bestolen! De technische staf zou dat achteraf in die zin verwoorden. Het spel trok zich opnieuw op gang. Kevin Oris plaatste zijn hoofd tegen een corner van Geoffry Hairemans, maar scheerde de buitenkant van de paal.

Doelman Vincent Van Trier moest zijn doel uit, om een aansnellende Zukanovic tot staan te brengen. De gele rekening van Boelen was aardig opgelopen. Op het half uur was het kaartje van linksachter Blondelle vol na een forse ingreep op publiekslieveling Geoffry Hairemans. Het geroutineerde FCV voelde zich weliswaar geviseerd, maar enige hinder van dit ondertal ondervonden de bezoekers niet. Roodwit veroverde weliswaar nog een hele reeks hoekschoppen in dit laatste kwartier, doelman De Boodt kloppen lukte niet. Hoewel Thomas Phibel en Benjamin Lambot niet spaarzaam waren met hun woorden bij RAFC.tv, was het toch vrij moeilijk indrukken peilen bij de rood-witte spelers...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 28/10/2009)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
31 Vincent Van Trier
19 Bas Vervaeke
16 Ransford Addo
2 Thomas Phibel
20 Matthias Trenson (K) - 53'
23 Geoffry Hairemans
3 Ray Fränkel
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese - 84'
18 Manu Kenmogne
99 Kevin Oris
 
15' 3 Ray Fränkel (uit)/
6 Sebastián Setti (in)
F.C.V. Dender E.H.
20 Dries De Boodt
23 Mike Wiggers - 84'
12 Steven Schumann
14 Oumar Cissé
4 Siebe Blondelle - 75'
19 Alexandre Lauriente
8 Kristof Imschoot (K) - 65'
10 Tim De Meersman
18 Ibrahim Somé
26 Henri Munyaneza - 42'
16 Evariste Ngolok - 10'
 
46' 10 Tim De Meersman (uit)/
6 Ervin Zukanovic (in)
72' 18 Ibrahim Somé (uit)/
11 Rudi Saintini (in)
76' 19 Alexandre Lauriente (uit)/
2 Alexander Simov (in)