K.F.C. Zwarte Leeuw

1 - 2

Din. 26/07/2011 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Louis van Roeystadion

Toeschouwers: 500
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Herman Maes - Jan Vermeiren
 
Bosuilen kunnen Leeuwen nauwelijks de baas
Eigen bericht - De fans van de Great Old gaven voor de eerste keer in deze oefencampagne niet thuis in het Louis van Roeystadion. Slechts enkele honderden (thuis)aanhangers en dat zorgde voor een bevreemdende stilte, na de strijd om 't stad van afgelopen weekeinde. Ook topscheidsrechter Peter Verveckken hield het fluiten binnen de perken, dat was in vergelijking dan weer wel een verademing. Coach Bart De Roover reisde naar het noorden des lands op deze wat mistroostige avond. Op de thuisblijvers Christophe Meyers en Romeo Van Dessel (allebei in revalidatietraining) na, nam hij al zijn spelers mee om KFC Zwarte Leeuw partij te geven. Bij de elf mocht Dudu De Azziz als langstovergebleven tester nogmaals in de basis starten. Het middenveld was rijkelijk gestoffeerd, maar eenzame spits Kevin Oris door de verdediging loodsen lukte slechts mondjesmaat. Bij de acht invallers na de pauze kwam ook spiksplinternieuwe tester Andrei Ionescu met heel wat bagage uit RoemeniŽ zijn kunnen vertonen. Scoren lukte nu wel, maar echt overtuigen konden ook deze XI niet.

Aanvoerder Kevin Oris en Kerem Zevne trapten af. Het begin van meer dan een minuut roodwit balbezit, stapelspel van voet naar voet in de breedte. Het schoot maar weinig op, toch werd de eerste hoekschop van de partij door Wouter Smeets afvallend voorbij de tweede paal gestuurd. Niemand in roodwit tenue kon er wat mee. De Leeuwen zaten goed in de organisatie en trokken weldra ook nog de buitenspelval open. Kevin Oris het eerste, maar zeker niet het laatste slachtoffer. In de reactie waren de Leeuwen de Bosuilen snel te vlug af. Antwerpopgeleide Ricky Coertjens stuurde het projectiel tot twee maal toe op Kevin Wauthy af. De Antwerpdoelman had de puike reacties met de vuisten in huis. Fans van potig spel vonden in scheidsrechter Verveckken een keihard, maar rechtvaardig tegenspeler. De Schutter kreeg een uitbrander te horen en vervolgens kon roodwit opnieuw beginnen breien. Net voor het kwartier dreigde Bart Van Zundert, maar doelman Hendrickx werd niet in verlegenheid gebracht. Kevin Oris onmoette vervolgens de uitlopende goalie in de baan van zijn doelpoging. Wouter Smeets trof de vuisten van de lokale doelman. Even voorbij het half uur kende Dudu pech. Zijn schot werd afgeblokt en rolde tergend traag langs de goal heen. Even later moest de aangeslagen Gert Martens noodgedwongen naar de kant. Zijn vervanger veroorzaakte enige instabiliteit in de afweer.

Roodwit kon er door toedoen van doelman Hendrickx helaas niet van profiteren. Hij hield de knappe kopbal van Kevin Oris op voorzet van Wouter Smeets met een verbluffende zweefsprong uit zijn doelvlak. Ondanks het opvallende werk van jonge Lee Colin, moest ook Kevin Wauthy in de laatste minuten nog vol aan de bak met de vuisten om een poging van Daelemans af te weren. Geen doelpunten aan het rustsignaal van een al bij al weinig bevlogen eerste periode.

Bij de kampwissel nam Bart Van Zundert de aanvoerdersband over van Kevin Oris en mocht naast de vervanging van de spits ook nog zeven andere invallers bij scheidsrechter Verveckken melden, o.w. die van de recent gearriveerde Andrei Ionescu met clubs als Universitatea Craiova en Steaua Bucuresti op het CV. Audry Diansangu speelde zich meteen in de kijker. Eerst miste hij van een haartje het voorzetschot van Marvin Peersman om vervolgens op volle snelheid de rechterflank kapot te lopen en de opener te netten. Vijftig minuten zwoegen en dan stond er eindelijk een score op het bord. De bezoekers gingen door op het elan. Amper drie minuten later werd Yens Peeters vrijgespeeld in de zestien door Andrei Ionescu. Een tikje met links volstond om te verdubbelen. Ricky Coertjens profiteerde van de eerste en enige hapering van Karel De Smet om Kevin Wauthy onder vuur te nemen. Ondanks de puike reactie van de Antwerpdoelman, kon de jonge spits milderen. R Antwerp FC liet het tempo zakken en verviel vervolgens opnieuw in stapelspel. Het leverde nog wel een paar doelpogingen en enkele corners op. Grootste kans was er voor Giovanni Fedorow die zich na een inspannende rush, simpelweg het leer uit de voeten liet halen door doelman Hendrickx. Diep in de periode verhinderde Kevin Wauthy de lokale gelijkmaker. De Antwerpdoelman mag zich samen met centrale verdediger Lee Colin, spits Ricky Coertjens en scheidsrechter Peter Verveckken tot het kleine kransje uitblinkers rekenen. De puzzelstukken van Bart De Roover liggen helaas nog niet op de juiste plaats...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/07/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
29 Wesley Pollemans
2 Thomas Phibel
5 Lee Colin
14 Zinou Chergui
4 Bart Van Zundert
8 Benjamin Lambot
23 Dudu De Assis (T.)
28 Kerem Zevne
7 Wouter Smeets
10 Kevin Oris
 
46' 29 Wesley Pollemans (uit)/
24 Yannick Put (in)
46' 28 Kerem Zevne (uit)/
11 Audry Diansangu (in) - 49'
46' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
46' 14 Zinou Chergui (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
46' 23 Dudu De Assis (uit)/
18 Andrei Ionescu (in)
46' 10 Kevin Oris (uit)/
19 Yens Peeters (in) - 53'
46' 7 Wouter Smeets (uit)/
17 Giovanni Fedorow (in)
46' 2 Thomas Phibel (uit)/
6 Karel De Smet (in)
K.F.C. Zwarte Leeuw
22 Robin Hendrickx
4 Stephan Van Den Brul
14 Gert Mertens
2 Domien Leys
15 Koen De Schutter
6 Vincent De Jongh
13 Domien Van Den Putte
24 Jeffrey Daelemans
8 Sven Schoenmaekers
17 Tom Gilops
25 Ricky Coertjens - 58'
 
34' 14 Gert Mertens (uit)/
19 invaller 1 (in)