K. Wijnegem V.C.

0 - 7

Din. 03/08/2010 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kasteellei Wijnegem

Toeschouwers: 1010
 
Scheidsrechter: Daniël Bosmans
 
Puike doelman beperkt de geelblauwe schade

Eigen bericht - De Kasteelllei is vertrouwd terrein voor rood-witte club en fans. R Antwerp FC was er in het verleden zelf al vaker gastheer voor tegenstanders uit diverse windstreken als het Nederlandse RBC Roosendaal en het internationale gezelschap van 'les Footballeurs Sans Frontières'. Deze dinsdag was K Wijnegem VC dus zelf de tegenstander. Vorig seizoen nog hielden de geel-blauwen met o.a. oud-Antwerpspeler Tom Eysackers in de rangen, het beloftenelftal van coach Guy Vandecauter op een verdienstelijk gelijkspel. Dit keer reisde de jarige Great Old au grand complet naar de Kanaalgemeente voor een laatste oefengalop alvorens zaterdag Inverness Caledonian Thisle op Schotse bodem te treffen. Het lijkt er overigens steeds meer op dat op een schaars detail na, de technische staf nu al een stevig basiselftal in gedachten heeft.

Met Franky Pelgrims, Stavros Glouftsis, Kerem Zevne en Darko Pivaljevic bij de starterself week de technische staf op vier plaatsen af t.o.v. de samenstelling van afgelopen zaterdag tegen R Cappellen FC. Coach Colin Andrews stuurde overigens een behoorlijk offensieve ploeg tussen de lijnen en dat was ook nodig tegen het zich stug verdedigende K Wijnegem VC. Tom Eysackers, van nature een snelle linkerwinger, maar hij niet alleen, stak zijn achterhoede geregeld een handje toe. Emmerik De Vriese opende de vijandelijkheden en er volgden nog vier kansen voor de Great Old binnen het eerste vijftien minuten. Het spectaculairste moment van het eerste kwart kwam op naam van thuisspeler Tom Eysackers. De knappe vrije trap ging middels de vuisten van Antwerpdoelman Kevin Wauthy in corner. De linkspoot kon op de rebound opnieuw dreigen.

Net op een moment dat de wedstrijd wat leek in te dommelen, opende rood-wit de score. Stavros Glouftsis verlengde de uitbraak van Darko Pivaljevic tot tegen de touwen (0-1) Thuisdoelman Demeyer kon zich onderscheiden op de krachtige kopslag van de rood-witte aanvalsleider. Ook de poging van Kerem Zevne werd prima afgeweerd. Tegen de herneming van prijsschutter Glouftsis stond hij evenwel opnieuw machteloos. Ondanks de kansenregen, was daarmee meteen de tussenstand bereikt.

Speelminuten en spelvreugde was er na de kampwissel voor nog een aantal verse krachten te beginnen met Ben Lambot, Bart Van Zundert en Jeroen Hofmans. De activiteit voor laatstgenoemde bleef hoofdzakelijk beperkt tot toekijken, zo zeer domineerde rood-wit de partij. Een keer had de jonge doelman het geluk aan zijn zijde, als KVC via zijn handen de lat trof. Op dat ogenblik lag de score al in een definitieve plooi. Stavros Glouftsis verhoogde na een spectaculaire slalom doorheen de geel-blauwe verdediging. Bart Van Zundert vond in Niels Martin het ideale aflossingspunt om in vloeiende lijn doorheen de buitenspelval te stiften tot 0-4. Op een ogenblik dat én publiekslieveling Alex Di Gregorio en Stavros Glouftsis hun lot voor het komende seizoen opnieuw verbonden aan de rood-witte kleuren, rondde Kevin Oris op zijn beurt tot drie keer toe vloeiend samenspel af.

Zonder voorbarige conclusies te trekken, verwoordde Colin Andrews na afloop zijn tevredenheid over het verloop van de oefencampagne. De coach ging de uitdaging aan en durft ook voor de komende opdracht tegen Inverness Caledonian Thisle inzetten op een goed resultaat.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/08/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
15 Thomas De Corte
3 Jasper Vermeerbergen
2 Thomas Phibel
43 Marvin Peersman
28 Kerem Zevne
27 Franky Pelgrims
23 Alexandre Di Gregorio
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic (K)
14 Stavros Glouftsis - 19' - 23' - 59'
 
46' 23 Alexandre Di Gregorio (uit)/
8 Benjamin Lambot (in)
46' 28 Kerem Zevne (uit)/
4 Bart Van Zundert (in) - 63'
46' 1 Kevin Wauthy (uit)/
31 Jeroen Hofmans (in)
59' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
10 Kevin Oris (in) - 81' - 87' - 91'
59' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
30 Niels Martin (in)
70' 2 Thomas Phibel (uit)/
20 Jef Vogels (in)
70' 27 Franky Pelgrims (uit)/
11 Audry Diansangu (in)
K. Wijnegem V.C.
1 Jörg Demeyer
7 Giovanni Geladi
4 Sam De Bie (K)
3 Wesley Backx
17 Yannick Matthijssen
8 Tom Eysackers
16 Dom Olivier
6 Ibrahim Madah
15 Ben Aerts
10 Dimitri Nesen
9 Glenn Corens
 
48' 7 Giovanni Geladi (uit)/
14 Andries Gobert (in)
52' 17 Yannick Matthijssen (uit)/
12 Toon Gobert (in)
73' 16 Dom Olivier (uit)/
13 Axel Lagrillière (in)