R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zon. 24/04/2011 15:00 u.

O.-H. Leuven

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 7495
 
Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters: Jimmy Cremers - Peter De Bast
 
Bierstad stormt Jupiler-League binnen

Eigen bericht - Geloof en hoop, dat waren de ingrediŽnten waarmee coach Bart De Roover deze week aan de slag moest in voorbereiding op de onverwachte topper tegen OH Leuven. Liefde van duizenden roodwitte kelen, moest de door schorsing en blessures gehavende kern over de streep trekken tegen de typeploeg van oud-Antwerpspeler Ronny Vangeneugden. Stormde de voetbalploeg uit de Stella-stad, burger Louis Tobback op kop, op deze voorlaatste speeldag de Jupiler-League binnen of werd de beslissing met nog tenminste een weekje uitgesteld? Liefst vijf jonge roodwitte leeftijdsgroepen werden deze zondagmiddag alvast als kampioentjes ingehaald op de Bosuil. Geschorste Kevin Oris stond op de eerste rij met applaus. Ook al verklaarde de topschutter het 'feesie' van de Leuvenaars te willen dwarsbomen, hij kon daarbij net als Emmerik De Vriese, Alex Di Gregorio, Yens Peeters en Darko Pivaljevic enkel met morele steun en het geluid van zijn stem toe bijdragen. Audry Diansangu en Stavros Glouftsis werd wel actieve rol toebedeeld. Vrijdag nog aan de slag bij de reserven, deelde Kerem Zevne een zitje in de dug-out met Jeroen Hofmans, Jef Vogels en Franky Pelgrims.

Aanvoerder Benjamin Lambot nam de honneurs in de middencirkel waar. De drukkende hitte was echter geen echte bondgenoot van de tweeŽntwintig tussen de lijnen. OHL bleef lange tijd op de eigen speelhelft kamperen en dat kostte tegen de (offensief) onthoofde elf van Bart De Roover niet weinig inspanningen. Kevin Wauthy moest met de vuisten een vrijetrap van Scheelen bewerken. Kevin Baert en Stavros Glouftsis deden een verdienstelijke poging om het doel van Lenaerts onder vuur te nemen. Helaas slechtgericht. Net op het kwartier kreeg Audry Diansangu een oplegde doelkans aangespeeld door Yannick Put. Het schot met links ging voorlangs. Halverwege de eerste periode onderbrak scheidsrechter Pots het verloop voor een eerste drinkpauze. De partij trok zich met twee opeenvolgende corners voor OHL terug op gang. Twee keer trapte Remacle. Bij de tweede poging ging de bal over de grijparmen van Kevin Wauhty. Harbaoui kopte simpel binnen. Roodwit leek aangeslagen. Kevin Wauthy kon slechts in extremis een vrijschop van Scheelen afweren. Thomas Phibel knalde zijn kopbal op de vuisten van de bezoekende portier. Benjamin Lambot kon wel nog op de afvallende corner trappen, maar het schot was slecht gericht. OHL met voorsprong naar binnen.

Amper hervat of Kerem Zevne begon aan zijn opwarming. Kevin Baert mocht al snel een hoekschop trappen, maar het Leuvense centrale duo bleef baas in de lucht. Niels Martin haalde een schot uit de draai, een Leuvens been keerde. Kevin Baert trapte even later in de vlucht naast. Het volume was plots opnieuw helemaal Leuvens als Scheelen uit het niets een tweede bal tegen de tent stuurde. Bij zijn eerste balcontact werd invaller Kerem Zevne neergehaald. Kevin Baert trapte tegen het stevige Leuvense bouwwerk, Niels Martin richtte de rebound naast. In een duel met Thomas Phibel ging bezoekend doelman Lenaerts tegen het gras. Verzorging was zijn deel, een drankpauze de logische uitloper voor spelers en wedstrijdleiding. Bezoekend coach Van Geneugden achtte de tijd rijp voor enkele applausvervangingen. Rood-wit wilde alsnog niet inbinden, al vonden de elf van De Roover geen oplossingen in de zestien, tot... Benjamin Lambot een assist van Stavros Glouftsis binnenpegelde. De Great Old greep naar de bal en werd daarvoor in de slotfase na een scrimmage in de bezoekende zestien beloond met de kopbalgelijkmaker van Jasper Vermeerbergen. In blessuretijd kreeg Stavros Glouftsis nog een ultieme kans om het mirakel te voltrekken. De spits stuurde over het doel.

Met het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pots kon het Leuvense feestje pas echt beginnen. Teruggevochten vanuit een uitzichtloze situatie, maar net dat stapje tekortgeschoten voor de eindronde? De jonge kern is er o.l.v. Bart De Roover een aardig stuk op vooruitgegaan. Mooie keuze om met geloof het huidige seizoen bij CS Visť af te maken en met vernieuwde ambitie het volgende voor te bereiden. Er staat nog lokaal talent te trappelen in de coulissen, maar een overgangsjaar daar hebben de rood-witte fans schoon genoeg van gehad!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/04/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen - 88'
2 Thomas Phibel - 58'
43 Marvin Peersman
7 Kevin Baert
8 Benjamin Lambot (K) - 82'
30 Niels Martin
11 Audry Diansangu
14 Stavros Glouftsis
24 Yannick Put - 43'
 
61' 11 Audry Diansangu (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
76' 24 Yannick Put (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
O.-H. Leuven
1 Yves Lenaerts
15 Pieter Nys - 19'
3 Nicky Hayen
4 Wim Raeymaekers - 38'
17 Koen Weuts
7 Jordan Remacle
6 Kenneth Van Goethem
8 Maxime Annys - 28'
24 Wouter Scheelen - 58'
13 Bjorn Ruytinx - 88'
20 Hamdi Harbaoui - 24'
 
74' 24 Wouter Scheelen (uit)/
10 Sandro Bloudets (in)
79' 7 Jordan Remacle (uit)/
23 Mark De Man (in)
88' 13 Bjorn Ruytinx (uit)/
11 Tail Schoonjans (in)