K. Rupel Boom F.C.

0 - 2

Zon. 13/02/2011 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Gemeentelijk Parkstadion

Toeschouwers: 5000
 
Scheidsrechter: Christophe Delacour

Lijnrechters: Vincent De Spiegeleer - Jozef Carmeliet
 
Stavros Glouftsis wijst de weg

Eigen bericht - Lange tijd was Stavros Glouftsis niet echt geliefd bij de roodwitte achterban. Toch heeft de spits Bart De Roover de afgelopen weken weten te charmeren. In zoverre zelfs dat hij tegen zijn ex-club K Rupel Boom Fc het vertrouwen van zijn coach behield en ook bij de terugkeer van King Darko van bij het begin aan de slag mocht in het Boomse Parkstadion. De spits werkte er het vorige seizoen nog mee aan de promotie van de lokale club. Het afscheid verliep er evenwel in mineur. Nu liep hij erop gebrand zijn ex-club een poepje te laten ruiken, maar meer nog zijn club aan de overwinning te helpen. De provinciale derby heeft uiteraard lang niet de uitstraling van de enig echte derby van A, toch was half Deurne-Noord, de combiregeling ten spijt, uitgelopen om de ploeg te steunen. Zelden ook de voetbalwet zo vaak in lucht zien opgaan... Incidenten bleven gelukkig uit en op het terrein was de broederstrijd, ondanks de zure winterachtige temperatuur, aangenaam om volgen...

Emmerik De Vriese was tot het laatste ogenblik enigszins twijfelachtig. Toch kon een ongewijzigde roodwit team het terrein op voor de burenstrijd. Slechts een wijziging in de selectie: Darko Pivaljevic kwam terug en nam samen met Niels Martin, de grieperige Yannick Put en jonge doelman Jeroen Hofmans plaats in de dug-out. Bij de Steenbakkers moest winterkoopje De Oliviera vanuit de tribune toekijken, want niet-speelgerechtigd voor deze inhaalwedstrijd van de 19e speeldag. Hij zag zijn team bijzonder scherp uit de startblokken. Onmiddellijk actie in de lengte-as. Kevin Wauthy moest zich voor de aanstormende Dom met de voeten op de bal storten. Bezoeker Kevin Oris antwoordde met een uithaal met links, maar kwam naast het doel uit. Alex Di Gregorio trapte de eerste corner van de partij. De blauwzwarte verdediging bleef baas over de bal. Aan de overkant stond ook al een stevig georganiseerd defensief blok klaar. Wachten op uitgespeelde kansen? Neen, vanop afstand (hoog over) trappen, was de beslissing van clubtopschutter Poorters. Nick Van Der Westerlaken joeg voor en vond niemand in de zestien. Snoeys smeerde Thomas De Corte geel aan, maar even later verzoop de linksachter in een doelworsteling met heel veel bezoekende deelnemers. Doelman De Boodt tastte enigszins mis. Stavros Glouftsis frommelde de bal binnen aan de tweede paal (0-1). K Rupel Boom FC van slag, leverde de bal uit de aftrap in bij Bart Van Zundert, via Benjamin Lambot in de zestien. Kevin Oris werd in de rug gesprongen. Scheidsrechter Delacour reageerde niet op de duidelijke overtreding. Alex Di Gregorio liep even later op de voorzet van de spits, maar zette de bal naast. K Rupel Boom FC kwam via een corner nog even opzetten, maar de ruststand stond op het bord.

Het kantelmoment leek zich onmiddellijk na de kampwissel aan te dienen. Poorters ging in een luchtduel met Jasper Vermeerbergen overtuigend neer. Dit keer belandde de bal na enige scheidsrechterlijke aarzeling wel op de stip. Ge´ntimideerd door de roodwitte twaalfde man, trapte de centrale verdediger tot opluchting van het bezoekende heir naast. Marvin Peersman reageerde. De linksachter viseerde van ver het vijandige doel. Alex Di Gregorio kreeg aangespeeld door hardwerkende Stavros Glouftsis, maar belandde op de vuisten bij doelman De Boodt. In de reactie schoot Magerman hoog over. Marvin Peersman stuurde vervolgens vanachteruit Emmerik De Vriese aan. De assist vertrok af de linkerflank. Kevin Oris knalde aan de verste paal de lokale aspiraties staalhard aan flarden (0-2). Vanuit alle hoeken klonken de roodwitte zegeliederen. Voor de Antwerpfans kon de (koele) middag niet meer stuk. Beide coaches spraken vervolgens het invallerspotentieel aan. K Rupel Boom FC probeerde alsnog de bakens te verzetten. Dwong enige corners af. Clubtopschutter Poorters wist zijn misser echter niet meer uit te gommen. Getrakteerd op een stevig bezoekend applaus stond hardwerkende Stavros Glouftsis zijn plaats af aan Darko Pivaljevic. Laatste wapenfeit kwam op naam van Kevin Oris die in de vlucht een voorzet van ingevallen Yannick Put over en naast knalde. Stavros Glouftsis wees de weg naar de derde zege op rij, al scoorden ook de roodwitte afweer en doelman Kevin Wauthy elk op hun eigen specifieke manier. R Antwerp FC zit ondertussen het zesde FCV Dender EH stevig op de hielen, al was coach Bart De Roover nog niet helemaal tevreden. Voetjes op de grond houden heet zoiets in afwachting van het moeilijke tweeluik RAEC Bergen en Lommel United op verplaatsing.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 13/02/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte - 33'
20 Jef Vogels
3 Jasper Vermeerbergen - 47'
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio (K)
22 Emmerik De Vriese
14 Stavros Glouftsis - 37'
10 Kevin Oris - 64'
 
68' 15 Thomas De Corte (uit)/
30 Niels Martin (in)
77' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
87' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
24 Yannick Put (in)
K. Rupel Boom F.C.
25 Dries Deboodt
9 Cedric De Troetsel
33 Nico Van Der Linden
22 Jerry Poorters (K)
4 Wesley Snoeys
6 Frank Magerman
8 Dries Ventose
13 Davy De Smedt - 52'
17 Nick Van Der Westerlaken
10 Bjorn Beyens
24 Joren Dom
 
69' 24 Joren Dom (uit)/
11 Raoul Ngadrira (in)