R. Antwerp F.C.

0 - 4

Zat. 09/10/2010 20:00 u.

Lommel United

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 6.500
 
Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Lijnrechters: Filip Vermeire - Philippe Bourbon
 
Zwarte zaterdag boven de Bosuil

Eigen bericht - Maandenlang niet verloren en dat plots in eigen huis twee nederlagen op rij. Het was een harde confrontatie met de realiteit. Het glunderende gezicht van coach Franky Vander Elst vertelde alles over het genot waarmee Lommel United de overwinning vierde. Vooraf blij met een punt, pakten de Noord-Limburgers de driepunter mee op de Bosuil na een welhaast perfecte match, de woorden van de trainer. R Antwerp FC beleefde een geweldige off-day, gekruid met een aantal individuele foutjes die opnieuw afgestraft werden. De jonge rood-witte storm lijkt uitgeraasd net nu coach Colin Andrews bijkomend moet rekenen met de langdurige onbeschikbaarheid van Darko Pivaljevic. R.A.F.C. betaalt het dipje met een lichte terugval in de rangschikking.

De technische staf bevond Benjamin Lambot goed voor de dienst en ook oude krijger Darko 'King' Pivaljevic stond voor het eerst sedert lang aan de aftrap. Door de blessure van Thomas De Corte, schoof Bart Van Zundert een rij achteruit en kwam Kerem Zevne opnieuw op de flank postvatten. Ook Kevin Baert bevond zich even in de middencirkel, maar hij moest de bal al vlug aan bezoeker Lommel United laten. De Noord-Limburgers lieten dadelijk aanvallende intenties zien en trokken onder aanvoering van oud-Antwerpspeler Harald Pinxten meteen ook de buitenspelval open. Emmerik De vriese het eerste, maar lang niet laatste slachtoffer. Beide teams probeerden er combinerend uit de komen, al ging dat bij Lommel United met iets meer sier en snelheid. Toch bleven beide doelverdedigers ruim lang verstoken van alle werk, een sporadische teruglegger of plukbal niet medegerekend. Eerste corner van de wedstrijd kwam er pas rond de twintigste minuut.

Dat is telkens een beetje zenuwachtig over de Bosuilbanken schuifelen. Beide sides streden om de hegenomie op de tribunes en dat draaide op het half uur uit op een eerste bezoekende 'feesje'. Darko Pivaljevic was net tevoren afgevoerd per draagberrie. De diagnose hard en onverbiddellijk. Rood-wit balverlies op de linkerflank leidde tot bij Ketting die met een gekruist schot Kevin Wauthy geen schijn van kans liet (0-1). Roodwit reageerde met een kopbal van Kevin Oris op halve hoogte. Doelman Sengier stak er de vuist tegen. Het kantelmoment van de match was daarmee voorbij, zeker als Lommel United weinige minuten later op voorzet van Harald Pinxten met een uitvallende kopbal van Brouwers de score verdubbelde (0-2). R Antwerp FC zette even aan voor een offensief. In de allerlaatste minuut werd Stavros Glouftsis onder verdachte omstandigheden de bal in de zestien afhandig gemaakt. Het protest leverde enkel een geel karton op voor Kevin Oris.

De onoverkomelijke achterstand stond op het bord. Beide teams kwamen ongewijzigd terug. Onmiddellijk een mini kansje voor Kevin Oris, maar de halve omhaal ging in handen van Sengier. Lommel United lanceerde het offensief en had al vlug een corner beet. Dufour stuurde door een bos van benen tot bij Lenaerts die ongenadig binnenbuffelde. De inbreng van Niels Martin voor een tegenvallende Marvin Peersman, moest de volledige afgang vermijden. De jonge aanvaller werd achteraf door coach Colin Andrews als enige lichtpunt tijdens een zwarte zaterdag boven de Bosuil gecomplimenteerd. Thomas Phibel probeerde een aardigheidje vanop afstand. Doelman Sengier moest de vallende bal met beide vuisten onder de balk wegduwen. De roodwitte driemansverdediging werd tot grote waakzaamheid gedwongen. Thomas Phibel misrekende zich op een hoge diepe bal en Jeroen Ketting was weg voor zijn tweede succes in Deurne-Noord.

De schrikwekkende 0-4 eindstand stond daarmee op het bord. Stavros Glouftsis kon aanleggen voor de eerredder, de finale poging met links ging helaas mijlenver naast. Lommel United schuift op in een rangschikking waar stilaan de waardeverhoudingen duidelijk worden.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 11'
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic
10 Kevin Oris - 44'
 
27' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
54' 43 Marvin Peersman (uit)/
30 Niels Martin (in)
81' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
Lommel United
1 Björn Sengier
2 Mike De Koninck
5 Harald Pinxten (K)
12 Sébastien Stassin - 25'
19 Toon Lenaerts - 53'
6 Robin Henkens
4 Christophe Delande - 47'
8 Guy Defour
9 Jason Oost
17 Jeroen Ketting - 29' - 84'
18 Davy Brouwers - 35'
 
63' 9 Jason Oost (uit)/
7 Thomas Azevedo (in)
76' 18 Davy Brouwers (uit)/
16 Sam Vanaken (in)
88' 6 Robin Henkens (uit)/
14 Ken Debauve (in)