K.F.C. Schoten S.K.

0 - 4

Woe. 21/07/2010 16:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Braamstraat

Toeschouwers: 975
 
Scheidsrechter: Bart Jennart

Lijnrechters: L. Visser - G. Olekers
 
Simpele winst voor R Antwerp in burenduel

Eigen bericht - Twee doelpunten in elke speelhelft leverde R Antwerp FC een droge, zij het niet helemaal bevredigende 0-4 zege op. De walk-over die de supporters in gedachte hadden, kwam er dus niet helemaal uit. Er waren kansen genoeg geweest op veel meer, dat gaf de lokale coach bij clubzender RAFC.TV ruiterlijk toe. De roodwitte schutters waren niet doorlopend bij de zaak. KSK Schoten kon in zijn duel met de roodwitten uit Deurne-Noord met David Van Steen voor de rust en ex-R.A.F.C.-er Roy Boes erna bovendien rekenen op een man-tussen-de-palen die een steengoede prestatie neerzette. Ook die andere oud-Bosuilen Thoma Adriaenssens en Thomas Carpels mochten met tevredenheid terugblikken op hun wedstrijd tegen de ex-club.

Er was weinig moeite voor nodig om in het roodwitte starterselftal van deze nationale feestdag een flinke doorslag te zien van het team van afgelopen zondag. Kerem Zevne kreeg de weinig benijdenswaardige taak de ongelukkige Kevin Baert (die overigens deze woensdagmiddag ontslagen werd uit het Stuivenbergziekenhuis) op te volgen. Met Thomas De Corte daarachter, betekende dat een hele nieuwe rechterflank. Andere nieuwelingen zouden pas (diep) in de tweede helft hun opwachting in het elftal maken.

Het Gemeentepark aan de Braamstraat was aardig volgelopen en menig Antwerpfan was getooid met het allernieuwste t-shirt van de ploeg van 't stad. De stoere roodwitte stemmen konden evenwel lang niet de sfeer oproepen van de derby-zondag. De Parkploeg bediende zich niet van goedkope uitleg en bood flink weerwerk aan de elf van coach Colin Andrews. Bovendien sloot de afweergordel met een puike David Van Steen. Kevin Oris opende de vijandelijkheden in de zestien, maar het was Antwerpdoelman Kevin Wauthy die bij zijn eerste en enige activiteit van de eerste periode met de vuist redding bracht. Net voor het kwartier haalde de lokale doelman de vallende bal van Emmerik De Vriese vanonder de lat vandaan. Marvin Peersman zocht en vond zoals gevraagd, een paar keer de punt van de rechthoek. Het was wachten tot de 35e minuut om er Alex Di Gregorio daadwerkelijk te zien opduiken. De nieuwe Antwerpcaptain krulde de bal verrassend in de verste hoek. Bijna in het rustsignaal verdubbelde Kerem Zevne na een combinatie tussen Kevin Oris en Yannick Put de score.

Terwijl de lokale groengelen een viertal verse krachten, o.w. ex-Antwerpdoelman Roy Boes, tankten tijdens de onderbreking, hield Colin Andrews het op een vervanging. Niels Martin kwam de rechterflank belopen. Amper vijf minuten ver of de Antwerpcoach zag derby-held Yannick Put met een verwrongen knie uitvallen. Het leverde Sidy Ceesay zijn allereerste speelminuten in roodwit shirt op. Eens begonnen, ging de Bosuilcoach nu volop aan het wisselen. Nog voor het uur kreeg Alex Di Gregorio zijn applausvervanging van de middag. In een reactie bij RAFC.TV had de captain weinig woorden nodig om een zekere tevredenheid te verwoorden. De aanvoerdersband zou via Kevin Oris uiteindelijk belanden bij Benjamin Lambot die na zondag ook nu tekende voor de volle speeltijd. Ondanks het kranige verweer van de Parkploeg kwam R Antwerp FC nog twee keer te scoren. Even voorbij het uur rondde Kevin Oris af. In de slotminuten legde Niels Martin op aangeven van Mike Van der Linden de eindcijfers vast.

Er waren kansen voor veel meer. In zijn weinige minuten speeltijd kwam Mike Van der Linden er nog drie keer heel dicht bij. Ook Sidy Ceesay creŽerde zichzelf aardig wat mogelijkheden, maar hij vond telkens een erg behoorlijke doelman Roy Boes op zijn weg.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/07/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
14 Kerem Zevne - 44'
8 Benjamin Lambot
19 Alexandre Di Gregorio (K) - 35'
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
10 Kevin Oris - 63'
 
46' 14 Kerem Zevne (uit)/
30 Niels Martin (in) - 88'
50' 24 Yannick Put (uit)/
Sidy Ceesay (T.) (in)
57' 19 Alexandre Di Gregorio (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
71' 2 Thomas Phibel (uit)/
20 Jef Vogels (in)
72' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
17 Ahmed Sababti (in)
80' 10 Kevin Oris (uit)/
15 Mike Van der Linden (in)
K.F.C. Schoten S.K.
1 David Van Steen
2 Thoma Adriaenssens
3 Thierry Backx (K)
5 Robin Jacobs
7 Mike Seiffermann
9 Jimmy De Groof
6 Dennis Huygelen
13 Hannes De Meyer
17 Nick Simons
10 Aziz El Adouly
14 Wouter Hendrickx
 
46' 1 David Van Steen (uit)/
32 Roy Boes (in)
46' 9 Jimmy De Groof (uit)/
16 Thomas Carpels (in)
46' 13 Hannes De Meyer (uit)/
18 Vincent Tameo (in)
46' 3 Thierry Backx (uit)/
8 Matthias Broeckaert (in)