Lommel United

0 - 1

Woe. 17/08/2011 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stedelijk Sportstadion Lommel

Toeschouwers: 3.757
 
Scheidsrechter: Joeri Van De Velde

Lijnrechters: Mark Simons - Kristof Meers
 
Rood-wit bezet Noord-Limburg

Eigen bericht - Beide coaches begonnen met enige reserves, lees voorbehoud aan het nieuwe seizoen. De voorbereiding was bij geen van beide clubs echt top verlopen. Al konden ze allebei wel enkele opvallende en/of geruststellende uitslagen voorleggen, de kern grondig vernieuwen is geen lacheding. Liefst acht uitgaande sterkhouders vervangen, was voor het bestuur van de vice-kampioen een helse opgave. Ook bij bezoeker R Antwerp FC was het flink harken, al kon de club wel opnieuw ervaren en jeugdig talent recruteren in de Jupiler League. Doorzettingsvermogen was er nodig geweest om ook alle nieuwelingen tijdig voor het begin van het échte werk speelgerechtigd te krijgen. In het geval van doelman Théo Defourny nog meer, maar uiteindelijk stond het door Bart De Roover nieuwgevormde team au grand complet aan de aftrap in het Stedelijk Sportstadion. Oud-Lommelnaar Zinho Chergui was in zijn nopjes met ruim 2100 roodwitte supporters achter zich.

Gedreven door de nieuwe hoop die door het Bosuilstadion waait, kon de Great Old aan de Gestelse Dijk inderdaad op een groter contingent rekenen dan de thuisploeg wist samen te brengen. Toch was het rekenen met ruim wat minuten vertraging om de cameraatjes van RAFC.tv op aangeven van scheidsrechter Van De Velde te verwijderen. Duidelijk nog niet mee met de moderne media, de K.B.V.B.! De aftrap was roodwit, rechterflank Niels Martin bereiken, was nog niet aan de orde. Het was Lommelspits Ceregioni die een eerste poging richting Théo Defourny uit de slof schoot. De eerste corner van spelmaker Antun Dunkovic luidde minutenlang roodwit balbezit in. Het regende driehoekjes, doorstekers en... een eerste bijzonder gepositioneerde assist van Tosin Dosunmu die via een dubbele kopslag van Kevin Oris de netten doorboorde. De topschutter scoort tegen elke ex-club behalve... RAEC Bergen, maar dat zijn zorgen voor later! Stevig begin dus van de Bosuilboys, bij wie Benjamin Lambot en Christophe Meyers de cirkel bevolkten. In afwezigheid van Marvin Peersman was het precies de van Lierse overgekomen middenvelder die de eerste gele kaart op het conto mocht inschrijven. Grootste verrassing in de basis van coach Bart De Roover was nog Romeo Van Dessel, na welgeteld nul minuten speeltijd tijdens de voorbereiding.

Geassisteerd door Karel De Smet, was daar pas na verloop van heel veel minuten wat van te merken. De bezoeker domineerde niet alleen op het terrein. Het volume dreef de bezoekende kleuren vooruit. Lommel United moest al vlug de buitenspelval opentrekken om Kevin Oris af te vangen. Niels Martin probeerde het schuingericht vanop afstand. Kevin Oris scheerde op voorzet van Zinho Chergui de linkerstaak. Zinho Chergui eiste de vrijschop ter rechterzijde op van Bart Van Zundert. Mike De Koninck kopte bijna in het eigen doel. Een afgeweken vrije trap van Antun Dunkovic veroorzaakte via het hoofd van Molenberghs een werkelijk verbluffende redding van doelman Thoelen. Het leverde niet meer dan weer een corner op. Kevin Oris veerde 't hoogst, maar kopte over. Het openingshalfuur werd afgesloten met een schuiver van Tosin Dosunmu die buitenkant linkerpaal voorbijflitste. De thuisploeg kwam nu sporadisch opzetten. De vuisten van Théo Defourny brachten redding op de rebound van Meeus na een eerdere afgeslagen poging van De Koninck. Een keer nog in de eerste spelperiode bracht Christophe Meyers Kevin Oris in stelling. Mooi de bal over de doelman gewipt, maar de afwerking schoot naast het in of meer ledige doel. Rusten met 0-1.

Ook Peter Maes had gemerkt dat dit een flauwe weergave van de realiteit was. Théo Defourny kreeg nu de massa in zijn rug en zag Debauve het beginoffensief van de thuisploeg naastrichten. Antun Dunkovic antwoordde nog wel met een hoekschop, maar de Antwerpverdediging had te lijden van een trekkebenende Karel De Smet. Doelman Théo Defourny intervenieerde keer op keer op snelheid tot aan de rand van de grote rechthoek als het nodig was, aanstormende Thijs ten spijt. Nog voor het uur moest Antwerpcoach Bart De Roover Karel De Smet terugroepen en de organisatie ombouwen. Zinho Chergui kwam centraal naast Romeo Van Dessel. Marvin Peersman op linksachter. "We verloren plots wel heel wat lengte centraal en dat verklaart wel een beetje onze moeilijkheden in het laatste half uur, al plooiden we ook wat te makkelijk achteruit", wist Karel De Smet bij RAFC.tv. Op dat ogenblik was de strijd al gestreden. Kevin Oris vocht evenzeer tegen de buitenspelval. De roodwitte afweer met de opkomende middenvelders. Meeuw kwam fullspeed de roodwitte voorsprong bedreigen, zijn schot knalde het doel voorbij. Niels Martin richtte eveneens naar de verkeerde kant van de staak.

Een nieuwe hoekschop van Antun Dunkovic bracht enige ademruimte. Kevin Oris richtte aan de eerste paal naast. Romeo Van Dessel werd op zijn beurt opgeschreven in een duel met Ceregioni. De navolgende kopbal van De Koninck landde op het dak van de Defourny-goal. De Antwerpdoelman stortte zich opnieuw in de baan van Ceregioni en hield zijn team samen met het volume in zijn rug overeind. Lommel United sleepte er tussen de vervangingen door nog enkele hoekschoppen uit, die nauwelijks in de buurt van de gevaarlijke zone belandden. Een keer nog wist Ceregioni in de zestien te ontsnappen aan de grijphanden van Théo Defourny, Zinho Chergui beroofde de ex-club in extremis van de tegentreffer. Winst of verlies? Beide coaches liepen enigszins parallel in hun matchanalyse, terwijl de Antwerpfans op dat ogenblik de eerste (competitie-)overwinning in Noord-Limburg in zes jaar tijd aan het vieren waren... Tot zondag zwermen ze allicht uit over een weide te Kiewit-Hasselt om vervolgens volgende week woensdag KAS Eupen een warm onthaal te bezorgen op de Bosuil. De K.B.V.B. denkt na over de afgelaste bekerwedstrijd tegen... KSK Hasselt!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/08/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
4 Bart Van Zundert
6 Karel De Smet
3 Romeo Van Dessel - 71'
14 Zinou Chergui
14 Antun Dunkovic
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers - 11'
15 Tosin Dosunmu
30 Niels Martin - 41'
10 Kevin Oris (K) - 7'
 
56' 6 Karel De Smet (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
78' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
86' 30 Niels Martin (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
Lommel United
1 Yannick Thoelen
2 Mike De Koninck (K)
3 Egon Wisniowski
13 Pieter Thijs - 28'
19 Toon Lenaerts
4 Christophe Delande
17 Jarno Molenberghs
14 Ken Debauve
18 Davy Brouwers
11 Roy Meeus
9 Alessandro Ceregioni - 58'
 
72' 19 Toon Lenaerts (uit)/
16 Sam Vanaken (in)
77' 14 Ken Debauve (uit)/
8 Ken Van Mierlo (in)
81' 4 Christophe Delande (uit)/
6 Jérôme Colinet (in)