R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 02/10/2010 20:00 u.

R.A.E.C. de Mons

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.250
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Pascal Engels - Michele Scatorchia
 
Coach Colin Andrews heeft een afspraak met de kapper

Eigen bericht - Met RAEC Bergen/Mons kwam na de doortocht van die andere topper KV RS Waasland-SK Beveren, de gedoodverfde titelpretendent naar de Bosuil afzakken. De Antwerpfans waren bewust van de moeilijkheidsgraad van de partij, zij tekenden deze achtste speeldag massaal tegenwoordig. Colin Andrews recupereerde Thomas Phibel na diens bevredigende test tegen de nationale ploeg van het G.H.L. Thomas De Corte ging zo opnieuw naar rechtsachter, terwijl Bart Van Zundert een lijn naar voren opschoof. Stavros Glouftsis keerde weer na een productieve passage bij de reserven en kreeg net als Darko Pivaljevic, Franky Pelgrims en Ferhat Kaya een zitje in dug-out. Offensieve krachten Yens Peeters en Niels Martin vielen even buiten het effectief.

De jeugdige bende van de Great Old in de winning mood, de trots van Henegouwen was onderweg weliswaar een paar van zijn pluimen verloren, geen van beide wilde evenwel de periodekansen compromitteren. Het belang van de partij duidelijk, de voorgeschiedenis ook, waren de verwachtingen misschien een tikkeltje te hoog gespannen. Beide clubs begonnen met de beste bedoelingen aan de partij, maar het zat allemaal een beetje op slot. "We deden goed mee, we combineerden fraai, maar zo'n dertig meter van doel af, wisten we niet meer zo goed wat aanvangen met de bal", vatte bezoekend coach Brouckaert de aanvankelijke onmacht samen. Het was lang wachten op het eerste echte doelgevaar.

Op het kwartier boog Emmerik De Vriese de roodwitte loopactie van Marvin Peersman over links om in een fraaie voorzet. Doelman Berthelin reageerde niet klemvast. Yannick Put kon er net niet bij. Thomas De Corte stuurde naast. Het centrale roodwitte duo Jef Vogels-Thomas Phibel functioneerde perfect. Antwerpdoelman Kevin Wauthy bleef zodoende verstoken van werk. Aan de overkant was er dreiging van een stevig getrapte vrijschop van Kevin Oris, de muur stond pal. Er was de spits overigens weer bijzonde weinig bewegingsvrijheid beschoren van de goed leidende Frederik Geldhof. De buitenspelregel beknotte Yannick Put in zijn dadendrang. Voor de derde keer op rij dubbel blanke score na een opnieuw wat tegenvallende eerste periode.

De start van de tweede periode brak meteen de score en de wedstrijd open. De Draken flitsten op tegenaanval over de rechterflank. Matumona bediende haarprecies Sanogo en Kevin Wauthy was geklopt. Rood-wit onmiddellijk in de achtervolging. Emmerik De Vriese spurtte in de zestien, maar doelman Berthelin zette lijf en leden in om de linkspoot af te stoppen. Even kwam er de wonderspons aan te pas. Roodwit in het offensief, maar in de omschakeling na corner van de thuisploeg spurtte Matumona door de buitenspelval. Het schot ging voorlangs. RAEC ontregelde het roodwitte aanvalsspel middels een aantal irritante overtredingen. Er waren gele kaarten op komst. Een snelle lengte-combinatie via Jef Vogels, Darko Pivaljevic, Kevin Oris zette Emmerik De Vriese vrij in de zestien.

De linkspoot joeg ongenadig onder doelman Berthelin binnen! De Bosuil opnieuw in vuur en vlam, al hield het Waalse legioen vokaal goed stand. Keerpunt in de partij? Toch niet helemaal. Roodwit zette aan met een formidabele grondgerichte kopbal van Kevin Oris op voorzet van alweer uitblinker Emmerik De vriese. Doelman Berthelin hield het projectiel op verbluffende wijze tegen. Darko Pivaljevic, inmiddels helemaal op temperatuur, bond de rood-witte acties, maar kon niet verhinderen dat bezoeker Sanogo zich voorbij Jef Vogels worstelde om een tweede keer te scoren. De spits zal niet veel later van een heerlijke applausvervanging genieten. "De bal simpel buiten trappen mag. Jef is slim, hij pikt het wel weer op", commentarieerden Colin Andrews, Kevin Oris en Alex Di Gregorio werkten aan het kantelmoment.

R.A.F.C. stond opnieuw op achterstand en tot overmaat van ramp kon Thomas De Corte met stekende pijn niet meer verder. Franky Pelgrims plooide zich dubbel. Ondanks verwoede pogingen hield de stevige Bergense afweer alles gesloten. Gezegd is gezegd en dus maakt Colin Andrews eerstdaags een afspraak met de kapper. "Wel voor maar een heel klein stukje, want we hadden zeker een gelijkspel verdiend", reageerde de aangeslagen Antwerpcoach. RAEC Bergen/Mons meldt zich opnieuw nadrukkelijk in de kop van de rangschikking.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel - 75'
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
23 Alexandre Di Gregorio (K)
28 Kerem Zevne
22 Emmerik De Vriese - 58'
14 Yannick Put
10 Kevin Oris
 
46' 14 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
78' 4 Bart Van Zundert (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
80' 15 Thomas De Corte (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
R.A.E.C. de Mons
1 CÚdric Berthelin
29 Nicolas Timmermans
13 Mamatou NDiaye - 65'
5 MaŰl LÚpicier
3 Siebe Blondelle
14 Tim Matthijs - 55'
8 Tom Van Imschoot (K) - 29'
10 Zola Matumona
15 Alliou Dia - 20'
7 Mustapha Jarju
11 Moussa Sanogo - 47' - 79'
 
80' 15 Alliou Dia (uit)/
4 Brecht Verbrugghe (in)
83' 11 Moussa Sanogo (uit)/
6 Matthieu Debisschop (in)
89' 10 Zola Matumona (uit)/
90 Rafael Santiago Maria (in)