R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 18/09/2010 20:00 u.

KV RS Waasl.-SK Bev.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.507
 
Scheidsrechter: Bart Defour

Lijnrechters: Vincent Despiegeleer - Lieven Masil
 
Burenderby op het scherp van de snee

Eigen bericht - Miss Benelux Katey Van de Vel mocht dan al mee op het heilige Bosuilgras staan voor de burenderby tussen R Antwerp FC en KV RS Waasland-SK Beveren, de 22 acteurs bewaarden alle matchfacts tot na de pauze. Niet dat er niets te beleven viel, maar pas na de kampwissel kon Kristof Snelders een bom in de korf van Kevin Wauthy droppen. Even leek het erop of de 'winning stroke' van roodwit die begon op 25 april, een week na de wedstrijd tegen... KV RS Waasland van voor de fusie, werd daarmee beŽindigd. De kapper dreigde voor de Antwerpcoach, maar dat was zonder de inzet, het enthousiasme en de veerkracht van de roodwitte elf van Colin Andrews-Norbert Gadisseur en de traptechniek van Alex Di Gregorio gerekend. Op vier minuten tijd was de achterstand opgehaald en wat nog volgde was misschien niet altijd even academisch, maar alleszins boeiende sport. Het balbezit voor roodwit, de puntendeling correct volgens bezoekend coach Dirk Geeraerd, al rekende die wel met heel veel kansen voor zijn club. Gewezen captain Spencer Verbiest en oud-speler Zarko Jelicic werden alleszins met respect onthaald, iets waaraan het de supporters van de tegenstander wel ontbrak jegens linksachter Marvin Peersman die overigens een volwassen prestatie neerzette tegen zijn ex-club.

Nogal wat onderlinge persooneelswissels tussen beide clubs dus. Op een enkele ex-collega na, was dit voor Spencer Verbiest een onherkenbaar roodwit elftal, al maakte de sfeer en het enthousiasme net als in het verleden indruk. Bij KV RS Waasland 'het beste' uit de kern van twee en wat aanvullingen van bij derde clubs en nog trekt coach Dirk Geeraerd blijkbaar de neus op. De spoeling van de fusieclub dun? Signaal voor Colin Andrews voor een gewaagde zet: pas terug uit revalidatie en Yannick Put stond samen met mooie Katey Van de Vel te blinken bij de starterself. "Het was net als bij m'n debuut een beetje chillen, de maats hebben me uitstekend geholpen", wist de spits. Zelfde vier defensieve namen, al nam Jef Vogels nu opnieuw de positie over van Thomas Phibel, Thomas De Corte die van Jasper Vermeerbergen. Beide geblesseerde verdedigers zijn inmiddels wel aan lopen toe, maar moeten net als Kevin Baert noodgedwongen van de kant toekijken. Hoe zwaar zoiets weegt, legt de jonge flankspeler omstandig uit bij RAFC.TV

De fusieclub had de aftrap, maar het was Marvin Peersman die zich onmiddellijk in de strijd wierp. Bij elke baltoets en dat waren er ontzettend veel, kreeg de jonge linksachter de frustraties van de 'ex-fans' over zich heen. Hij zorgde met een gemeten vrije trap op Kevin Oris voor het eerste gevaarltje in de bezoekende zestien. Roodwit had ook de eerste hoekschop. Niets waar het centrale geelblauwe duo geen raad mee wist. Marvin Peersman trof de vuisten van W-B_doelman Clepkens, Alex Di Gregorio zette de rebound naast. Ook Kevin Oris, Thomas De Corte en de heroptredende Yannick Put knalden, devieerden, tikten of kopten, maar geen van allen vond het kader. W-B zat netjes in de organisatie, maar zorgde helaas voor weinig opwinding in de buurt van Kevin Wauthy. Mede het werk van het centrale duo. "Kom aan, Jefke", rolde over de Bosuilbanken. Beste kans nog in de allerlaatste minuut van de eerste periode: Marvin Peersman trapte op de assist van Emmerik De Vriese. Doelman Clepkens gooide zich in de baan van de bal. Rebound van Jef Vogels ver naast. De verslaggevers hoopten op meer, veel meer matchfacts in de tweede helft.

Beide teams kwamen ongewijzigd terug en al onmiddellijk sloeg de vlam in de partij. Een afgeweerde bal van Kevin Oris kwam via doelman Clepkens bij Penga Ilenga terecht die er iedereen op de linkerflank afliep. Snelders stond ideaal voor doel om de bom in het mandje van Kevin Wauthy te leggen (0-1). Roodwit zette met vereende krachten de achtervolging in. In weinige minuten tijd moest de bezoekende afweer twee corners weggeven die Yannick Put op weg naar doel zetten. Foutief afgestopt randje zestien, krulde de captain vervolgens de bal langs de muur in de verste hoek. Bordjes opnieuw gelijk. W-B kwam nu het uithoudingsvermogen van roodwit testen. Twee kopbalkansen waren het gevolg. Kevin Wauthy redde in hoge nood op de kopslag van Gommans. De uitvallende corner lanceerde de snelle roodwitte tegenprik. Doelman Clepkens moest scherp reageren op de inzet van Marvin Peersman. Bijna gelijktijdig riepen de beide coaches een aanvaller terug om resp. met Darko Pivaljevic en Kielo-Lezi het offensief te ondersteunen. Roodwit zette ondanks de krachtenslopende partij met ook Yens Peeters in de ploeg aan voor een volgehouden slotoffensief.

De jonge invaller maakte net als een week eerder Darko Pivaljevic vrij. Dit keer ging de pegel onbesuisd naast. Zijn draaibeweging is legendarisch, maar zijn tweede doelpoging met links ging over het doel van Clepkens. Franky Pelgrims kwam heel laat nog even proeven, maar dat veranderde niets meer aan de afloop. De score in evenwicht, leken beide coaches alvast tevreden met de uitkomst van de partij.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/09/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
15 Thomas De Corte
20 Jef Vogels
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 54'
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
10 Kevin Oris
 
61' 24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
70' 28 Kerem Zevne (uit)/
19 Yens Peeters (in)
89' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
1 MichaŽl Clepkens
20 Jan Masureel - 69'
3 Kristof Lardenoit (K)
4 Spencer Verbiest
5 Guy Veldeman
14 Kristof Snelders - 50' - 72'
12 Laurens Paulussen
23 Rachid Bourabia
15 Joachim Van Damme
19 Fesquet Penga Ilenga
11 Harrie Gommans
 
61' 19 Fesquet Penga Ilenga (uit)/
10 Jean-Paul Kielo Lezi (in)
75' 14 Kristof Snelders (uit)/
8 Enzo Neve (in)
80' 23 Rachid Bourabia (uit)/
24 Zarko Jelicic (in)