R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 11/12/2010 20:00 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4507
 
Scheidsrechter: Karim Saadouni

Lijnrechters: Stijn Hutsebaut - Chris Schelstraete
 
Oris-Pivaljevic ontmantelen de bezoekende defensie

Eigen bericht - Het AFC Tubize van voorzitter Langendries mag dan nog slechts een schaduw van het 'kampioenenelftal' met Benjamin Lambot zijn en zich ondertussen ophouden in de kelder van de Exqi League, alle getrouwen van de Bosuil beseften maar al te goed dat het tegen de stugge Waals-Brabanders alleszins geen gezondheidswandeling zou worden. Dank zij de uitgestelde zeventiende speeldag had coach Bart De Roover extra tijd gehad om zijn tactische patronen verder in het elftal te slijpen, ook al was de trainingsarbeid ook in Deurne-Noord verstoord door de afgelopen gure winterperiode. Personeelswissels werden niet verwacht, al staat Darko Pivaljevic naar eigen zeggen te popelen om de club van zijn hart de allerbeste diensten aan te bieden. Ondanks zijn openlijke sollicitatie naar een basisstek, moest de 'King' zijn beste krachten opsparen voor een (langere) invalbeurt. Hij begon dus net als Kevin Wauthy, Audry Diansangu en Franky Pelgrims aan de zijde van de technische en medische staf in de dug-out.

Schoon Volk in de middencirkel voor de partij: 11-jarige Jorne Coussement en finaliste Miss België 2011 Shana Smeets gaven er een zodanige lap op dat het hele stadion meteen in stemming verkeerde. Niet zo de 22 hoofdacteurs. Bij AFC Tubize waren de (rood)geschorsten Yohan Brouckaert en Alexandre Jansen Da Silva thuisgebleven. Gezien de penibele omstandigheden in de rangschikking had coach Dany Ost een stevige omwalling in en rond zijn zestien meter gebouwd. De roodwitte elf zochten in de strijd met Neels & co. enthousiast, maar geduldig naar de zwakke plekken in het bezoekende bouwwerk. Het kwam via Marvin Peersman aanrollen over de linkerflank. Kevin Oris zette er zijn voorhoofd tegen, maar devieerde naast. Enkele minuten later was dan de beurt aan Bart Van Zundert. De duikelende kopbal van Kevin Oris belandde via de gestrekte vingertoppen van doeman Debaty in corner. Kolfje naar de linker van Emmerik De Vriese.

Toch even Thomas Phibel in beeld die het diepe ontzetten van AFCT met het hoofd kon terugsturen. Paniek en opluchting tegelijk in het roodgele huishouden als doelman Debaty zich de inswinger van Emmerik De Vriese liet ontglippen, maar Neels de bal in corner kon verwerken. Met gemeenschappelijke inzet van krachten wisten doelman Debaty en centrale verdediger Gillis het nieuwe gevaar onschadelijk te maken. Roodgeel balverlies kwam via een aantal stationnetjes tot bij Yannick Put die jammerlijk in het zijnet uitkwam. Een nieuwe roodwitte hoekschop bracht doelman Debaty bijna opnieuw in verlegenheid, maar een bezoekende voet weerde eens te meer tijdig af. De Antwerpverdediging was nauwelijks in actie gekomen, al was er heel af en toe toch een poging tot infiltreren van Villano geweest. Alandso Da Silva had geen schijn van kans tegen het roodwitte centrale duo Phibel-Vogels. Een beetje krap in de tijd poogde Niels Martin vanop de achterlijn goalie Debaty te verschalken, maar het bleef bij een wat armzalige brilscore.

Met twee hoekschoppen op rij voor bezoeker Baseggio, een buitenspelgeval en een voorzetschot van Marvin Peersman op de vuisten van doelman Debaty opende de tweede spelperiode veelbelovend. Doelman Debaty had vervolgens de handen vol met Emmerik De Vriese. De vrijetrap af de rechterflank van de linkspoot werd tenauwernood met de vuist tegen de dwarsligger aangecaramboleerd. De voorafgaande fout was goed voor de eerste van drie bezoekende gele prenten. Ook Marvin Peersman werd later in de partij opgeschreven. Dan stonden de lokale roodwitten al een tijdje op voorsprong. Ingeleverd bij Marvin Peersman door doelman Ferhat Kaya, ging het vervolgens vliegensvlug via captain Di Gregorio tot op de linkerflank. Emmerik De Vriese ging aan het spurten en zette vanop de achterlijn op het stoere voorhoofd van Kevin Oris die maar voor het inknikken had! De Bosuil onder stoom. AFCT voelde de grond daveren. Emmerik De Vriese verdubbelde ei zo na. Het schot naar de korte hoek zwiepte rakelings naast.

In zijn dadendrang week Niels Martin te veel uit. Zijn (laatste) doelpoging belandde in het zijnet. In de omschakeling na een roodwitte corner, sleepte AFCT er via Thomas Phibel ook een hoekschop uit. Antwerpdoelman Ferhat Kaya benodigde zijn twee vuisten om aan de tweede paal weg te werken. Kevin Oris had lont geroken, het schot uit de draai zette doelman Debaty opnieuw aan het werk. De Antwerpcoach had na Audry Diansangu ook Darko Pivaljevic ingebracht. Het invallersduo snelde een prikbal Van Kevin Oris door de roodgele verdediging na. Snelheidstrein Diansangu eerst op de bal, zette breed en de King verlengde in doel. Het doelpunt werd met de gepaste gezangen gevierd! Niet alleen de driepunter was binnen er werd alweer geen doelpunt toegestaan aan de tegenstander. Een welgekomen zege net nu het flink rommelt in de bodem van de rangschikking...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/12/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman - 68'
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris - 58'
24 Yannick Put
 
65' 30 Niels Martin (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
70' 24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in) - 82'
89' 10 Kevin Oris (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
A.F.C. Tubize
1 Kevin Debaty
4 Cor Gillis
87 Michaël Jonckheere
21 André Montagna - 55'
5 Gregoire Neels (K) - 44'
11 Jérémy Steens
10 Walter Baseggio
13 Vittorio Villano - 34'
7 Benoit Ladrière
25 Alandso Da Silva
22 Loki Nyengo Boto
 
65' 25 Alandso Da Silva (uit)/
23 Andrei Da Silva Camargo (in)
75' 11 Jérémy Steens (uit)/
15 Ayan Güçlü (in)
82' 10 Walter Baseggio (uit)/
16 Raffaele Chiarelli (in)