R.A.E.C. de Mons

1 - 0

Zat. 19/02/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade Tondreau

Toeschouwers: 900
 
Scheidsrechter: Luc Wouters

Lijnrechters: Eddy Roosens - Jean-Marie Dans
 
Draken vliegen feller dan de Bosuilen

Eigen bericht - De uitstap naar RAEC Mons/Bergen is zelden of nooit een plezierreisje voor de roodwitte karavaan. Er was dan wel geen combiticketregeling, toch oogst de Great Old raar of zelden in het Stade Tondreau. De Draken hebben met Dennis Van Wijk een coach die overduidelijk worstelt met de taal van Hergé en Molière, een onberispelijke organisatie neerzetten kan hij, zoals deze zaterdagavond weer bleek, als de beste. Coach Bart de Roover rekende op de elf die een weekje geleden punten pakten in Boom, maar moest node Thomas De corte met een enkelblessure missen. Niels Martin schoof zo de rechterflank op in een voor het overige ongewijzigde basis. Darko Pivaljevic, Yannick Put en Franky Pelgrims vervoegden tweede doelman Jeroen Hofmans in de dug-out. De jacht op de derde plek was inzet van de partij!

De krachtsverhoudingen in het stadion bekend: de mooiste hoofdtribune van de reeks, een half ongebruikt stadion en voor elk der clubs een halve zittribune achter het rechterdoel, inclusief draconische publieksopwarmer in de neutrale zone en een grote trom voor de thuisaanhang. Dat is telkens weer knokken voor het geluidsniveau voor de bezoekende aanhang. Kende de laatste wedstrijd tussen beide clubs een slepend verloop, daarvan was bij aanvang dit keer geen sprake. Beide clubs schoten strijdvaardig uit de startblokken. R Antwerp FC had de aftrap. Kevin Oris zette dadelijk naar voren, echter zonder doelman Berthelin direct te kunnen bedreigen. Jarju nam zijn team op sleeptouw. RAEC stak twee keer de neus aan het venster, telkens met een gekraakt schot van spits Perbet. Eerste gevaar vertrok van het schoeisel van Alex Di Gregorio. Het krachtig getrapte schot uit stand ging links naast de Bergense kooi. Eerste hoekschop van de partij was eveneens voor de Great Old. Geen tegenvoetse corners en dus trapte Alex Di Gregorio. De bal werd in eerste instantie weggekopt, maar zorgde vervolgens voor activiteit in de lokale zestien. Kevin Oris was de laatste
om te trappen voor de situatie definitief opgeruimd werd.

Kevin Wauthy was nog niet eens in beeld geweest tot net voorbij het kwartier een slechtgericht projectief zijn richting uitkwam. RAEC greep nu naar de match en drukte de bezoekers een ietsje terug. Toch was het bijna volle tien minuten wachten op de eerste echte ingreep van doelman Kevin Wauthy. De Antwerpdoelman klemde op de grond voor de schuiver van Timmermans een medemaat kon bereikten. Captain Alex Di Gregorio stond dan al in het gele boekje van homegetinte fluitenier Wouters. Een niet-bestrafte schwalbe van Jarju was de inleiding voor het lokale doelpunt. De organisatie in de roodwitte afweer uit elkaar gehaald, profiteerde Perbet van dat voordeel om in de rechterbenedenhoek te kanjeren. In de reactie maakte Yannick Put zich los van de bank en begon aan zijn opwarming. "Offensief wat bijsturen", verduidelijkte coach Bart De Roover tijdens de persbabbel in perfect Frans. Roodwit leek na de tegentreffer wat van slag. Doelman Kevin Wauthy stond zijn kleuren bij om verder onheil te voorkomen. Zo moest hij een krachtige vrijetrap (uit een heel lange reeks van onterecht bestrafte duels) uit zijn doel ranselen. Rusten met achterstand en dat was ondertussen voor het eerst in een maand tijd.

De tweede periode begon inderdaad met een personeelswissel bij R Antwerp FC. De Great Old herbegon dus Yannick Put i.p.v. Niels Martin en o.m. een kortstondige vleugelwissel voor Emmerik De Vriese naar de rechterkant. Het leverde niet onmiddellijk een kantelmoment op. RAEC ging door op het elan. Kroop in de bekende Van Wijk-organisatie bij balverlies en Sapina stuurde vanachteruit haarscherp het offensief aan. Het leverde geen van beide clubs veel doelkansen op. Antwerpdoelman Kevin Wauthy haalde met beide vuisten de messcherpe vallende voorzet van Bailleul van onder de balk. Kevin Oris was er bij om de aangesneden corner van Matthys te neutraliseren. Eens op temperatuur gaf Darko 'King' Pivaljevic mee het roodwitte slotoffensief gestalte. R Antwerp FC ging het laatse kwartier inderdaad vol op het gaspedaal staan. Een keer kon Kevin Oris grondscherend uithalen, maar het schot verloor in de modderbrij snelheid en petste tergend langzaam tegen de staak aan. De clubtopschutter kopte de corner van Emmerik De Vriese naast. Een keer nog kwam ook Perbet dreigen, maar ook hij kwam slechtgericht naast het doel van Kevin Wauthy uit. RAEC hield dus opnieuw de driepunter thuis.

Roodwit heeft dus opnieuw vruchteloos achter de eerste treffer op Tondreau aangezeten en moet nu even afwachten om te weten wat het effect van dit uitverlies op de rangschikking zal zijn. Bij het verlaten van het stadion werd de spelersbus niet alleen verbaal bedreigd, maar ook door lokale hooligans bekogeld. Helaas geen steward, veiligheidsverantwoordelijke of politieagent in de buurt! Een smet toch op de voor het overige puike ontvangst.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/02/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
20 Jef Vogels
3 Jasper Vermeerbergen
43 Marvin Peersman
30 Niels Martin
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 23'
22 Emmerik De Vriese
14 Stavros Glouftsis
10 Kevin Oris
 
46' 30 Niels Martin (uit)/
24 Yannick Put (in)
69' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
R.A.E.C. de Mons
1 Cédric Berthelin (K)
29 Nicolas Timmermans - 10'
15 Aliou Dia
30 Jérémy Sapina
6 Matthieu Debisschop
13 Mamoutou N'Diaye
28 Julien Bailleul - 85'
14 Tim Matthijs
7 Mustapha Jarju
19 Jérémy Perbet - 32'
11 Moussa Sanogo
 
76' 11 Moussa Sanogo (uit)/
12 Mehdi Terki (in)