FC Ekeren

0 - 12

Zat. 09/07/2011 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Bist

Toeschouwers: 1207
 
Scheidsrechter: Rudi Verbruggen

Lijnrechters: Leo Maes - Eric Deckers
 
Doeltjeskermis in Ekeren
Eigen bericht - Hoewel FC Ekeren pas voor het eerst sparringpartner was in de meer dan honderddertig jarige voetbalgeschiedenis van de Great Old, tekenden de fans net als Jef Vogels en de broers Hairemans present in het gezellige stadion aan de Ekerse Bist om er het vernieuwde roodwitte team aan het werk te zien.

De makeover van de kern zorgde inderdaad voor zes nieuwe gezichten in de startersrij. Het was overigens zeer de vraag wie van de nieuwelingen zich al onmiddellijk in de publieke gunst zou weten te spelen. Inspireerde het zalige weer de achterban tot het nuttigen van enig (alcoholisch) vocht, de beide teams schoten ondertussen flink uit de startblokken. De elf van FC Ekeren, die na het plotse vertrek van Alex Dirckx naar Turnhout pas onlangs hun nieuwe coach leerden kennen, kwamen in het aanvangskwartier een aardig stuk mee met de bezoekers uit Deurne-Noord. Op enkele halve kansjes en half mislukte doelpogingen van Kevin Oris na, bleef het relatief rustig in de gevaarlijke zone. Ook Thomas Phibel, die pas deze week de training hervatte, trapte hoog over. Zoals verwacht keek nieuwe Antwerpdoelman Théo Defourny rustig toe hoe Kevin Oris op het kwartier op aangeven van Marvin Peersman de score wist te openen. Tester op rechtsachter Wesley Pollemans dropte een aardig aantal ballen in de zestien. Even voor het half uur ging het via Niels Martin tot bij Wouter Smeets die zijn eerste roodwitte goal binnenprikte. Pal op het half uur kreeg Niels Martin in een omgekeerde beweging aangespeeld van Wouter Smeets en de rechtspoot knalde vanop afstand nummer drie tegen de touwen. Net nadat Kevin Oris er met een grondscherend schot er een vierde goal aan toevoegde, moest ook Théo Defourny even in actie en loste het klusje in twee tijden op. Rusten met 0-4.

Antwerpcoach had zijn voltallige kern mee en wisselde na de rust de helft van zijn effectief. Samen met het nieuwe gezicht van jeugdspeler Lee Colin, kregen ook 'oudgedienden' Yannick Put, Benjamin Lambot, Audry Diansangu, Yens Peeters en Giovanni Fedorow speelminuten. Hoewel opnieuw vol overgave aan het werk, kon FC Ekeren nu veel minder goed en veel minder lang meekomen. Audry Diansangu kreeg de eerste kans al vlug voor de voeten, maar schoot onbeheerst over. Yens Peeteres kreeg op aangeven van sneltrein Diansangu de score wel in beweging. Oved Reuven, die net als die andere tester Wesley Pollemans, indruk maakte op de aanwezigen, dikte aan met een grondscherend schot. De beweging van Yens Peeters met een gelepelde assist over de doelman voor zichzelf en een gecontroleerde binnensteker, werd op applaus onthaald. Wesley Pollemans scheerde de buitenkant van de rechterstaak. Audry Diansangu kreeg twee keer kans de trappen op de voorzet van Giovanni Fedorow. Alweer ging de score de hoogte in. Kerem Zevne, pas ingevallen voor Oved Reuven, bereidde samen met Giovanni Fedorow voor. Yannick Put maakte het klusje af (0-9). In de laatste tien minuten werden het nog dubbele cijfers via Thomas Phibel (assist Wesley Pollemans) en Marvin Peersman (assist Audry Diansangu). Yens Peeters kreeg het laatste woord: bijna in het slotsignaal buffelde de jeugdige spits nog een corner van Audry Diansangu voorbij invallersdoelman De Nys.

Ondanks het moedige weerwerk, waarbij beide doelmannen meer dan handenvol werk degelijk opknapten, moest de provincialer dus berusten in dubbele cijfers. Antwerpcoach Bart De Roover maakte zijn aantekeningen. De Antwerpfan zorgde voor sfeer in het district en worden dinsdagavond al in Zoersel verwacht voor de jaarlijkse wedstrijd tegen K Antonia FC.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 09/07/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
29 Wesley Pollemans
6 Karel De Smet
2 Thomas Phibel - 83'
43 Marvin Peersman - 86'
30 Niels Martin - 30'
22 Christophe Meyers
27 Franky Pelgrims
20 Wouter Smeets - 28'
15 Oved Reuven (T.) - 59'
10 Kevin Oris - 15' - 35'
 
46' 6 Karel De Smet (uit)/
16 Lee Colin (in)
46' 30 Niels Martin (uit)/
11 Audry Diansangu (in) - 64'
46' 27 Franky Pelgrims (uit)/
24 Yannick Put (in) - 72'
46' 10 Kevin Oris (uit)/
19 Yens Peeters (in) - 55' - 60' - 89'
46' 20 Wouter Smeets (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
46' 22 Christophe Meyers (uit)/
8 Benjamin Lambot (in)
63' 15 Oved Reuven (uit)/
28 Kerem Zevne (in)
FC Ekeren
20 Tim Van Der Linden
16 Philippe Van Zeeland
4 Benny Jacobs
2 Kris Lenaerts
8 Wouter Vermaelen
12 Jimmy Van Hout
14 Morad Sabbour
15 Leandro Da Silva Martins
10 Jimmy Geerts
11 Maxime Slootmans
9 Joery Spirlet
 
68' 20 Tim Van Der Linden (uit)/
1 Bjorn De Nys (in)