R.F.C. Tournai

1 - 3

Zat. 11/09/2010 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Luc Varenne

Toeschouwers: 2307
 
Scheidsrechter: Sam Loeman

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Edwin Rys
 
De avond kleurt geel, rood en wit

Eigen bericht - De wedstrijd tegen 'les Sang et Or' heeft een verleden van halve en hele ontgoochelingen en een schaars lichtpuntje. Tot in het verre Manchester toe was geweten dat tot voor deze vijfde speeldag van de huidige voetbaljaargang, de Great Old nog geen enkele keer de driepunter wist mee te graaien. Meer dan wie ook, zal Yannick Put toch al vaak teruggedacht hebben aan zijn eerste competitiedoelpunt in roodwit shirt in ditzelfde Luc Varennestadion. De achterban was weliswaar weer even massaal present, richtte opnieuw een even oorverdovend 'Antwerp zingt' aan, maar de bezoekende fans beleefden toch weer meer dan enkele bange minuten in hun overvolle vak. Net als M.U.-scout Jim Ryan, moest ook de roodwitte technische staf lijdzaam toekijken hoe het team zich doorheen een moeilijke avond worstelde. RFC Doornik kon inderdaad de vrij verrassende voorsprong over de kampwissel tillen. Aangeblazen door topschutter Kevin Oris, kapseisden grensclub en scheidsrechter elk op hun manier tijdens de woeste roodwitte orkaan tijdens een felbetwiste tweede spelperiode.

Een blik op het wedstrijdblad maakte meteen duidelijk dat Antwerpcoach Colin Andrews weinig selectiekwesties had moeten oplossen. Door blessures de keuzes nog steeds erg beperkt, kwam rechtsback Thomas De Corte centraal de positie van Thomas Phibel overnemen met naast zich de blonde lokken van Jef Vogels. Na diens formidabele wedstrijd tegen KSV kreeg de jongeling inderdaad terecht opnieuw het vertrouwen van zijn coach. Stavros Glouftsis had zo weer de veertiende stek te pakken in afwachting van zijn traditionele twee-minuten invalbeurt. Ferhat Kaya, Darko Pivaljevic en Yens Peeters deelden een zitje in een opnieuw erg offensieve dug-out.

Roodwit had de aftrap, maar RFCT kwam zonder dralen de afweer testen. Thomas De Corte moest onmiddellijk een eerste corner toestaan. Linksmid Olunu Lomani spiesde de bal op de omheining. Volgde een wissel van bal. RFCT werd afgevangen in de buitenspelval. Een nieuwe (kopbal)poging van de roodgelen was slechtgericht. R Antwerp FC kwam een eerste keer dreigen met een verre vrijschop van Alex Di Gregorio die via de muur onder de lat dreigde te vallen. In een beweging maakte Hovine van roodwit balverlies een assist voor Seoudi die (na een graaibeweging met de bovenarm)net voor het kwartier zijn kleuren op voorsprong knalde. Verbazingwekkend weinig protest, al werd de roodwitte defensie er wel te simpel afgelopen. Het duurde verscheidene minuten voor de bezoekers hun cool terugvonden. Alex Di Gregorio liftte zijn poging over de dwarsbalk. Pas in het derde kwartier kwam R Antwerp FC min of meer onder stoom, al was er een hele scherpe interventie van Jef Vogels nodig om Seoudi van zijn tweede van de avond te houden.

Terugkeren deden beide teams in ongewijzigde samenstelling. Marvin Peersman richtte onmiddellijk naar de zestien, maar Kevin Oris miste van een haartje. De vuisten van Kevin Wauthy brachten redding op een stevige uithaal van Seoudi. De eerste corner was dus opnieuw voor de lokalen. Eens dit vroege geelrode offensief opgerold, pakte roodwit over. Kevin Oris plaatste de vrije trap schroeihard via binnenkant paal en een stevig onderdeel van doelman Gueguin tegen de tent. De roodwitte ontlading voltrok zich als een mexican wave doorheen het hele stadion, zittribune incluis. Coach Colin Andrews ondersteunde het kantelmoment met een eerste offensieve wissel. Het raderwerk pikte evenwel niet onmiddellijk de komst van 'King' Darko op. RFCT stak opnieuw de neus over de middellijn. Net als voor Jef Vogels in de eerste periode zwiepte scheidsrechter Sam Loeman ook nu een totaal irrelevante gele kaart uit de bovenzak voor Thomas De Corte. Niet eens het gestalte van Thomas Phibel, maar ook weer opnieuw opgeschreven.

Een duidelijke schwalbe van Seoudi werd weliswaar terecht weggewuifd, maar kreeg geen strafrechterlijk vervolg. Er zouden in een zinderend slotkwartier overigens wel nog zes boekingen en een uitsluiting volgen. Ingezet met een vleugelwissel van Marvin Peersman, streepte Darko Pivaljevic tot bij Emmerik De Vriese. De linkspoot stak de bal meteen in de verste hoek binnen (1-2). Even later probeerde hij het opnieuw, maar nu stak doelman Gueguin er de vuisten tegen. Aangespeeld door Yens Peeters, velde Darko Pivaljevic een kleine tien minuten voor tijd het verdict. Ook de supersub kon nog eenmaal lopen op een verre van Kevin Wauthy, maar net als een weekje eerder kwam hij ook nu de doelman tegen. "We vragen niet voor dit scenario", commentarieerde Colin Andrews de partij bij RAFC.TV, maar de punten gingen wel verdiend mee naar Deurne-Noord.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/09/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels - 40'
15 Thomas De Corte - 60'
43 Marvin Peersman - 85'
28 Kerem Zevne
8 Benjamin Lambot
27 Franky Pelgrims
22 Emmerik De Vriese - 75' - 85'
23 Alexandre Di Gregorio (K)
10 Kevin Oris - 53'
 
55' 27 Franky Pelgrims (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in) - 82'
79' 28 Kerem Zevne (uit)/
19 Yens Peeters (in)
86' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
R.F.C. Tournai
1 Steven Gueguin
6 Aland Motte - 51'
4 Patrick Barul - 85'
15 Aldel Nour Mohamed
5 Fabien Delbeeke (K)
3 David Duquesnoy - 89'
8 Thomas Hovine - 68'
14 Bastien Chantry - 34'
20 Nicolas Olungu Lomani
21 Façal Bendaoud
10 Michaël Seoudi - 13'
 
80' 8 Thomas Hovine (uit)/
9 Sébastien Dorizon (in) - 85'