R. Antwerp F.C.

0 - 3

Zat. 29/10/2011 20:00 u.

K.S.K. Heist

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5.712
 
Scheidsrechter: Sam Loeman

Lijnrechters: Emmanuel Vocale - Jan Vermeulen
 
Droomscenario voor... KSK Heist op de Bosuil

Eigen bericht - Menig Heistsupporter zal de voorbije dagen teruggedacht hebben aan die ongelooflijke (zij het niet echt verdiende) overwinning die hun club afgelopen seizoen vermocht op te tekenen in het Bosuilstadion. Coach Francis Bosschaerts, ondertussen al elf jaar aan het hoofd van de technische staf in de Lostraat, noemde het de mooiste zege uit de clubgeschiedenis en mocht er deze zaterdag meteen een nog mooiere mijlpaal voor 'het clubje uit de Zuiderkempen' aan toevoegen. Drie keer lieten de elf van R Antwerp FC zich op stilstaande faze ringeloren. Een roep op Thomas Phibel of nog andere uit de spotlights verdwenen Bosuilen, was nog niet te horen, maar het ontslag van coach Bart De Roover klonk des te luider na deze uppercut van formaat van de 'amateurs' van KSK Heist. Niets liet overigens de slechte afloop voorzien, want wat (mogelijk) het sterkste roodwitte elftal is, stond aan de aftrap deze zaterdag bij het begin van de tweede periode.

Ondanks de vele blessures en afzeggingen in de breedte van de kern, werd de wedstrijdselectie problemen bespaard na het desastreuze einde van de laatste wedstrijd van de eerste periode. De balans opgemaakt, de ambitie bijgesteld, moest het het tweede periodekampioenschap mooi beginnen. De achterban was daarvoor alvast gemobiliseerd, maar met KSK Heist als tegenstander toch geen evidente zaak. Het kon onmogelijk slechter starten voor de elf van R Antwerp FC. Tosin Dosunmu had als eerste kennisgemaakt met de secure buitenspelval van de bezoekers. Théo Defourny had zich bij de eerste doelpoging van KSK almeteen moeten omdraaien. Rijmenams dropte de vrijschop accuraat in de kleine rechthoek, Webers koos het hoekje en tikte de bal voorbij de Antwerpdoelman. De Great Old reageerde met een reeksje hoekschoppen en de gelijkmaker van Kevin Oris. De grensrechter vlagde het doelpunt uit en was dus alweer nefast voor de roodwitte vreugde. De bezoeker trok zich terug achter de demarcatielijn om vandaaruit het offensief op te vangen. Overdreven moeilijk was dat helaas niet: het tempo (te) laag, de passing in de buurt van de gevaarlijke zone (te) stereotiep en de bezoekende buitenspelval functioneerde perfect.

In het duel kregen de bezoekers voortdurend het voordeel van de fluitenier van dienst. Kevin Oris kon tijdelijk nog rekenen op de steun van de achterban bij zijn kopbalpoging die op aangeven van Tosin Dosunmu naast ging. Het vluchtschot van de topschutter op passing af de linkerflank van Guy Dufour zorgde voor een reactie van ingehouden bewondering doorheen het stadion. Bijna een half uur ver ondertussen en KSK Heist stak voor de tweede keer de middellijn over. "We hebben tien minuten balbezit gehad in de eerste periode", telde coach Francis Bosschaerts achteraf uit. Webers stak zijn poging naast. Kevin Oris richtte zijn doelpoging al voor de zoveelste keer buiten het kader en kreeg net als de rest van het team de twijfelaars al in zijn nek. Beslist geen comfortabele omstandigheid als het vertrouwen al langer rood oplicht. Andrei Ionescu, bijzonder op dreef, maar alweer vaak in de centrale looplijn te bespeuren, richtte op de vuisten van doelman Ruttens. Nog bijna tien minuten op de teller en slechts een keer nog kon R Antwerp Fc wat betekenen in de zone van de waarheid. Karel De Smet kopte
de corner van Guy Dufour over het doel. Wat volgde was toenemende irritatie op de tribunes en een striemend fluitconcert bij de zoveelste mislukte doelpoging (van Kevin Oris).

Herbronnen in de kleedkamer en ongewijzigd verderdoen in een poging de vroege achterstand weg te werken. De Bosuilen keken tegen een helse opdracht aan. De gelijkenis met het verloop van de vorige thuismatch tegen de Heistenaars was overigens frappant. Wie moest echter de rol van doelpuntenfabriek op zich nemen, nu Thomas Phibel uit de selectie verdwenen is? KSK Heist bleef alvast gul met het weggeven van corners en kon uiteindelijk telkens weer rekenen op haar doelman. "Jonathan heerste in zijn zestien meter", zwaaide de Heistse coach-voor-het-leven gul met complimenten. De Bosuil viel stilaan ten prooi aan groeiende nervositeit. Zo ook in de dug-out, waar Oumar Diouck zich al vlug klaarmaakte voor een (fiks gecontesteerde) wissel met Tosin Dosunmu. Hoofdsponsor KwadrO deed kortstondig een buiteling, het reclamepaneel werd vlug opnieuw rechtgetrokken. De situatie op het terrein helaas niet. Théo Defourny moest zich vervaarlijk strekken om een atoomschot van Crabeels te ontzetten. Op de navolgende corner van Rijmenams bezweek de verdediging ten tweede male.

Heel veel dreiging in de zestien en Criel vond uiteindelijk het gaatje voor die allesbeslissende dubbele voorsprong. Het sneed roodwit definitief de benen af. Bedolven onder niet mis te verstane afkeuring riep de Antwerpcoach Kevin Oris en Antun Dunkovic terug. Romeo Van Dessel kwam naast Oumar Diouck te lopen, terwijl Prince Bobby gebracht werd om voor verse aanvoer te zorgen. Even later deelde KSK nog een derde mokerslag uit. Rijmenams stuurde de vrijschop, Antwerpdoelman Théo Defourny verloor in de hoogte van de bal en Webers onderstreepte zijn torinstinct met zijn tweede van de avond. Oumar Diouck nette nog de eerredder, maar ook die werd de Great Old ten tweede male niet gegund. Al voor de derde keer in zijn jonge carrière bij R Antwerp FC wordt de jonge aanvaller zo een treffer door de neus geboord! Helemaal in de slotfaze verloor George Blay zijn cool en werd uitgesloten.

Coach Bart De Roover kondigde merkbare verschuivingen in de selectie voor volgende wedstrijd aan, te beginnen met de onvermijdelijke vervanging van de rechtsachter. Nieuweling Prince Bobby zal zeker van een royaler debuut gedroomd hebben...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/10/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay - 90'
17 Denis Viane
6 Karel De Smet
14 Zinou Chergui - 11'
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour
15 Tosin Dosunmu
10 Kevin Oris (K)
 
56' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
63' 10 Kevin Oris (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
63' 18 Antun Dunkovic (uit)/
12 Prince Bobby (in) - 89'
K.S.K. Heist
21 Jonathan Ruttens
6 Kenny Laevaert
5 Roel Grant (K)
15 Kurt Van Dooren
4 Pieter Crabeels
7 Bram Criel - 57'
14 Jeroen Vanderputte - 55'
3 Bart Webers - 3' - 67'
9 Yusuf Ozcan
18 Jorn Rijmenams
19 Kurt Weuts
 
80' 18 Jorn Rijmenams (uit)/
20 Matthias Pittoors (in)
85' 7 Bram Criel (uit)/
13 Bavo Meeus (in)
87' 19 Kurt Weuts (uit)/
11 Thomas Stevens (in)