KV RS Waasl.-SK Bev.

1 - 1

Zon. 23/01/2011 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Freethielstadion

Toeschouwers: 4.580
 
Scheidsrechter: Christophe Dezomberg

Lijnrechters: Kris Messely - Peter De Bast
 
Twee luidbejubelde doelpunten aan het slot
Eigen bericht - Met z'n allen voetbal kijken om 14u.30. Dat was deze zondag het lot van alle Exqi-supporters overal ten lande. De strijd om de tweede periode zou immers zijn beslag krijgen, hadden de weermakers daar in december al niet helemaal anders over beslist. Het finale verdict valt nu dus tijdens een inhaalspeeldag op zondagmiddag, half februari. Aan deze regio-derby van de 22e speeldag gingen een aantal bewegingen van sportief personeel over en weer tijdens de voorbije zomertransferperiode vooraf. Zo stak Bart De Roover de Gaverbeek over om enkele maanden later in omgekeerde richting door de Kennedytunnel de Schelde te kruisen in navolging van Marvin Peersman en Jasper Vermeergbergen. Zarko Jelicic en Spencer Verbiest wendden eveneens de steven en verdedigen nu de kleuren van de Waaslandse fusieclub, met thuishaven op de Freethiel. De partij begon met weer een stille minuut...

De Antwerpcoach zag zich beroofd van zijn speerpunt Kevin Oris en koos de bij de achterban wat gecontesteerde Stavros Glouftsis als vervanger voor de clubtopschutter in een voor de rest ongewijzigde selectie. Geen verrassingen in de keuze van coach Dirk Geeraerd. Spencer Verbiest nam de bewaking van de Antwerpspits op zich. Zarko Jelicic hield zich in de dug-out klaar voor een mogelijke invalbeurt. De fusieclub presenteerde zich in gele uitrustingen, terwijl R Antwerp FC op een wit streepje in de kousen na, in uni-rode kledij het veld betrad. De thuisploeg koos de aftrap, terwijl de bezoekers met de supporters in de rug aan het moeilijke karwei mochten beginnen. Het was al vlug duidelijk dat geen van beide teams met open vizier streden. De middenstrook zat afgeladen vol en ook de defensie bleef strak in de organisatie. "In tegenstelling tot de aanvallende kracht van de tegenstander tijdens de heenwedstrijd op de Bosuil, was dit een haast 'on-Antwerp-se' tegenstander", sneerde Dirk Geeraerd naar zijn collega.

De kamplust was groot, het aantal kleine overtredingen beiderzijds veelvuldig, maar het was helaas heel lang wachten op de eerste doelrijpe opwinding. De immer geliefde K. Snelders prikte als eerste richting Antwerpdoel, Ferhat Kaya bedreigen lukte niet. De eerste hoekschop van de partij van Jacobs na bijna een kwartier, werd op de doellijn met het hoofd afgeblokt door roodwitte Niels Martin. De flankspeler ging vervolgens tot twee keer toe zelf zijn kans van ver, maar de juiste richting ontbrak. Yannick Put streelde het leer met het voorhoofd voorlangs. En of de zenuwen gespannen stonden, ook tussen de lijnen! Jasper Vermeerbergen verloor even zijn cool en keek tegen geel aan. Ook bij W-B liep de rekening op. In een duel met captain Di Gregorio ging Bou-Sfia neer. Verzorging mocht niet baten, even later werd hij vervangen. Bourabia bracht evenmin extra aanvallende inspiratie. Het was dus keren met een dubbele blanke stand.

Enkel als er absoluut noodzaak toe is, spreekt Bart De Roover zijn wisseloplossingen onmiddellijk aan, ook nu kwam R Antwerp FC dus opnieuw ongewijzigd terug, al begon Audry Diansangu vrijwel onmiddellijk aan zijn opwarming. R Antwerp FC dwong direct een eerste hoekschop af die via Niels Martin, Alex Di Gregorio en Stavros Glouftsis caramboleerde even doorheen het Wase doelgebied. Roodwit kwam nu iets feller opzetten en ook de achterban stak nog een tandje bij. Mooi om horen hoe de vijfhonderd roodwitte fans de Freethiel domineerden. Benjamin Lambot ging zijn kans van ver, maar kwam aan de verkeerde kant uit. Het antwoord van De Wilde zocht te snel hoogte. Scheidsrechter Dezomberg stak Ferhat Kaya de gele prent onder de neus bij diens al te trage spelhervatting. "Veel te laat", sneerde Dirk Geeraerd naar de wedstrijdleiding. De beide coaches kwamen vervolgens met elk een wissel aanzetten, Jelicic en Pivaljevic kregen gelegenheid de deadlock te doorbreken.

Toeval of niet, maar enkele minuten later knutselde rood-wit de mooiste aanvalsbeweging van de hele partij in mekaar. Darko Pivaljevic ontfutselde zijn landgenoot en ex-ploegmaat het leer, Alex Di Gregorio verlengde en Emmerik De Vriese kon zomaar overhoeks binnenknallen (0-1). De rood-witte fans waanden zich in de voetbalhemel. W-B trok alle registers open. De vrijschop van Jelicic ontregelde de bezoekende afweer, Verbiest haalde de afgeweerde bal op en Van Damme nette de gelijkmaker. In de zotste laatste vijf minuten ging de score dus als een metronoom over en weer om in balans te eindigen. Geen van beide coaches was daarmee echt tevreden... R Antwerp FC moet inmiddels wel al AFC Tubize naast zich dulden en ook KV Turnhout lijkt de winterversterkingen aardig te smaken!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/01/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
61 Ferhat Kaya - 81'
4 Bart Van Zundert - 50'
3 Jasper Vermeerbergen - 25'
2 Thomas Phibel
63 Marvin Peersman - 60'
30 Niels Martin
23 Alexandre Di Gregorio (K)
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese - 85'
14 Stavros Glouftsis
24 Yannick Put
 
60' 24 Yannick Put (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
77' 30 Niels Martin (uit)/
9 Darko Pivaljevic (in)
86' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
1 Michael Clepkens
20 Jan Masureel - 18'
3 Kristof Lardenoit (K)
4 Spencer Verbiest
2 MichaŽl Van Hoey
7 Steven Jacobs - 31'
6 Anouar Bous-Fia
15 Joachim Van Damme - 89'
14 Kristof Snelders
10 Jean-Paul Kielo-Lezi
21 Bjorn De Wilde
 
30' 6 Anouar Bous-Fia (uit)/
23 Rachid Bourabia (in)
76' 7 Steven Jacobs (uit)/
24 Zarko Jelicic (in)