R. Cappellen F.C.

0 - 1

Zat. 31/07/2010 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Jos van Wellen

Toeschouwers: 1500
 
Scheidsrechter: Sharon Sluyts

Lijnrechters: Werner Dehaes - Frans Gebruers
 
Rood-wit domineert, maar vergeet het af te maken

Eigen bericht - Het was een blij weerzien met Kevin Baert in het Stadion Jos Van Wellen, al heeft de Great Old een sprekende prestatie niet kunnen uitdrukken in klinkende cijfers. De overwinning was terecht en verdiend. Terwijl Grozdanic en Rizki weinig respect opbrachten voor de regelen der sportiviteit in hun dadendrang tegen hun ex-club, formuleerde Bart De Corte het zo: "We wisten bij momenten niet waar lopen en als je ziet dat we op het einde nog bijna de gelijkmaker realiseren, weet je dat alles kan. Stevige ploeg dat nieuwe R Antwerp FC, misschien toch spijtig dat ik er niet meer bijloop..." Emmerik De Vriese forceerde al vlug de beslissing. Wat voorafging en wat volgde, was inderdaad een festival van gemiste mogelijkheden. Ronduit onbegrijpelijk was dat doelman Brughmans bij twee gelegenheden een terechte strafschop onschadelijk wist te maken...

Coach Colin Andrews houdt niet van experimenteren. Zijn ploeg startte aan het einde van het tweede oefenweek met een harde doorslag van het team dat afgelopen dinsdag buur K Berchem Sport wist te bedwingen. Darko Pivaljevic verhuisde naar de dug-out. Niels Martin schoof het elftal in om bij voorkeur over de rechterflank te evolueren. R Antwerp FC begon gedecideerd aan de partij tegen de buur. R Cappellen FC kreeg instructies vanwege coach Stany Gzil in de lokale variant van het Nederlands, maar dat kon amper volstaan. Emmerik De Vriese joeg al vroeg een vrijschop over de dwarsbalk, de voorbode van meer fraais van de winger. De roodgelen lieten zich niet onbetuigd. Prikten enkele keren tegen, dwongen de eerste hoekschoppen van de partij af. Fors weerwerk dus en scheidsrechter Sharon Sluyts had dan al de grootste moeite de voetbalregels op adequate wijze te laten respecteren. Toch klom de Great Old nog voor het kwartier op voorsprong.

Het driehoekje Thomas De Corte, Ben Lambot en Bart Van Zundert, zette Alex Di Gregorio vrij op de punt van de rechthoek. Doelman Brughmans wist met de vuisten te reageren, maar werd vervolgens toch gevloerd door de rebound van Emmerik De Vriese. RFC reageerde onder de toeziende ogen van o.a. Kevin Baert en vele honderden Antwerpfans met een slechtgerichte kopbal van Diela. Kevin Oris zag zijn kopbalpoging afgeweerd worden middels een fraaie parade van Brughmans. Na aanvankelijk voordeel, vloog ex-Antwerpspeler uiteindelijk toch op de bon. Ploegmaat Diela zou voor een bijna gelijkaardige overtreding de eerste spelperiode eveneens met een gele streep beŽindigen, terwijl Bouyfoulkitne onbegrijpelijk aan de zwaarste sanctie ontsnapte in blessuretijd. Roodwit had de kansen op meer niet benut. Kevin Oris zag zijn goal afgekeurd vanwege te fors duelleren met de lokale doelman, die zijn team bij enkele gelegenheden overeind had gehouden.

Roodwit begon de tweede periode ongewijzigd. RFC bracht twee nieuwe krachten mee uit de kleedkamer. het leverde al bijna dadelijk resultaat op. Wesley Geuens kopte staalhard in de grijphanden van Kevin Wauthy. Marvin Peersman stuurde tegen, maar de knal van Alex Di Gregorio ging naast. Een dubbele wissel bij beide teams net voor het uur, wijzigde het spelverloop nauwelijks. Roodwit domineerde, Darko Pivaljevic ging door de knieŽn en kopte naast. Sekonden later belandde de bal op de stip na handspel in de fatale zone. Alex Di Gregorio aarzelde, RFC-doelman Brughmans schraapte het schot uit de linkerbenedenhoek. RFC kwam nog maar sporadisch uit de omknelling los. Kevin oris Kopte over. Zevne zag zijn vluchtschot eveneens over de dwarsbalk zoeven. Bart De Corte leunde wel vervaarlijk door op Ben Lambot in de zestien, maar het vervolg landde pas vele minuten later op de stip na nieuw handspel.

Ook Darko Pivaljevic wist de elfmeter niet te benutten. Ondanks een stevige kans beiderzijds, bleef de rustscore uiteindelijk bewaard tot het einde. Daarvoor mochten lokale club en achterban hun doelman bijzonder dankbaar zijn. Kevin Baert was samen met zijn fans opgetogen over het vertoonde van zijn ploegmaats. Zijn eigen activiteiten beperken zich momenteel tot stilzitten, de onfortuinlijke middenvelder maakt toch al nieuwe plannen voor een stevige revalidatie en een voorspoedige comeback. We bekijken het via RAFC.TV en mogen het de rechtspoot nogmaals toewensen... De clubzender beloofde alvast zijn vorderingen op geregelde tijdstippen op te volgen.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 31/07/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese - 13'
30 Niels Martin
10 Kevin Oris
 
56' 30 Niels Martin (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
56' 43 Marvin Peersman (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
71' 10 Kevin Oris (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
71' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
26 Mike Van der Linden (in)
86' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
R. Cappellen F.C.
1 Bernd Brugmans
16 Bart De Corte
6 Ben Van Gorp
3 Wesley Geuens
14 Senne Vanderheyden
19 Alan Grozdanic - 22'
12 Maxim Van Hooydonck
7 Rachid Allachi (K)
11 Thierry Nana Diela - 44'
10 Michel Nkuman
9 Hamid Bouyfoulkitne
 
46' 10 Michel Nkuman (uit)/
2 Stephan De Brul (in)
46' 7 Rachid Allachi (uit)/
18 Bryan Van Den Bogaert (in)
56' 12 Maxim Van Hooydonck (uit)/
4 Jeroen De Vlaming (in)
56' 16 Bart De Corte (uit)/
5 Hamza Rizki (in)
65' 19 Alan Grozdanic (uit)/
15 Christof Van Bouwel (in)