R. Antwerp F.C.

2 - 2

Woe. 19/01/2011 20:00 u.

R.C.S. Visé

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4800
 
Scheidsrechter: Gert Deckers

Lijnrechters: Olivier Hampert - Joël De Bruyn
 
Voor elk twee treffers en dus een logisch eindresultaat

Eigen bericht - De voetbalavond op de Bosuil begon met een minuut handgeklap ten afscheid van Bram Van Campfort, vorige week schielijk overleden na een ongeval in de haven van Antwerpen. Op een voetbalavond als deze was het uiteraard ook even terugdenken aan de roemruchte daden van Vic Mees nu er vijfenvijftig jaar na datum ergens in een Casino te lande en op de belbuis bij VTM met Mbark Boussoufa opnieuw een Gouden Schoen (2011) geproclameerd werd. Na de aftrap van jarige Thierry ('En nog iets' voor de Facebookvrienden) Nuyts, was er dan de volle aandacht voor het eerste bezoek van de promovendus aan Deurne-Noord sedert maart 2005. Hoewel er voor de Luikenaars in het verleden op één uitzondering na nooit echt veel eieren te rapen vielen op de Bosuil, was het team van José Riga niet gekomen om zijn goede klassering zo maar te grabbel te gooien.

Beide coaches reageerden een beetje verschillend op de nederlaag die hun elftal het voorgaande weekeinde had laten optekenen. Visé-coach José Riga (die een aardig mondje Nederlands praat zo bleek tijdens de persbabbel) had o.a. een gele schorsing op te lossen. Bart De Roover recupereerde snelle Niels Martin na blessure. Loopwonder Audry Diansangu kwam in de weegschaal en kreeg uiteindelijk net als Darko Pivaljevic en Giovanni Fedorow een plaatsje op een superoffensieve bank. Nog geen Jef Vogels, weerhouden door examens en dus ging voor het overige het startersteam van Schiervelde terug aan de slag. Na het respectvolle afscheid van Bram Van Campfort, zette Emmerik De Vriese Visé-doelman Wins van bij de eerste aanval aan het werk. Even later ging Kevin Oris in een duel met de Visé-goalie een eerste keer (onbestraft) knock-down. Ondanks dit stevige offensieve begin, kwam CS Visé al vlug een plaatsje op de andere terreinhelft opeisen. Hoewel de lijnrechter anders aangaf, werden de bezoekers uit een duel aan de middellijn met Alex Di Gregorio met een corner beloond. Aan de tweede paal buffelde Winiowski tussen een verzameling hoofden binnen. Alex Di Gregorio reageerde met een gestrekte vrijschop op de voeten van doelman Wins.

CS Visé maakte van de afgeslagen hoekschopgebruik om vliegensvlug de actie te verleggen. De bezoekers leken weg te zullen lopen in de score, maar Ferhat Kaya hield zijn team in de volgende minuten overeind. Pas enkele corners later kwam roodwit opnieuw gevaarlijk opzetten. Bart Van Zundert gaf aan, Kevin Oris devieerde in de baan van Alex Di Gregorio die de kans naast stuurde. In een uiterste krachtsinspanning won Bart Van Zundert het duel van Vervalle, schilderde de bal aan de tweede paal op het voorhoofd van Kevin Oris die ongenadig binnenkopte. R Antwerp FC greep naar de wedstrijd, maar stuitte vooralsnog op een beresterkte Gerets (Johan van de voornaam en enige zomers geleden nog stagiair op de Bosuil). Emmerik De Vriese dook even op aan de rechterkant, controleerde de bal van Bart Van Zundert en werd ten koste van een gele prent neergehaald. De vrijschop van de linkspoot schroeide het vochtige gras en wipte via een blauwwit been in doel (2-1). De aanvankelijke achterstand was daarmee omgebogen. Roodwit zou in de volgende minuten zijn voorsprong weten te rechtvaardigen, maar tot scoren kwamen de XI van De Roover niet meer.

Linksachter Vervalle betaalde de tol van de defensieve instabiliteit bij de bezoekers. "We moesten iets proberen om vooral in het vleugelspel met snelle mannen als De Vriese en Martin te knippen", verklaarde coach José Riga zijn tactische omzetting met o.a. Gerets op rechtsachter en een nieuwe naam op linksachter. CS Visé kwam opnieuw straf uit de startblokken geschoten met een stevig schot over de kooi van Ferhat Kaya. R Antwerp FC probeerde vanachteruit opnieuw controle te verwerven, maar het spel liep niet echt lekker. "We wilden te veel, te snel en te overhaast in de reactie", verklaarde coach Bart De Roover het tweespalt tussen doel en uitvoering. R Antwerp FC liep zich bovendien veelvuldig te pletter op de buitenspelval. CS Visé meldde zich middels een hele reeks goedkope vrije trappen op bijzonder gevaarlijke plekken. Even over halverwege joeg Lecomte een vrije trap door een vol strafschopgebied voorbij Ferhat Kaya tot in de verste hoek (2-2). De Antwerpcoach had eerder al Niels Martin gewisseld voor Audry Diansangu en reageerde met de inbreng van Darko Pivaljevic.

Benjamin Lambot en Thomas Phibel die opvallend aan de ketting liepen bij scheidsrechter Gert Deckers mochten niet meer in duel van hun schaduw en ook de ervaren roodwitte krijgsheer kreeg de kannonnen niet (meer) aan het praten. Zo eindigde deze eerste inhaalwedstrijd op een logisch, maar teleurstellend eindresultaat. In Oostende vierde het kruim van de Belgische voetbalwereld de nieuwe Gouden Schoen. Lang geleden dat een Antwerpspeler nog de hoogste (individuele) onderscheiding te beurt viel...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 19/01/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert - 64'
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot - 80'
22 Emmerik De Vriese - 33'
24 Yannick Put
10 Kevin Oris - 25'
 
65' 30 Niels Martin (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
81' 24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
88' 10 Kevin Oris (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
R.C.S. Visé
21 Koen Wins
12 Cedric Ciza
4 Egon Winiowski - 7'
3 Johan Gerets - 73'
7 Yannick Vervalle (K) - 33'
8 Steve Dessart
18 Jean-Sébastian Legros
15 Emmanuel Françoise - 20'
23 Vincenzo Verhoeven
10 Raphaël Lecomte - 71'
22 Guillaume Legros
 
46' 7 Yannick Vervalle (uit)/
17 Baptiste Schmisser (in)
65' 18 Jean-Sébastian Legros (uit)/
11 Antonio Caramazza (in)
69' 12 Cedric Ciza (uit)/
19 Mucayit Ceylan (in) - 78'