K.F.C. St.-Lenaarts

1 - 4

Vrij. 07/05/2010 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Houtstraat

Toeschouwers: 450
 
Scheidsrechter: Mario Vanlommel

Lijnrechters: Gert Vancotthem - Alfons Maertens
 
Seizoenseinde in schoonheid
Eigen bericht - KFC Sint-Lenaarts staat op enkele dagen van deelname aan de play-offs van de vierde nationale afdeling. Coach Dirk Van Rillaer keek samen met zijn spelers uit naar een sterke sparring-partner en het rood-witte heir van Colin Andrews en Guy Vandecauter was graag bereid de handschoen tegen de groen-gelen op te nemen. Hoewel de trainingen de afgelopen dagen op de Bosuil met wisselende bezetting verliepen, had de technische staf ook dit keer nog de beschikking over een gemotiveerde groep. De afzegging van Manu Kenmogne leverde belofte Yens Peeters meteen een plaatsje op in de dug-out en in het spelersarchief van de club. Doelman Jeroen Hofmans telde er samen met Bosuilyoungsters Yannick Put, Jef Vogels en tester Hadj Bellal (die het nummer van vertrokken Sebastiŗn Setti in bruikleen kreeg) de minuten af naar het begin van zijn eerste optreden bij de rood-witte hoofdmacht. Kreeg KFC Sint-Lenaarts de tegenstand die het zich had gewenst?

De wedstrijd begon alvast met een enorme suspense voor de thuisaanhang. Benjamin Lambot, centraal in defensie spiksplinternieuw in duo met Bart De Corte, kreeg ongelukkig de bal tegen de hand in de zestien. Didi verprutste het momentum en stak de elfmeter binnen het bereik van de grijphanden van Kevin Wauthy. Slechter verging het overbuur Snoeys. Binnen het kwartier moest de jonge lokale doelman zich liefst drie keer gewonnen geven. Twee keer rondde good old Darko Pivaljevic af. Niels Martin voerde aan, Kevin Oris devieerde met de borst en 'King' Darko strekte het schot over Snoeys. Amper drie minuten later versnelde Kevin Baert over de rechterflank via rechtsachter Bas Vervaeke tot bij Kevin Oris die het gaatje tussen doelman en paal vond: 0-2. Een stevige corner van Emmerik De Vriese vond Benjamin Lambot aan de tweede paal.

Gul schraapte het schot van de lijn. Jansen ging zijn kans, de vuist van Kevin Wauthy weerde in corner af. Hoewel slachtoffer van potige tackles, kon Kevin Baert door tot op de achterlijn. De navolgende hoekschop van Emmerik De Vriese werd door 'King' Darko centraal binnengekopt. De scheidsrechter viel ten prooi aan het tempo van de partij en liet zich op het half uur zowaar vervangen door zijn eerste assistent. R Antwerp FC bleef domineren, kansen afdwingen en maakte tot vermaak van de talrijke rood-witte fans nog voor rust een vierde goal. Kevin Oris bediende Kevin Baert, hoewel stevig aangepakt liet scheids-a.i. Gert Vancotthem het voordeel. Emmerik De Vriese verloste zich van drie tegenstanders en bracht meteen de ruststand op 0-4. KFC Sint-Lenaarts had zich tegenstand-van-formaat gewenst, maar of ze met deze tussenstand hadden gerekend?

Bij de kampwissel defensieve rood-witte wissels: nieuwe doelman Jeroen Hofmans, nieuwe centrale verdediger Jef Vogels en Bart De Corte kwam (op)nieuw op linksachter. Hoewel rood-wit stevig combineerde, duurde het toch even voor de defensie door de fase van de knikkende knieŽn was. Beste mogelijkheden waren er voor bezoeker Kevin Oris, al leek de wedstrijd een beetje op slot te gaan. Op het uur maakte Berghmans gebruik van een aarzeling in de Antwerpverdediging om een beetje onverwacht de score te milderen. KFC kwam nu plots toch een aantal keren opzetten. Invaller Yannick Put moest vaak achteruitknijpen om bij te springen. Terwijl die andere debutant Yens Peeters verwarring stichtte in de lokale defensie, was het toch Antwerpdoelman Jeroen Hofmans die zijn team voor een tweede tegentreffer behoedde, de moeilijke kopbal van invaller Stevens.

De rood-witte coaches en spelers sloten het seizoen in schoonheid af en mogen heel binnenkort de koffers pakken. De fans koesteren grootse plannen voor het tussenseizoen, want gaat niet het gerucht dat er een grote Stadsderby staat aan te komen?
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/05/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
19 Bas Vervaeke
26 Bart De Corte
8 Benjamin Lambot
20 Matthias Trenson
7 Kevin Baert
27 Franky Pelgrims
30 Niels Martin
22 Emmerik De Vriese - 41'
9 Darko Pivaljevic - 6' - 17'
99 Kevin Oris - 9'
 
46' 21 Kevin Wauthy (uit)/
51 Jeroen Hofmans (in)
46' 20 Matthias Trenson (uit)/
28 Jef Vogels (in)
57' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
6 Hadj Bellal Semara (T.) (in)
65' 99 Kevin Oris (uit)/
24 Yannick Put (in)
75' 7 Kevin Baert (uit)/
18 Yens Peeters (in)
K.F.C. St.-Lenaarts
22 Kurt Snoeys
18 Nick Jansen
2 Kevin Dyck
12 Yasin GŁl
14 Joris Berghmans - 59'
3 Sven Herrygers
7 Stefan MariŽn
6 Hans Bevers
15 Karim Didi
9 Ribeiro Dos Santos
19 Steve Nuyts