R. Antwerp F.C.

3 - 1

Zat. 09/04/2011 20:00 u.

K. Stand. Wetteren

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4905
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: Emmanuel Vocale - Philippe Bourbon
 
Rood-wit dompelt KSW in rouw...

Eigen bericht - De rood-witte technische staf moest met Bart Van Zundert (blessure), Benjamin Lambot en Alex Di Gregorio (allebei geelgeschorst) belangrijke pionnen missen. Coach Bart De Roover had de afgelopen week heel veel nagedacht en ook heel veel uitgeprobeerd om een evenwichtig en aanvallend sterk team tussen de lijnen te brengen. Bedoeling was de fans ook in deze laatste weken van de voetbaljaargang nog wat te bieden. Een aandachtig spotter had allicht de inbreng van Franky Pelgrims en Yannick Put, weliswaar op een niet zo vertrouwde plek in het elftal, kunnen voorspellen. Totaal onverwacht stond ook Kevin Baert in de startersrij, al had de publiekslieveling dit na maandenlang hard zwoegen dubbel en dik verdiend! "Heel scherp getraind en inderdaad heel veel afgezien het voorbije half jaar, maar de beelden heb ik nog niet teruggezien...", vertelde hij bij RAFC.TV. Ook Thomas De Corte was overigens alweer toe aan een nieuwe start. Restte er dus een zitje in de dug-out voor jonge doelman Jeroen Hofmans, Niels Martin, Jef Vogels en ook Kerem Zevne sloeg voor het eerst dit kalenderjaar zijn vleugels uit. De achterban had aanmoedigingen en handgeklap in petto, maar moest eerst toch weer door een zure beginfaze...

KS Wetteren is een recente aanwinst van de Exqi League, maar heeft het dit seizoen toch bijzonder moeilijk de tiende stek van de vorige campagne te bevestigen. Ondanks de tegenwoordigheid van ex-Antwerpallrounder Bas Vervaeke en van Jan De Langhe, een van 's reeks beste schutters, in de kern voelen de Oost-Vlamingen door de onverwachte terugkeer van FC M Brussels, het degradatiespook in de nek hijgen. En dan grijpt, ondanks de schorsingen en blessures waarvoor zijn collega Bart De Roover een oplossing had moeten vinden, ook een langjarige coach naar het tactische beton. Meer verdedigers dan offensieve krachten en toch mochten de bezoekers al vlug juichen. De nieuwgevormde roodwitte formatie zocht nog naar evenwicht of een assist in de lengte-as plofte in de rug van het centrale duo Jasper Vermeerbergen en Thomas Phibel. De toesnellende Kevin Wauthy ging een fractie te snel neer en Delbaere doorboorde het roodwitte doel (4'). Een breeduitgesponnen actie over wel zes stations bracht Yannick Put tot schieten. Doelman De Vroe greep gevat in. Even later zag de KSW-doelman een kopbalpoging van Thomas Phibel op corner van Kevin Baert, uitzwaaieren.

En de rechtspoot was er al opnieuw met een inspeler voor Stavros Gloutfsis. Het leverde opnieuw een hoekschop op. Even afgeslagen, maar het gevaar begon alweer vanaf rechterflankcombinatie tussen Thomas De Corte en Kevin Baert. De kopslag aan de tweede paal van Emmerik De Vriese zocht evenwel de verkeerde kant van de staak. Yannick Put en Marvin Peersman zorgden voor interessante aanvoer, maar Kevin Oris kreeg (te) weinig bewegingsvrijheid van tegenstand en scheidsrechter. Even voorbij halverwege veegde de spits de achterstand toch uit. Een tik met het voorhoofd tegen de zwiepende assist van Kevin Baert en de gelijke stand prijkte op het bord. Scheidsrechter Gléton moest Delbaere met geel intomen na een werkelijk brutale trap op het scheenbeen van de Bosuilspits. Gelukkig kon hij na verzorging verder. Een keer nog moest Kevin Wauthy handelend optreden. Hij moest in een uiterste reflex een vallende voorzet met de vingertoppen deviëren. Het rustsignaal viel bij een al bij al tegenvallende gelijke tussenstand.

Roodwit ging nu zelf met een mooie voorbereiding van Yannick Put en een half mislukt schot van Emmerik De Vriese door de vierde minuut. Even later moest Kevin Wauthy handelen met de vuist. Van Ruyskensvelde stuurde de rebound met de halve omhaal naast. Er zat dus beweging in de partij. Thomas Phibel raakte opnieuw een hoekschop van Kevin Baert, maar de kopslag was slechtgericht. Het schot van Stavros Glouftsis op aangeven van Franky Pelgrims ging hoog over. Thomas Phibel moest even de achtervolging in, maar haalde de bal gepast uit de voeten van spits Martens. Een corner van Kevin Baert die in twee keer voor de muit van De Vroe arriveerde, vond niet de gepaste afwerking bij Stavros Glouftsis. Een puntertje van Emmerik De Vriese zocht vervaarlijk het hoekje, De Vroe ging gepast plat. Er was een doelpunt in de maak, dat was duidelijk. Het was wel tot voorbij halverwege wachten. KSW-coach De Corte reageerde met een wissel op de inbreng van hardloper Niels Martin. De aanpassingen pas gebeurd, of een vrijschop van Emmerik De Vriese belandde via het voorhoofd van clubtopschutter Kevin Oris tegen het vlechtwerk (2-1). De bezoekende coach kon zich wel op het hoofd slaan van frustratie, een woordje uitleg komen geven tijdens de persbabbel deed hij echter niet.

Kevin Wauthy moest de corner van Van Ruyskensvelde die volgde uit de aftrap aan de eerste paal met de vuisten weren. Een foutje met gele kaart bovenop voor Thomas De Corte, was hét moment van de applausvervanging van uitblinker Kevin Baert. Kerem Zevne draafde voor het eerst sedert eind november op en had energie te over om een paar raids over de flank te plaatsen. De defensieve organisatie van de bezoekers stond nu wel helemaal te schutteren. Kerem Zevne verplichtte De Wilde een corner weg te geven. Emmerik De Vriese trapte. Via een verdediger viel de bal ideaal voor de voeten van Thomas Phibel. Zelfs een woud aan benen kon het geplaatste schot niet meer uit koers halen (3-1). Een ongeordend slotoffensief leverde KSW niets meer op. Wisselende sportroem op de Bosuil dus deze avond, maar wat kon er mooier zijn voor kleine Alicia, kliendochter van Fons en Angèle Van de Berckt? De partij aftrappen in het immense Bosuilstadion en haar grote idool Kevin Oris twee keer zien scoren? De overige fans hebben Jos Verhaegen als een nieuwe vriend van de Bosuil in de armen gesloten...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/04/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte - 79'
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel - 87'
43 Marvin Peersman
7 Kevin Baert
24 Yannick Put
27 Franky Pelgrims
22 Emmerik De Vriese
10 Kevin Oris (K) - 26' - 72'
14 Stavros Glouftsis
 
70' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
30 Niels Martin (in)
79' 7 Kevin Baert (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
85' 24 Yannick Put (uit)/
20 Jef Vogels (in)
K. Stand. Wetteren
1 Griffin De Vroe
32 Benjamin De Wilde
2 Tim Vleminckx - 66'
18 Jeroen Van Damme
5 Jonas Heymans
7 Bas Vervaeke
4 Bart De Smet (K)
8 Robbe Van Ruyskensvelde
15 Maxim Delbaere - 29'
10 Gil Servais - 4'
17 Sander Martens
 
72' 15 Maxim Delbaere (uit)/
24 Ives Cordier (in)