R. Antwerp F.C.

2 - 1

Zat. 26/03/2011 20:00 u.

R. Boussu Dour Bor.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5200
 
Scheidsrechter: Gunter Boelen

Lijnrechters: Kris Messely - Guy Evens
 
Groen-witte blok pas in tweede speelhelft onderuit

Eigen bericht - Antwerpcoach Bart De Roover had voor het eerst dit seizoen te kampen met l'embaras du choix. Veel (wedstrijd)fitte spelers voor (te) weinig plaatsjes. Pas herstelde Emmerik De Vriese vormde opnieuw (linker)flank met Marvin Peersman na diens gele schorsing. Stavros Glouftsis stond na zijn drieklapper in Heist uiteraard in de basis. Voor een plaatsje in de superjonge dug-out genoot naast Yannick Put, Niels Martin en Jef Vogels ook jonge doelman Jeroen Hofmans opnieuw de voorkeur. Kevin Baert, Franky Pelgrims en de pas herstelde Darko Pivaljevic vielen er op hun beurt helemaal naast. Ook doelman Ferhat Kaya moet zijn ongeduld in de tribune verbijten. Bezoeker R.B.D.B. bracht op drie namen na dezelfde ploeg tussen de lijnen als tijdens de zo glorieus verlopen heenwedstrijd in het Stade Vedette. De bezoekers zochten vanuit een supergesloten organisatie het avontuur richting Kevin Wauthy en hoopten zo te oogsten in Deurne-Noord. Ze kwamen er een heel eind mee, maar net niet ver genoeg. De bezoekende voorsprong schudde de rood-witte elf wakker, zodat het toch nog een genietbare tweede speelhelft werd. Royal Boussu Dour Borinage mag dan wel een lange naam overgehouden hebben aan de fusies in het Zwarte Land, een publiekstrekker is de club niet. De Bosuil was voor deze affiche dus maar dunnetjes bezet. Het bezoekende heir was evenmin groot in getal, maar wel zo moedig om hun kleuren in Deurne-Noord te komen aanmoedigen.

Geen van beide ploegen had evenwel oren naar het geproduceerde volume. Applaus was er wel nog voor het eerste balcontact voor oud-speler en -topschutter Manu Kenmogne die op bezoek was en de match op gang mocht komen trappen. De fans aren dus gul, maar het was vervolgens lang wachten vooraleer de handen nog eens op mekaar mochten. Een uitzwaaierende vrijschop van Kevin Oris na handspel bij R.D.B.D. was de enige bal in de buurt van het doel in tien minuten tijd. De bezoekers toonden een groot strijdershart, zagen hun doelman weliswaar naast een corner van Emmerik De vriese pakken, maar invaller-van-'t-laatste moment Boelen loste het boeltje met de fluit op. De linkspoot ontzette de eerste bezoekende corner na dik een kwartier. Aan de overkant stuurde hij de hoekschop op het hoofd van Thomas Phibel, maar die richtte naast. Ouejdide ging leep neer in een duel met Jasper Vermeerbergen. Ideaal plaatsje voor een vrijetrap. Grisez stuurde pal in de muur. Balverlies van Alex Di Gregorio werd zonder dralen diep gestuurd. Drie groen-witte kerels meters vrij in de zestien, maar de buitenspelvlag bleef zedig neder. Ouejdide fusilleerde Kevin Wauthy. Even later verdubbelde Grisez ei zo na. Hij trapte overhaast naast. De kopbal van Ouejdide leek zomaar tribune vier neer te zullen halen. Rood-wit had er even niet van terug. Coach Wintacq was al (bijna) naar binnen, toen de score alsnog veranderde. De fout op Benji Lambot kwam net buiten de rechthoek uit. Emmerik De Vriese gaf er een tikje tegen en Kevin Oris lapte de bal in de linkerbenedenhoek (1-1). R.B.D.B. had beter verdiend!

De late rood-witte treffer bracht de wedstrijd eindelijk onder stoom. R.B.D.B. wilde oogsten op de Bosuil, maar kreeg nu een strijdlustiger R Antwerp FC te bekampen. Doelman Coqu moest al dadelijk een vallende voorzet van Bart Van Zundert vastgrijpen. Guinot stuurde van ver voorlangs. Antwerpdoelman Kevin Wauthy zweefde de uithaal van Saffer met de vuisten uit zijn kooi. De hoekschop was te simpel voor woorden. Kevin Oris stuurde de flankvoorzet van Thomas De Corte in de vlucht naast. "We hadden kansen voor onze topschutter en hadden er misschien ook meer mee moeten doen", commentarieerde coach Bart De Roover de zege. De spits zou zich even later wel nog naar zijn vierde geel van het seizoen duelleren. Niels Martin had zich dan al van de superjonge rood-witte bank losgemaakt en was de aan de enkel geblesseerde Emmerik De Vriese komen vervangen. Via Kevin Oris stuurde de verse linkerwinger Bart Van Zundert aan. Centrale verdediger Duez schraapte het leer van de doellijn. Het begin van enkele moeilijke minuten voor de bezoekers. Er stond een been in de weg om Kevin Oris van zijn tweede van de avond te houden. R.B.D.B. vond maar mondjesmaat de weg naar voren. Doelpogingen ondernam het nog nauwelijks. Of je zou de uitzwaaierende poging van de werklustige Ouejdide in rekening moeten nemen. Via het hoofd van Kevin Oris viel de verre inworp ter linkerzijde van Marvin Peersman perfect voor de voeten van Bart Van Zundert, die zijn eerste rood-witte roos recht in doel prikte.

R.A.F.C. joeg door op de bevrijdende treffer, maar die zou er ondanks nog enkele halve kansjes niet meer komen. Stavros Glouftsis kon de voorzet van Kevin Oris helaas niet kaderen. Statistici turfden het volgende vluchtschot van de clubtopschutter dat naast belandde. Doelman Coqu moest met de vuist een voorzetkopbal van Kevin Oris uit de baan halen om Benjamin Lambot het scoren te beletten. Bij bezoeker Delplace leek de inspiratie wel helemaal over. Zijn schot doorboorde de zijlijn. Stavros Glouftsis kon na een afgeslagen corner op avontuur. Niels Martin knalde in de vlucht naast. Jef Vogels en ook Yannick Put hadden nog een late invalbeurt te goed en deelden mee in de vreugde om de zege "Niet uitgeproken groot, maar wel verdiend", concludeerde coach Bart De Roover voor de camera van RAFC.TV.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/03/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
4 Bart Van Zundert - 68'
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio
22 Emmerik De Vriese
14 Stavros Glouftsis
10 Kevin Oris - 44' - 58'
 
53' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
30 Niels Martin (in)
83' 15 Thomas De Corte (uit)/
20 Jef Vogels (in)
89' 4 Bart Van Zundert (uit)/
24 Yannick Put (in)
R. Boussu Dour Bor.
1 Stéphane Coqu - 53'
3 Mourad Satli
4 Adrien Leclercq
15 Thomas Duez - 53'
5 Abdou Boukamir
12 Karim Saffer
6 Alexandre Guinot
18 Rachid El Barkaoui
21 Jean Fassin
11 Grégory Grisez
9 Kamal Ouejdide - 30'
 
65' 12 Karim Saffer (uit)/
24 Anthony Deplace (in)
70' 11 Grégory Grisez (uit)/
30 Jules Baga (in)
81' 21 Jean Fassin (uit)/
10 Blaise Issankoy (in)