K.V. Oostende

1 - 3

Zon. 17/04/2011 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 2850
 
Scheidsrechter: Kenny Snoeck

Lijnrechters: Jan Busschaert - Jan Vermeulen
 
Rood-wit peuzelt garnaaltjes

Eigen bericht - Ondanks een seizoen zonder noemenswaardige incidenten en het relatieve kleine belang van de partij werd de Antwerpsupporters eens te meer de combiticketregeling opgelegd. En dat is geenszins een combireisje trein en kusttram, nochtans de wedstrijdsponsor van deze middag. Bovendien vereiste het sluiten van alle uitvalswegen richting westen een vroege afreis. Een frisse neus halen op het strand zat er dus niet in. Het deskundig afgrendelen van een aantal toegangswegen was nefast voor de bereikbaarheid van de juiste toegangspoort voor het webteam van deze club. Ook coach Bart De Roover had door blessures van o.a. skipper Alex Di Gregorio zo zijn moeilijkheden ondervonden in aanloop naar deze partij. De vijftiende naam van de kern bleef zo tot aan het einde van de opwarming open, maar spreken van een eindeseizoenswedstrijd deed de Antwerpcoach ook na de wedstrijd nog steigeren van verontwaardiging. Kevin Oris werd bevestigd als captain van de jonge roodwitte bende. En dat de aanvoerdersband hem vorige week twee doelpunten had opgeleverd, had zijn invloed gehad op de keuze van de nieuwbakken Oostendse coach Frederik Vanderbiest met tweejaarscontract op zak!

Eenzame spits Coussement moest, met liefst zes (!) verdedigers achter zich, opboksen tegen de roodwitte organisatie. Hoewel de Kustjongens de aftrap hadden, bleek dat al vlug onbegonnen werk. Het duurde wel even voor de Great Old voet aan grond kreeg op de Oostendse helft. Op aangeven van Marvin Peersman knalde Kevin Oris uit de draai, maar doelman Dantschotter bracht redding. Ook de eerste reeks corners was voor de bezoekers. Een uittrap van Antwerpdoelman Kevin Wauthy stuiterde tot bij de Antwerptopschutter, maar opnieuw bracht een Oostends been redding. De kopbal van Jasper Vermeerbergen aan de tweede paal leverde via Vandenberghe opnieuw een hoekschop op. Kevin Oris kopte, Vandenberghe ontzette. In de omschakeling pakte Pinto met een slechtgerichte en flauwe doelpoging uit. Kevin Baert bracht even later zijn overbuur Emmerik De Vriese in positie, maar die kraakte zijn schot. Net voor het kwartier bracht Antwerpdoelman Kevin Wauthy met de vuist redding op vrijschop van Houri. Kevin Baert kon met de uitworp aan de haal. Kevin Oris knalde strak op de doelman. Niels Martin werd uit een duel in de zestien teruggefloten door scheidsrechter Snoeck. KVO-coach riep vervolgens linksachter Diallo terug, Martens werd nu de bewaarder van Kevin Baert terwijl Van Raefelghem voor wat meer offensieve inspiratie moest komen zorgen. De vervanging amper achter de rug of Kevin Baert vond via Kevin Oris in de zestien Niels Martin, die de openingstreffer in de korte hoek prikte (0-1). KVO probeerde wat terug te doen, maar het was Kevin Baert die met zijn linker de korte hoek viseerde, maar naast het doel van Dantschotter uitkwam. De inworp was niet echt top, al kon Yannick Put er wel Emmerik De vriese mee in het straatje sturen. De linkspoot kwam onzacht in aanraking met Oostends lijf en bodem. Bal van Kevin Oris onder de Oostendse doelman door en de Bosuilspits dikte via de stip zijn eizoenstotaal aan tot 19. Even later liep hij tegen geel aan en hij zal de topper tegen OHL moeten toekijken. Rusten met een geruststellende bezoekende voorsprong (0-2).

De les van KS Wetteren van eerder dit seizoen bij gelijkaardige tussenstand opgerakeld, kwam roodwit opnieuw gemotiveerd uit de coulissen. In een poging tot zijn derde, haalde Kevin Oris de Oostendse goalie plat. Een vrijschop vanop een slordige 25 meter krulde de topschutter weliswaar naast de muur, maar ook buiten bereik van het doelkader. KVO probeerde wat tegen te doen. Bij gebrek aan vuurkracht in de zestien, probeerde Luissint het vanop de flank. R Antwerp FC ontsnapte aan een own-goal als Yannick Put een door Houri aangesneden vrijschop toch naast zag vliegen. Grotere voorsprong leek in de maak, maar Kevin Baert trapte vol op de vuist van de KVO-doelman. Niels Martin probeerde het vanop afstand, maar weer ontsnapte de thuisploeg. Ontsnappen deed ook Vandenberghe na een werkelijk smerige trap (zonder bal!) op Emmerik De Vriese. Scheidsrechter Snoeck zag er niet eens een overtreding in. Na verzorging vroeg ploegafgevaardigde Frank verhaegen de vervanging, maar die werd geweigerd door de wedstrijdleiding, omdat 'er geen speler het terrein afging', verduidelijkte de scheidsrechter achteraf. Roodwit volle vijf minuten met zijn tienen verder. In die periode, ging Pinto in een duel met Jasper Vermeerbergen tegen de Oostendse zoden. Weer ging de bal op de stip. Houri maakte dankbaar gebruik van het cadeau om zijn team voor volle dertig seconden aansluiting te laten vinden. R Antwerp FC stormde uit de aftrap via invaller Audry Diansangu naar voren. Het eerste balcontact bereikte Kevin Oris die aan de tweede paal zijn twintigste in het dak van het doel knalde. KVO kwam die klap niet meer te boven.

De rood-witte fans bouwden alvast een feestje in het staanvak achter het doel en ook de met trom uitgeruste lokale supporters konden daar niet tegenop. Antwerpcoach Bart De Roover moest, op vraag van gva-reporter Druant, wel toegeven dat de boekingen voor Kevin Oris en Emmerik De Vriese hem moeilijk selectiewerk voor de topper tegen OHL hebben opgeleverd. "Het duo vervangen, doen we wel op onze manier", besloot hij de persbabbel.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/04/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte - 69'
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
7 Kevin Baert
8 Benjamin Lambot
30 Niels Martin - 30'
22 Emmerik De Vriese - 60'
24 Yannick Put
10 Kevin Oris (K) - 40' (P) - 44' - 80'
 
80' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
80' 24 Yannick Put (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
83' 7 Kevin Baert (uit)/
20 Jef Vogels (in)
K.V. Oostende
16 Rubin Dantschotter
2 Xavier Luissint - 40'
3 Brian Vandenberghe (K)
5 James Lahousse
18 Ibrahima Diallo
10 Samy Houri - 79' (P)
6 Gertjan Martens
17 Rico Jordi
27 Yohan Brouckaert - 64'
21 Terence Pinto
8 Niels Coussement
 
22' 18 Ibrahima Diallo (uit)/
21 Denis Vanraefelghem (in)
58' 2 Xavier Luissint (uit)/
15 Vladislav Mirchev (in)
76' 8 Niels Coussement (uit)/
9 Alexandre Laurienté (in)