R. Antwerp F.C.

1 - 2

Zat. 05/03/2011 20:00 u.

F.C.V. Dender E.H.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5400
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Jan Busschaert - Cedric Lescalier
 
Wie niet genoeg scoort, krijgt het op zijn bek...

Eigen bericht - Hij heeft er bijna acht maanden overgedaan om aan zijn seizoen te kunnen beginnen. Dag aan dag gezwoegd, weken uitgekeken naar die eerste selectie van het (nieuwe) seizoen. Kevin Baert kreeg een minutenlange accolade van zijn publiek bij zijn rentree. Wat een feestelijke avond had kunnen/moeten worden voor de klasbak en zijn ploeggenoten tegen het bijzonder zwakke FCV Dender EH werd door een gebrek aan efficiŽnt afwerken een afknapper van jewelste. Rood-wit creŽerde inderdaad kansen genoeg om drie zeges te rechtvaardigen. Toch bleef het lange tijd steken op een kleine voorsprong. Het uitvallen van Emmerik De Vriese leek slechts heel kort geen aderlating, want de linkerflank begon al heel vlug te sputteren. De wissel bovenop van Jef Vogels gaf FCV Dender een vleugelslag die ze in minder dan een kwartier van achterstand op voorsprong bracht. Het jonge FCV ging gedecideerd door het warrige rood-witte slotoffensief en smeerde de bende van Bart De Roover de tiende seizoensnederlaag aan, gevolgd door tandengeknars en zure oprispingen bij de achterban. Geen feestelijke avond dus voor Kevin Baert, zijn oud-ploegmakker Olivier Claessens ging met de zegebloemen aan de haal!

Coach Bart De Roover had door de schorsing van Marvin Peersman mondjesmaat moeten sleutelen aan zijn elftal. De keuze voor linksachter viel (logischerwijs) op Jef Vogels zodat Bart Van Zundert opnieuw op rechtsachter belandde en de gehele roodwitte verdediging uitsluitend uit rechtsvoetigen en kop-van-graniet Thomas Phibel bestond. Ook Darko Pivaljevic stond net als Audry Diansangu na een passage in de dug-out weer in de basisselectie. Grootste verrassing voor de via de pers geÔnformeerden was de startersplaats van... Emmerik De Vriese nadat hij t.e.m. vrijdag in de ziekenboeg was geschreven. Stavros Glouftsis kreeg samen met Jeroen Hofmans, Niels Martin en... Kevin Baert een zitje naast zijn coach en moest tot laat in de partij zijn geduld verbijten. Bezoeker FCV Dender EH heeft in de wintermercato kwaliteit en ervaring moeten inleveren, maar een betrouwbare organisatie neerzetten voor zijn doel kan coach Borkelmans net als de beste Exqi-trainer. R Antwerp Fc ging razend offensief van start. Het was niet lang wachten om Emmerik De Vriese te zien besluiten op jonge doelman De Raes. In de rebound tikte Alex Di Gregorio naast. 't Was slechts uitstel. FCV had nauwelijks de bal geraakt of Kevin Oris buffelde een vrije trap vanop zo'n 27 en een halve meter rechtstreeks tegen de touwen (1-0).

Dat was al vroeg juichen voor de rood-witte fans. Nog voor het kwartier verdubbelde Alex Di Gregorio bijna de score. Zijn vrijetrap doorboorde de muur, maar klom over het doel. De navolgende minuten kleurde eerst het terrein twee keer geel voor onsportief gedrag van de bezoekers De Paepe en Marchand en vervolgens op aangeven van de stadionomroeper de tribunes massaal zakdoekwit. Bart Van Zundert doorboorde ei zo na de linkerbenedenhoek, maar doelman De Raes was bij de pinken. De jonge bezoekende doelman eiste een eersteplansrol op voor zijn blauwe kleuren. Zo hield hij Darko Pivaljevic van de verdubbeling. De lijnrechter onderbrak Audry Diansangu niet geheel terecht in zijn dadendrang. Beste kans was er net voor het half uur voor Emmerik De Vriese. Kevin Oris, vrijgespeeld in de zestien door Bart Van Zundert, toetste geheel onzelfzuchtig naar de tweede paal. De linkerwinger knalde onbesuisd en ongecontroleerd over. Pas lang na het half uur klom een vrijetrap van Meeus over de dwarsbalk van Kevin Wauthy. Offensieve dadendrang, smeerde coach Borkelmans dit intermezzo breeduit. Het rood-witte slotoffensief leverde nog twee mogelijkheden op, maar het bleef bij de krappe 1-0 ruststand. De 3965 min het oneven aantal bezoekers, hadden genoten, bleven evenwel op hun doelpuntenhonger zitten en met een onbestemd gevoel van onderhuids gevaar...

In de eerste minuten na de kampwissel kwam FCV even poolshoogte nemen tussen de vijandige linies. Oud-Antwerpjeugdspeler Claessens joeg zijn schot hoog over. Meeus vond weinige minuten later evenmin het doelkader. Zijn poging waaierde links naast het doel van Kevin Wauthy. FCV had enige moeite de corner van Emmerik De Vriese weg te werken, maar de grootste rood-witte dreiging leek over. Toch was het opletten voor een haarscherpe vrijetrap van Emmerik De Vriese die in het zijnet strandde. Even later ging de vrijetrap van Bart Van Zundert door de muur, maar ook anast het doel. Kwam dan op het uur de onverwachte vervanging van Emmerik De Vriese. "Emmerik kon niet verder, dus moest ik wel ingrijpen", vatte coach Bart De Roover het onheil samen. Aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Invaller Niels Martin werd het nieuwe, snelle aanspeelpunt op de linkerflank. Hij trok op zijn rechtervoet naar binnen. Het doel van De Raes kwam enkele keren razendprecies in het vizier, maar de winger richtte slecht. Ook Kevin Oris verzuimde het om de voorsprong te verdubbelen en plots stond FCV aan de overkant na roodwit balverlies. Meeus bracht voor doel en Peers miste niet (70'). R Antwerp FC stortte zich met verse krachten Kevin Baert en Stavros Glouftsis in het offensief.

Helaas, de wissel van linksachter Jef Vogels brak zuur op. Opnieuw Meeus pikte het rood-witte balverlies op en Jans gaf centraal Kevin Wauthy opnieuw het nakijken. Geen bal moeten pakken en toch twee keer geklopt. Niemand van de rood-witte aanhang die het kon begrijpen. Skipper Alex Di Gregorio probeerde er in de allerlaatste sekonde nog een strafschop uit te slepen, maar dat bekwam hem en het team slecht. Hij zit voor de volgende opdracht tegen KSK Heist samen met Marvin Peersman op het strafbankje. De rood-witte fans hadden geen behoefte aan een rekenmachine om de som van alle gemiste mogelijkheden te betreuren. Antwerpcoach Bart De Roover stond inderdaad voor de bijzonder moeilijke opdracht om RAFC.TV en de pers over de onfortuinlijke gang van zaken van uitleg te voorzien.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/03/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
4 Bart Van Zundert
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
20 Jef Vogels
11 Audry Diansangu
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio (K) - 90'
9 Darko Pivaljevic
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris - 8'
 
60' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
30 Niels Martin (in)
72' 11 Audry Diansangu (uit)/
7 Kevin Baert (in)
80' 20 Jef Vogels (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
F.C.V. Dender E.H.
20 Aron De Raes
3 Jens De Paepe - 14'
5 Paulus Jans - 43' - 83'
4 Yannick Marchand - 15'
2 Sylvain Mathe Luvagho
10 Olivier Claessens
8 Daan Vaesen (K)
6 Jens Muylaert - 33'
11 Roy Meeus
9 Niels Peers - 69'
7 Janis Coppin
 
73' 6 Jens Muylaert (uit)/
14 Fouad Moucheron (in)
90' 10 Olivier Claessens (uit)/
12 Osman Serbest (in)