R. Antwerp F.C.

2 - 0

Zat. 08/01/2011 20:00 u.

K.V. Turnhout

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5900
 
Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters: Robby Keuleers - Jozef Carmeliet
 
De Vriese - Oris forceren vroege beslissing

Eigen bericht - De tweehonderdste keer Darko Pivaljevic in rood-wit (competitie)shirt was half vorige maand al een keer aangekondigd. De afgelasting van de partij tegen K Rupel Boom FC zorgde evenwel voor bijna een maand, een speelhelft en enige minuten uitstel, maar de King hield er wel een supermooi spandoek in het stadion aan over en is in jongere versie inmiddels ook een van de McDonald's helden van Deurne-Noord. De eerste opdracht van het nieuwe jaar, de derde onder de leiding van Bart De Roover op de Bosuil, bracht ook Audry Diansangu en voor het eerst Jeroen Hofmans en Giovanni Fedorow in de dug-out. Bezoeker KVT had in de strijd tegen de degradatie de dwingende opdracht de driepunter mee te pakken, voor rood-wit zat er mogelijk een sprong naar de linkertabel in... De lokale media uit de Noorderkempen waren uitgebreid vertegenwoordigd, maar ondanks de winterstop in eerste, blonken de nationale beeldmedia uit in afwezigheid. De rood-witte fans waren in steun voor een nieuwe zege, maar helaas wel minder talrijk komen opdagen voor deze eerste en enige provinciale derby van het nieuwe kalenderjaar in hun vertrouwde stadion.

De fans nog zoekende naar gepaste liederen, KV Turnhout naar een plaatsje onder de Bosuilschijnwerpers of Kevin Oris richtte al een eerste kopbal over het doel van Nathan Goris. Even bijstellen, nog. Yannick Put won het duel, stak de bal van Jef Vogels centraal door en Emmerik de Vriese knalde haarfijn binnen! Mooie opener van het voetbaljaar 2011! Amper enkele minuten later dezelde uitvoerders in nagenoeg dezelfde beweging. KVT-doelman Goris (ex-KLSK) kwam dit keer fel uitlopen om een tweede tegentreffer te verhinderen. Bijna tien minuten ver en KVT meldde zich in de omschakeling. Jef Vogels gunde de bezoeker de eerste hoekschop van de partij die hij vervolgens zelf moeiteloos wegzette. Net voor het kwartier brak R.A.F.C. op cross van de blonde verdediger opnieuw door. Kevin Oris verlengde. Emmerik De Vriese tikte vanuit buitenspel naast.

Yannick Put zag zijn krachtige schuiver in twee keer in de handen van doelman Goris belanden. Pas over halverwege moest Ferhat Kaya voor het eerst de vuisten uit de korte mouwen steken. En de bezoeker meldde zich opnieuw. De Antwerpgoalie had weinig moeite om de voorzet te klemmen. Blauw-wit eiste plots meer balbezit. Rood-wit plooide ongewild achteruit, zo analyseerde Antwerpcoach Bart De Roover het kantelmoment van de partij. Ferhat Kaya kreeg wat meer werk op te knappen, maar de beste kans viel Yannick Put te beurt. De schaduwspits kopte de voorzet van Emmerik De Vriese netjes naar de korte hoek. KVT-doelman Goris beukte in extremis er de vuisten tegenaan. Alan Ven roerde zich in de zestien bij de beste bezoekende kans. Ferhat Kaya pakte. R Antwerp FC nam de vroege voorsprong mee naar binnen.

Onmiddellijk na de kampwissel kreeg de bezoeker net als in de aanvangsfaze de eerste hoekschop. Alex Di Gregorio ontzette zijn kamp in eerste instantie, maar de rebound was en niet voor 't laatst voor de bezoekers. KVT-topschutter Noyen richtte naast. De Bosuil ging evenwel opnieuw vroeg aan het juichen. De inworp van Marvin Peersman bereikte Kevin Oris. Emmerik De Vriese tikte tussen een bos aan benen binnen. De vlag verstomde onmiddellijk het publieke volume. Publieke hoon volgde niet. Noyen zette Ferhat Kaya aan het werk. Het begin van vijf dolle Turnhoutse minuten, al moest doelman Goris op poging van Niels Martin zijn team in hoge nood wel nog een keer rechthouden met vuist en handen. Tussen de wissels van Niels Martin (in: Audry Diansangu) en Yannick Put (in: jubilaris Darko Pivaljevic) door schroeide Noyen de vuisten van Ferhat Kaya.

Antwerpcoach Bart De Roover veroorzaakte niet de gewenste ommekeer. Het loopvermogen van snelheidsduivel Audry Diansangu werd (te) gemakkelijk opgevangen. Darko Pivaljevic moest zowaar zijn ervaring verdedigend aanwenden! Samenspel tussen Marvin Peersman en Kevin Oris ging de goede kant uit, maar werd in extremis afgeblokt. KVT-coach Braeckmans joeg met Traoré een tweede spits de zestien in, maar echte kansen leverde dat voor de bezoekers niet op. Pal op de negentigste minuut kregen ze bovendien nog te incasseren. Invallers Giovanni Fedorow en Darko Pivaljevic bereidden voor. Kevin Oris legde de 2-0 eindstand vast. Op basis van de kansen was de zege verdiend. De Antwerpcoach had zich evenwel een minder zenuwslopende avond gewenst! "Veel vroeger die beslissende voorsprong grijpen en we beleven een minder stresserende wedstrijd", balde hij de prestatie samen.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 08/01/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya
2 Thomas Phibel - 34'
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
10 Kevin Oris - 90'
20 Jef Vogels
22 Emmerik De Vriese - 4'
23 Alexandre Di Gregorio (K)
24 Yannick Put
30 Niels Martin
43 Marvin Peersman
 
61' 30 Niels Martin (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
66' 24 Yannick Put (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
87' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
K.V. Turnhout
1 Nathan Goris
3 Steven Vandenbergh (K)
4 Maxime Renson
5 Sven Delanoy
7 Alan Ven
8 Henny Noyen
9 Augusto Alves Da Silva
10 Sébastien Didier
11 Kevin Janssens - 88'
13 Christophe Meyers - 21'
16 Roy Mauro - 60'
 
67' 7 Alan Ven (uit)/
12 Ousmane Traore (in)
75' 4 Maxime Renson (uit)/
21 Sami Buyuktopac (in)