R. Antwerp F.C.

2 - 2

Zat. 12/11/2011 20:00 u.

F.C.M. Brussels S.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 5100
 
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Lijnrechters: Stijn Hutsebaut - Lieven Masil
 
R Antwerp FC morst alweer met de mogelijkheden...

Eigen bericht - De clubbladverkopers hadden alvast hun nieuwste (rode) winterjassen aangetrokken, want koukleumen in het voetbalstadion is geen leuk idee. Daarmee waren niet alleen de trouwe kopers en lezers van het Antwerp Clubblad het volmondig eens, maar zowat alle aanwezigen in het Bosuilstadion, een paar honderd fanatieke hoofdstedelingen inbegrepen. FC M Brussels S had inderdaad haar beste vokalisten meegebracht, ook al was de inspiratie van hun repertorium bij momenten bepaald doorzichtig. Warren Joyce werd verwacht, maar de Engelse ex-coach moest in extremis afzeggen. Met Alex Czerniatynski, J.M. Pfaff en naar we vernamen ook Johan Boskamp, volgden een aantal bekende trainers de wedstrijd. Jarige Astrid en vriendin Kim mochten de partij aftrappen, de steun van de twaalfde man was meer dan nodig, die van Yannick Put inbegrepen. Na een mini-makeover gingen de elf van Bart De Roover aan het werk. George Blay was terug na een schorsingsdag en ook Oumar Diouck stond in de startersrij. Antun Dunkovic wisselde met Tosin Dosunmu van uitgangspositie zodat het elftal als vanzelf weer in de vertrouwde 4-4-2 evolueerde met Andrei Ionescu vastgepunt naar de rechterflank toe. Of de manschappen van coach Rits dit gewijzigde roodwitte tactische bord tijdig zouden weten te ontcijferen, kon mogelijk beslissen over de partij...

De Brusselaars reisden met zeven op twaalf onder hun nieuwe hoofdcoach richting Deurne-Noord. Toch bleef Christian Rits met de pionnen schuiven tot lang na de aftrap. Temidden van een stormachtige opener vanwege R Antwerp FC leek dat niet zo'n goed idee. De Great Old greep de partij inderdaad stevig in handen. Denis Viane dook een eerste keer in de zestien op om een leuke kopbal af te leveren, de vrijschopassist van Guy Dufour. Nog was FCM niet klaar wakker. Bij de volgende vrije trap van linkspoot Dufour duikelde Kevin Oris de bal in doel. Roodwit leek gelanceerd en daar hielp geen lievemoederen aan. Kevin Oris kon al onmiddellijk opnieuw zijn (kop)kans gaan. Weggestuurd door Andrei Ionescu richtte Oumar Diouck zijn schot over de balk. FCM had ondertussen wel de eerste corner van de partij getrapt, maar moest ondergaan. Daar was Kevin Oris al opnieuw om te koppen op een hoekschop van Guy Dufour. Aan de overkant twee corners op rij, telkens mooi aangesneden door Houri, maar vooralsnog zonder doelgericht vervolg. De Brusselse gelijkmaker was dan ook totaal onverwacht. De kleine middenvelder raapte een steekje van George Blay op en vuurde zelf vanop afstand een botsende pegel af die Antwerpdoelman Kevin Wauthy moeiteloos omver blies (1-1).

De vreugde om de voorsprong had helaas amper acht minuten geduurd. Het stormachtige beginoffensief nu helemaal over, kwamen de bezoekers op hun eigen tempootje mee balletje trappen. Veel gevaar leverde dat niet op tot Antun Dunkovic vanop afstand uithaalde. Doelman Van Den Eynde had een portie geluk nodig om het schot in twee beurten onschadelijk te maken. Balverlies op inworp van Zinou Chergui leverde FCM ruim baan ter rechterzijde. Baras in combinatie met Aoulad aan de haal en nog voor de aanstormende Kevin Wauthy het gat dichtgelopen had, stak de bal een tweede keer in zijn netten (1-2). De stemming sloeg meteen om in het stadion. Kevin Oris probeerde wel onmiddellijk tegen te scoren, maar dat lukte net niet. Een nieuwe corner van Guy Dufour (afgedwongen door Oumar Diouck) stichtte grote verwarring in de Brusselse zestien. Bal over de lijn, bal tegen de dwarsbalk, bal opnieuw over de doellijn via Denis Viane en de 2-2 stond op het bord. Veel gefoeter nog vanwege de Brusselse hoofdcoach bij het rustsignaal, maar de tussenstand stond daarmee onherroepelijk vast.

FCM bracht verse kracht Tambwe mee, maar geen van beide ploegen kreeg vaart in de wedstrijd. Oumar Diouck probeerde de ruimte te belopen, maar werd keer op keer afgevlagd. Het roodwitte combinatiespel betrok veel voeten in het spel, leverde tijdwinst voor de bezoekers op, maar diepgang, laat staan openingen werden daarmee niet gecreëerd. De Brusselaars beenden dat tempo moeiteloos bij en in hoge nood grepen ze een paar keer naar een overtreding op een gevaarlijke plek. Kevin Oris legde aan vanop afstand en ook Antun Dunkovic rondde de muur, maar doelman Van Den Eynde kloppen, bleek onmogelijk. Kevin Wauthy moest met de vuisten een poging van Houri ontzetten. Kevin Oris kopte eens te meer over doel, Aoulad knalde in de vlucht naast, Oumar Diouck strandde op de voeten van de doelman, ook de knik van Denis Viane ging aan het bezoekende doel voorbij. Antwerpcoach Bart De Roover greep naar Wouter Smeets en Tosin Dosunmu, helemaal in de slotfaze gunde coach Rits Aoulad en Houri een applausvervanging.

Geen doelpunten in een saaie tweede periode en dus dropen de fans eens te meer ontgoocheld af. Ontgoocheling ja, grote ontgoocheling zelfs, maar ontmoediging nee, klonk Antwerpcoach Bart De Roover tot de laatste bittere snik strijdvaardig tijdens het perspraatje. De boost van honderd dagen Hofmans-Heylen had de ploeg helaas geen vleugels gegeven...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 12/11/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Kevin Wauthy
16 George Blay
17 Denis Viane - 39'
6 Karel De Smet - 44'
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu - 57'
8 Benjamin Lambot
18 Antun Dunkovic
20 Guy Dufour
99 Oumar Diouck
10 Kevin Oris (K) - 11'
 
78' 20 Guy Dufour (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
78' 4 Andrei Ionescu (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
88' 8 Benjamin Lambot (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
F.C.M. Brussels S.
20 Sebastien Van Den Eynde
23 Filippo Savi - 62'
7 Jonathan Heris
12 Davide Grassi
2 Maxime Renson
10 Sebastien Siani
18 Abdoulaye Seck - 55'
6 Jérôme Nollevaux (K)
15 Samy Houri - 20'
22 Mohammed Aoulad
9 Bruno Baras - 35'
 
46' 9 Bruno Baras (uit)/
19 Patiyo Tambwe (in)
89' 22 Mohammed Aoulad (uit)/
3 Lance Kawaya (in)
90' 15 Samy Houri (uit)/
5 Romain Haghedooren (in)