R.C.S. Visé

3 - 1

Zon. 01/05/2011 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stade de la Cité de L'Oie

Toeschouwers: 1750
 
Scheidsrechter: Philipppe Flament

Lijnrechters: Laurent Conotte - Michele Scatorchia
 
Werkpunten Bart De Roover bevestigd

Eigen bericht - Hoe penibel de situatie qua beschikbaar sportief personeel vaak ook leek, op een enkele uitzondering na, dokterde coach Bart De Roover telkens weer de gepaste remedie uit. Zelfs als het resultaat er niet echt veel meer toe doet, was het ook voor deze allerlaatste opdracht van het lopende seizoen schuiven met de pionnen. Met de vijfde plaats als inzet, was de match toch niet geheel van belang ontbloot. CS Visé was al lang zeker als beste promovendus te eindigen na een eerste seizoen Exqi League, maar top vijf zou zeker in aanwezigheid van de Indonesische connectie helemaal onverhoopt zijn. Voor de Great Old lijkt dat allemaal maar minnetjes, maar de subtop is beter dan wat de vele (internet) specialisten van de reeks hadden voorspeld. Die vijfde plaats zou alvast een schoon vertrekpunt zijn om aan een tweede campagne onder de huidige sportieve patron te beginnen en meer te ambiëren... Coach Bart De Roover had overigens al voor deze partij zijn werkpunten netjes genoteerd...

Jasper Vermeerbergen was op tijd hersteld van een enkelblessure en kreeg Jef Vogels aan zijn zijde in de plaats van de geschorste Thomas Phibel en dat leek in de aanvangsfase geen onoverkomelijke problemen op te leveren. De technische staf kon voor dit treffen overigens opnieuw beroep doen op skipper Alex Di Gregorio, Emmerik De Vriese en Kevin Oris. En dat zullen ze in het Stade de la Cité de l'Oie geweten hebben. De spits liet de energie van het verplichte vrije weekeinde onmiddellijk los en keek meteen opnieuw tegen geel aan. Geen erg, enkel een (eventuele) rode schorsing overleeft het zomerreces. Hoewel CS Visé steunde op een driemansachterhoede en dus met bijzonder offensieve bedoelingen tussen de lijnen kwam, verschenen de discipelen van José Riga slechts mondjesmaat op de rood-witte helft. Toch moest Kevin Wauthy na een langdurige blauw-witte combinatie stevig ingrijpen met de voet om een schot van Guillaume Legros te keren. Die kans kreeg de thuisdoelman niet. Marvin Peersman dropte de assist in de zestien en de Bosuiltopschutter knalde verschroeiend tegen het vlechtwerk (0-1).

Het was echter niet lang genieten voor de meegereisde rood-witte fans. Mannetje meer in de middenzone domineerde CSV en toog onmiddellijk in de achtervolging. Vertrokken vanop de eigen helft bediende Johan Gerets spits Guillaume Legros en de bordjes hingen meteen in evenwicht. Kevin Baert zorgde ei zo na opnieuw voor voorsprong, maar het schot flirtte met de bovenkant van de dwarsbalk. Emmerik De Vriese liep op een diepe van Niels Martin tot in het doel, maar moest vanwege (onterecht) buitenspel langs scheidsrechter Flament passeren voor een forse bolwassing. Uitbrander die Guillaume Legros voor dezelfde misgreep bespaard bleef. CS Visé stond ondertussen via Lecomte wel al een tweede keer op het scorebord. De Bosuiltopschutter probeerde een schuiver, maar doelman Wins klemde met de voet. Pech nog voor Marvin Peersman in de allerlaatste sekonden van de eerste periode: zijn vrijetrap duikelde en viel pal op de kruising. Daar kwam CSV bijzonder goed weg. Meeste doelpogingen voor de bezoekers, maar de thuisploeg ging wel met een bonus naar binnen.

R Antwerp FC kwam terug met invaller Yannick Put en een tactische omzetting. Thomas De Corte werd opgeofferd om met min of meer (valse) rechtsachter Niels Martin mankracht aan het middenveld toe te voegen. Het verlevendigde de partij, al speculeerde CSV steeds nadrukkelijker op de counter. Veel kansen leverde het evenwel niet op. Kevin Oris probeerde het in de vlucht. Kevin Baert klom tot twee keer toe over het houtwerk. Een kwartier voor tijd pakte Antwerpcoach uit met een dubbele wissel, het sorteerde evenwel niet het gewenste resultaat. Roodwit kon even voor wat druk in de zestien zorgen, maar moest in de slotfaze nog een derde keer incasseren. Guillaume Legros wurmde zich al te gemakkelijk door de roodwitte afweer en prikte zijn laatste officiële doelpunt van het seizoen binnen. Door de zege klom de neofiet zelf naar de vijfde en verwees R Antwerp FC meteen naar de zesde plaats in de eindrangschikking. Clubtopschutter Kevin Oris ventileerde net als linkspoot Emmerik De Vriese daarover zijn ontgoocheling en ongenoegen bij RAFC.TV.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/05/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
20 Jef Vogels
43 Marvin Peersman
7 Kevin Baert
8 Benjamin Lambot
23 Alexandre Di Gregorio
22 Emmerik De Vriese
30 Niels Martin
10 Kevin Oris - 3' - 11'
 
46' 15 Thomas De Corte (uit)/
24 Yannick Put (in)
75' 7 Kevin Baert (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
75' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
14 Stavros Glouftsis (in)
R.C.S. Visé
21 Koen Wins
3 Johan Gerets
4 Egon Wisnowski
17 Baptiste Schmisser
7 Yannick Vervalle
18 Jean-Sébastien Legros
8 Steve Dessart
13 Check Coulibaly
11 Antonio Caramazza
10 Raphaël Lecomte - 22'
22 Guillaume Legros - 14' - 87'
 
40' 4 Egon Wisnowski (uit)/
14 Pierre Goblet (in)
79' 11 Antonio Caramazza (uit)/
23 Godwin Okafor (in)
89' 22 Guillaume Legros (uit)/
19 Muhacid Ceyland (in)