K. Wuustwezel F.C.

2 - 3

Din. 03/05/2011 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kattegat

Toeschouwers: 350
 
Scheidsrechter: Ruben Wuyts

Lijnrechters: Guido Jacobs - Alfons Lodewyckx
 
Yannick Put scoort laatste doelpunt van het seizoen
Eigen bericht - R Antwerp FC was een vriendelijke tegenstander voor K Wuustwezel FC, in voorbereiding op de promotie-eindronde in eerste provinciale. Het roodwitte experimentele elftal won uiteindelijk wel met het kleinste verschil, maar het vertrouwen van de provincialisten zal daarmee allerminst geschonden zijn. Coach Bart De Roover, net als jonge doelman Jeroen Hofmans inwoner van de grensgemeente, onderwierp zijn beide jonge doelmannen voor elk een helft, net als u17-kampioen Lee Colin, u19 Seppe Kil (gedurende de tweede speelhelft) en twee testers aan een proef bij de 'grote jongens'. De lokalen klommen in elke helft op voorsprong, maar moesten in de allerlaatste minuut de overwinning aan de bezoekers uit Deurne-Noord laten. Knapper in de pin kan je de bal niet mikken en dus schreef Yannick Put zowel het eerste (in de stadsderby tegen GbA!) als het allerlaatste doelpunt van het seizoen op zijn naam.

Franky Pelgrims begon voor het eerst aan een wedstrijd als rechtsachter. Lee Colin debuteerde tussen Thomas Phibel en Marvin Peersman. Achter dit nieuwgevormde viertal, vatte Jeroen Hofmans plaats onder de lat. En de avond kon moeilijk slechter beginnen. Amper afgetrapt of Jeroen Hofmans kreeg een teruglegger slecht onder controle. Ray Mensah profiteerde om zijn kleuren op voorsprong te brengen. En hoewel de lokale geelblauwen aardig in het samenspel meekwamen, kreeg de jonge Antwerpdoelman gedurende de vele resterende minuten geen kans meer om een van zijn vele kwaliteiten te demonstreren. De roodwitten togen in de achtervolging, maar net als zondag wilde het samenspel vanwege de vele slordigheden maar moeizaam vorderen. Het leek wel of de elf van Bart De Roover speelden zonder motor. Audry Diansangu flitste wel enkele keren, maar kon zijn werk niet afronden. Beter verging het de inspanning van Emmerik De Vriese die na dik een half uur de bordjes in evenwicht bracht. Enkel minuten later kopte Thomas Phibel man en bal in de touwen, maar zag het doelpunt afgekeurd worden.

R Antwerp FC begon met zes verse krachten en beduidend meer panache aan de tweede periode. Benjamin Lambot had zijn aanvoerdersband aan Thomas Phibel overgedragen. Kevin Baert stuurde de tweede roodwitte tester in de zestien, maar weer werd de goal niet gevalideerd. Yannick Put stelde net als Niels Martin doelman Pietersma op de proef, maar die wilde vooralsnog niet buigen. Seppe Kil richtte de hoekschop van Kevin Baert naast de geelblauwe kooi. KWFC brak halverwege de periode de score opnieuw open en leek tegen de tien (na het uitvallen van tester Keita) en niet veel later nog maar negen (nadat Lee Colin ook na verzorging niet kon terugkeren) bezoekers aan het langste eind te zullen trekken. Niets bleek minder waar. Niels Martin verschalkte op vrijschop van net buiten de zestien meter de hele Wuustwezelse afweer. In de slotminuut kwam Yannick Put op aangeven van Niels Martin vrij in de zestien. Bodycheck, controle van de bal, een draai en de spits prikte ijzig kalm binnen. Check het derby-doelpunt en merk de overeenkomst in uitvoering!

Of coach Bart De Roover veel wijzer is geworden deze avond, blijft onduidelijk. De geelbloezen van K Wuustwezel FC kunnen alvast met enig vertrouwen aan het eindronde-avontuur beginnen en wie weet vervoegen ze binnen enkele weken de nationale reeksen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 03/05/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
31 Jeroen Hofmans
27 Franky Pelgrims
2 Thomas Phibel
18 Lee Colin
43 Marvin Peersman
11 Audry Diansangu
8 Benjamin Lambot
5 Mamadi Keita (T.)
28 Kerem Zevne
22 Emmerik De Vriese - 34'
14 Stavros Glouftsis
 
46' 31 Jeroen Hofmans (uit)/
21 Sten Vandenbossche (in)
46' 14 Stavros Glouftsis (uit)/
24 Yannick Put (in) - 87'
46' 28 Kerem Zevne (uit)/
7 Kevin Baert (in)
46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
30 Niels Martin (in) - 76'
46' 22 Emmerik De Vriese (uit)/
Seppe Kil (in)
46' 11 Audry Diansangu (uit)/
6 ??? (in)
K. Wuustwezel F.C.
1 Carl Pietersma
3 Bart Braeke
4 Tom Symons
7 Zigi Arras
22 Axel Snoeck
5 Michaël Nmajli
10 Trésor Kembisala
15 Pepijn Peeters
19 Tim Dekeyser
20 Ray Mensah - 4' - 67'
23 Bjorn Carenelon