KSK 's Gravenwezel

1 - 2

Din. 10/08/2010 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Wijnegemsteenweg

Toeschouwers: 650
 
Scheidsrechter: Jean-Claude Huens

Lijnrechters: Ruben Wyns - Lennert Becquet
 
Met achterstand de rust in...
Eigen bericht - Wat geen van de hoger aangeschreven en (inter)nationaal gereputeerde tegenstanders als topklassers KFC Germinal Beerschot, Inverness CT, ex-eersteklasser K Berchem Sport en ex-tweedeklasser R Cappellen tegen het jarige R Antwerp FC vermochten, daar is het bescheiden, maar o zo wilskrachtige KSK 's Gravenwezel in geslaagd: roodwit met achterstand de rust insturen. Ook K Antonia FC joeg roodwit de schrik op het lijf, maar kon de voorsprong nauwelijks even vasthouden. De roodzwarte tegenstander van vanavond ging onder impuls van spurtende Niels Martin in het slotkwartier kopje onder. Een schoonheidsprijs heeft de jarige Great Old in het Frans Van Bauwelstadion geenszins verdiend. Wel pluimen op de hoed van het extra-sportieve organisatieteam van KSK 's Gravenwezel die zowel het speciaal geÔnstalleerde tv-platform als de charmante opvang van het schrijvend lid van deze website gelden.

R Antwerp FC had finaal nog twee testers mee in de basisopstelling aan het einde van de oefencampagne. De blessures in de kern baren de technische staf inderdaad zorgen. Op rechtsmid vatte tester Bart Goossens post en in doel Marko Trkulja van wie verwacht mocht worden dat hij zijn prestaties van zaterdag in Pijnacker zou bevestigen. Bart Van Zundert, stilaan manusje-van-alle-posities schoof centraal in de defensie in naast Thomas Phibel, van bij aanvang van de partij. KSK had de aftrap, maar de bezoekers uit Deurne-Noord, alweer goed voor meer dan een paar honderd kijkers, creŽerden het eerste gevaartje. De kopbal van Stavros Glouftsis miste het doelkader van een paar centimeter. Roodwit claimde het balbezit, maar moest de banbliksems van coach Colin Andrews ondergaan als KSK al vroeg het zijnet trof. Het resulteerde helaas weinig effect: het tempo in de partij te laag en de passing op vreemd terrein nogal onzuiver, de provincialer kwam zodoende gemakkelijk mee. Meer nog zo'n vijf minuten voor het rustsignaal klom het lokale team op voorsprong. De vrijschop af de linkerkant kwam op het hoofd van verdediger Dons die via onderkant lat de Antwerpdoelman geen schijn van kans liet. De Great Old probeerde vrijwel onmiddellijk te reageren, maar de ruststand stond daarmee op het bord.

Niet geheel onverwacht voegde de roodwitte technische een snuifje duelkracht en een stel rappe benen aan het geheel toe. Amper tussen de lijnen of Kevin Oris vuurde zijn eerste kopbal af. Niet geheel onverwacht kon ook Niels Martin komen dreigen. Roodwit beleefde nochtans geen prettig avondje. Het was volle vijfenzeventig minuten hard vechten tegen het eigen onvermogen en zeuren tegen de wedstrijdleiding. Kevin Oris werd aan de zestien meter neergehaald. Thomas Phibel pegelde de vrijschop tegen de netten. Niet gek veel later, ging Niels Martin aan het spurten in de zestien. Kerem Zevne benutte de assist om er alsnog een roodwitte zege van te maken. Colin Andrews mag terugblikken op een geslaagde oefencampagne, al ging het niet op elk moment even vlot. Nu zaterdag met z'n allen naar de Bosuil voor de belangrijke bekeropdracht tegen RUS Givry!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/08/2010)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
25 Marko Trkulja (T.)
4 Bart Van Zundert
2 Thomas Phibel - 75'
43 Marvin Peersman
15 Thomas De Corte
12 Bart Goossens (T.)
23 Alexandre Di Gregorio
8 Benjamin Lambot
22 Emmerik De Vriese
9 Darko Pivaljevic (K)
14 Stavros Glouftsis
 
46' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
10 Kevin Oris (in)
46' 9 Darko Pivaljevic (uit)/
30 Niels Martin (in)
56' 12 Bart Goossens (uit)/
28 Kerem Zevne (in) - 86'
64' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
20 Jef Vogels (in)
73' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
KSK 's Gravenwezel
1 Christophe Beutels
15 Wim Van Achteren
4 Thomas Dons - 39'
5 Joren De Wachter
14 Hans De Wachter
16 Jan Somers
7 Dimitri De Swert (K)
8 Stijn De Blieck
9 Jeff Ickx
10 Tom De Jonghe
12 Joren Nuyts
 
44' 7 Dimitri De Swert (uit)/
3 Jeroen Mertens (in)
67' 9 Jeff Ickx (uit)/
13 Laurent Lenaerts (in)
68' 16 Jan Somers (uit)/
11 Hakan Sener (in)
81' 4 Thomas Dons (uit)/
18 Bram Van Achteren (in)
84' 14 Hans De Wachter (uit)/
19 Sven Devroye (in)