R. Boussu Dour Bor.

3 - 0

Zon. 31/10/2010 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Vedette

Toeschouwers: 1750
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Bart Vandeweghe - Edwin Rys
 
R.A.F.C. in een sukkelstraatje zonder eind

Eigen bericht - Niemand in het roodwitte kamp had deze mokerslag van R.B.D.B. zien aankomen, dat zich stilaan tot zwarte beest van dit R Antwerp FC ontwikkelt. Na de hoopgevende prestatie in Sclessin had coach Colin Andrews niet een (competitieklare) speler meer op overschot. De geschorste Marvin Peersman keek inderdaad samen met Darko Pivaljevic, Alex Di Gregorio en Jasper Vermeerbergen toe vanuit de tribunes. Tel er nog Kevin Baert bij en je hebt al behoorlijk wat keuze aan ervaren spelers bij. Nu werd het voor de rood-witte noodploeg, weliswaar met gerecupereerde Thomas De Corte op linksachter, helaas opnieuw een regelrechte afgang in de Borinage. Jeroen Hofmans was stand-in voor de zieke Kevin Wauthy.

Kevin Oris omgordde de aanvoerdersband en deelde in het ongeluk dat zijn twee voorgangers trof, met dien verstande dat Alex Di Gregorio en Benjamin Lambot met fysiek letsel uitgeschakeld werden. Aftrap en eerste doelkans was voor de spits. Ook de tweede doelpoging, dan al bijna een kwartier ver, was getekend Kevin Oris, maar nu greep Coqu gevat in. Bart Van zundert probeerde de groene verdediging te verschalken, maar ook nu reageerde de lokale doelman gevat. Thomas De Corte probeerde het van ver, maar de poging viel op het dak van het doel. R.B.D.B. was stevig overeind gebleven tijdens dit rondje schaduwboksen. Gedoemd om te winnen, had R.B.D.B. halverwege de eerste periode nog geen halve kans weten te versieren.

Dan schoot plots de vlam in de pijp. Grisez trapte eerst nog tegen de paal, maar bij de tweede doelpoging mocht Ferhat Kaya zich omdraaien. De tweemansmuur stond nauwelijks in de baan van de vrijschop van Grisez en voor doel kopte Guinot tussen een bos aan roodwitte hoofden simpel binnen (1-0). Nog meer pech voor Colin Andrews en de zijnen: zo'n tien minuten voor rusten moest Emmerik De Vriese geblesseerd naar de kant, Yens Peeters de vervanger. R Antwerp FC probeerde nog wel, tot meer dan een flauw schotje met links van Kevin Oris was het niet meer in staat. Het moet gezegd: de spits zat flink aan de leiband bij scheidsrechter Vinche.

Na de kampwissel, een heel ander spelbeeld. R.B.D.B. drukte de bezoekers nu flink achteruit. Colin Andrews reageerde met een tweede wissel, maar de toon was gezet. De thuisploeg greep de macht van de wedstrijd. Ouejdide belaagde de roodwitte verdediging en knalde vanuit alle hoeken richting Kaya. De bevrijdende treffer bleef tot onzetting van de lokale supporters uit tot... El Barkaoui een fopduik beloond zag met de zwaarste sanctie. Kevin Oris, die al geboekt stond, kon meteen richting 'sortie'. Delplace pakte het geschenk met beide handen aan. Amper drie minuten later ging roodwit helemaal kopje onder als lokale uitblinker Ouejdide via een kluts de bal van Ferhat Kaya tegen de touwen werkte.

De Antwerpdoelman moest zich nog enkele keren reppen om nog hogere cijfers te voorkomen. Roodwit lijkt wel in een sukkelstraatje zonder eind te zijn beland. De uitblinkers bevonden zich in het andere kamp en ook dat moest coach Colin Andrews vaststellen bij RAFC.TV Na de zware nederlaag, de (goedkope) uitsluiting van Kevin Oris en de nieuwe blessures voor Emmerik De Vriese en Thomas De Corte klonk er ontgoocheling, zeg maar grote ontmoediging bij technische staf en spelersgroep.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUFPPORTER Online - 31/10/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel
15 Thomas De Corte
28 Kerem Zevne
27 Franky Pelgrims - 50'
30 Niels Martin
22 Emmerik De Vriese
24 Yannick Put
10 Kevin Oris (K) - 34' - 75'
 
38' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
19 Yens Peeters (in)
54' 27 Franky Pelgrims (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
68' 30 Niels Martin (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
R. Boussu Dour Bor.
1 Stéphane Cocu
15 Thomas Duez
20 Anthony Savigny (K) - 85'
4 Adrien Leclercq
5 Abdou Boukamir
6 Alexandre Guinot - 27'
24 Anthony Delplace - 54' - 74' (P)
8 Lorzenzo Lai
18 Rachid El Barkaoui
11 Gregory Grisez
9 Kamel Quejdide - 77'
 
71' 8 Lorzenzo Lai (uit)/
10 Blaise Issankoy (in)
84' 24 Anthony Delplace (uit)/
14 Enrick Massu (in)
86' 9 Kamel Quejdide (uit)/
3 Mourad Satli (in)