R. Antwerp F.C.

2 - 1

Woe. 25/08/2010 20:00 u.

K. Rupel Boom F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5750
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Ronny Vanhoof - Gregory Crotteux
 
Bosuil krijgt voetbal met karakter

Eigen bericht - Drie aanvallende krachten hield coach Colin Andrews achter de hand in de dug-out, maar het was pas bij het horen van de naam Stavros Glouftsis dat het bezoekende heir gretig naar de scheldwoorden greep. Hoewel iets minder talrijk en minder luidruchtig als gedacht en/of gevreesd, wisten de bezoekers toch een uitgebreide twaalfde man achter zich verenigd. Zeker als naar analogie van de openingsspeeldag roodwit eerst moest incasseren alvorens voluit naar de driepunter te grijpen. Nog voor de rust was de klus geklaard en wat erna volgde was een mix van verzorgd offensief voetbal op vreemde en eigen speelheflt. Bezoekend coach Van Wambeke leek ontgoocheld, want vond zijn team wel recht hebben op ten minste een punt. Een standpunt, waarin Colin Andrews zich daartentegen niet kon vinden...

De avond begon met een merkwaardig moeilijk afscheid van clubman-pur-sang Walter Voet. De bezoekende clan kon zich niet helemaal vinden in het ogenblik stilte, maar mocht weldra weer op volle sterkte. R Antwerp FC trapte af en ging al snel op zijn linkervleugel leunen. Thomas Phibel stuurde aan, Marvin Peersman zocht via Emmerik De Vriese de weg naar voren. Zo kwam er de eerste hoekschop van Kerem Zevne aan. Centrale verdediger Benjamin Lambot kwam koppen. Zo zonderde een mooie combinatie over links via Kevin Oris Kerem Zevne voor doel af. Het schot van kortbij belandde echter naast het doelkader. Aan de overkant viel een corner van links iets buiten de zestien ter hoogte van de tweede paal. Poorters realiseerde meteen de openingstreffer (0-1). "We hebben de beelden nochtans urenlang bestudeerd!", foeterde coach Colin Andrews tijdens de persconferentie. Roodwit veroverde direct het balbezit, maar de uitgesponnen combinaties wisten de tegenstander alsnog niet te ontwrichten. Wel integendeel. Kevin Wauthy moest plat op een stevige poging van Ventose. Even stak gemor de kop op, dat al vlug aanleiding vond in publiek protest tegen een aantal opvallend verkeerde beoordelingen van de buitenspelregel.

De vlaggeman volhardde nochtans in de boosheid. Emmerik De Vriese werd in zijn dadendrang beknot. Ook rechtsachter Thomas De Corte (die zijn handen vol had aan Ngadrira) werd gevangen! Roodwitte pogingen vanop enige afstand brachten niet het gewenste resultaat. Dan maar opnieuw gecombineerd. Thomas De Corte, Franky Pelgrims, Kerem Zevne, Kevin Oris en Bart Van Zundert vonden Alex Di Gregorio in de zestien. Het schot werd afgeblokt en Kevin Oris was er als de kippen bij om de gelijkmaker te netten. Sekonden later klom de spits en kopte op de voorzet van Emmerik De Vriese. De bal streelde de bovenkant van lat en doelnet. Franky Pelgrims vond Thomas De Corte op de flank. De rechtsachter dropte een voorzet in de zestien die via de borst van doelman Van Impe netjes voor de voet van Kerem Zevne viel. Koud kunstje voor de nieuweling om zijn tweede roodwitte competitiedoelpunt te scoren. Er klonk opnieuw een Limburgs accent bij RAFC.TV met de stellige hoop de jonge aanwinst nog vaak terug te horen. Roodwit had de situatie na een aanvankelijke achterstand opnieuw in weinige minuten omgebogen.

Geen van beide coaches zag onmiddellijk heil in personeelswissels en zo begonnen dezelfde 22 aan het vervolg. De Great Old dook als eerste gevaarlijk op. Emmerik De Vriese koos voor de korte hoek, Van Impe wierp zich nu wel gepast op het object. De KFC-doelman had weinige minuten later opnieuw de goede reactie met de voet in huis om een verre poging van Marvin Peersman te neutraliseren. KFC kwam even onder de druk uit, maar maakte op vijandig terrein bitter weinig klaar. Kevin Wauthy was al langere tijd een geconcentreerd toeschouwer. Hij zag hoe Kerem Zevne in een duel onzacht neerging en naar de schouder greep. Verzorging mocht niet baten: Darko Pivaljevic kwam de schutter vervangen. De Great Old knutselde slechts wat halve kansjes in mekaar en plooide nu vervaarlijk achteruit. Beide coaches gaven hieraan een hoogst persoonlijke interpretatie, al verzekerde Alex Di Gregorio bij RAFC.TV dat het geen opgelegde strategie was. Niels Martin probeerde een paar keer vanop links de bakens te verzetten. In de laatste tien minuten floot scheidsrechter Vinche echter tot vier keer toe richting Antwerpdoel, dat nu zwaar onder druk kwam te liggen.

In de allerlaatste seconden kwam KFC zodoende nog bijna een puntje meegraaien. "Reden voor ontgoocheling bij de bezoekers? Misschien wel, maar als de optelsom gemaakt is, hebben we verdiend gewonnen", verklaarde Antwerpcoach Colin Andrews met enige stemverheffing.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 25/08/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
8 Benjamin Lambot
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman - 40'
4 Bart Van Zundert
27 Franky Pelgrims
23 Alexandre Di Gregorio (K)
22 Emmerik De Vriese
28 Kerem Zevne - 44'
10 Kevin Oris - 38'
 
60' 28 Kerem Zevne (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in) - 89'
77' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
30 Niels Martin (in)
88' 10 Kevin Oris (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
K. Rupel Boom F.C.
31 Olivier Van Impe
9 Cedric De Troetsel - 90'
20 Sven Van Der Heyden
22 Jerry Poorters (K) - 9' - 53'
4 Wesley Snoeys
11 Avansey Ngadrira
16 Jeroen Mertens
6 Frank Magerman - 83'
13 Davy De Smedt - 37'
8 Dries Ventose
24 Joren Dom
 
74' 8 Dries Ventose (uit)/
7 Mattis Persoons (in)
74' 11 Avansey Ngadrira (uit)/
10 Björn Beyens (in)
80' 13 Davy De Smedt (uit)/
5 Baba Kourouma (in)