K.A.S. Eupen

3 - 0

Woe. 21/12/2011 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Kehrwegstadion

Toeschouwers: 3540
 
Scheidsrechter: Jean-Baptist Bultynck

Lijnrechters: Yves Kenens - Kristof Meers
 
Met de efficiëntie van een kampioenenploeg

Eigen bericht - Zelfs met de vertrouwensboost die de (late) thuisoverwinningen tegen KS Wetteren, maar vooral tegen topper Lommel United hadden opgeleverd, betekende deze reis naar de verre Oostkantons een bijzonder zware opgave voor de troepen van coach Bart Wilmssen. Reeksleider KAS Eupen had in de heenronde de Bosuil platgewalst en de roodwitte spelers zullen wel een paar keer aan het verhaal van die match teruggedacht hebben. Terwijl KAS Eupen al weken met dezelfde elf aan de slag kan, moest de roodwitte groep met George Blay en Denis Viane twee absolute specialisten op hun positie missen. Romeo Van Dessel (pas terug van blessure) en Thomas Phibel liepen mee de startersrij in, terwijl Oumar Diouck, Tosin Dosunmu en Wouter Smeets opnieuw invallersdoelman Kevin Wauthy gezelschap hielden in de dug-out. Scheidsrechter op Kehrweg was de onvergelijkelijke Jean-Baptist Bultynck.

Het begon fel, maar beide ploegen hielden zoals verwacht wel de knip op de verdediging. Een snelle counter leverde de thuisploeg pas voorbij de tiende minuut de eerste hoekschop van de partij op. Verrassend kort aangesneden, kon Saglik een eerste keer uithalen, maar hij werd afgeblokt. Meteen trok de Great Old ook het tempo op en kon enige druk in de zestien ontwikkelen. Kevin Oris kon op voorzet van Marvin Peersman koppen. Doelman Deumeland greep in twee beurten vast. Een grondscherende vrijschop van Kevin Oris passeerde de muur, maar verdween naast het Eupense doel. Beter verging het de poging van Guy Dufour: hij liet de netten trillen, maar kreeg helaas het doelpunt niet. Terecht protest van coach Bart Wilmssen mocht niet baten, want zoals overduidelijk bij Belgacom-TV bleek alweer een flagrante vergissing van de westrijdleiding. De kale kruin van Ciani reikte niet ver genoeg om een flankvoorzet van Santos in doel te deviëren.

Le Postollec mikte naar het wolkendek. Aangestuurd door Romeo Van Dessel ontsnapte Andrei Ionescu. De toegesnelde Deumeland bracht redding met de voet. Christophe Meyers, alweer vaak maar niet doorlopend op de rechterflank te bespeuren, blokte in corner. Santos vond Goffin aan de eerste paal. De roodwitte verdediging stond bewegingloos toe te kijken hoe de kopslag achter Théo Defourny in doel verdween. Volgden nog een paar moeilijke minuten voor R Antwerp FC, maar de ruststand was daarmee wel bereikt.

Hoewel vaak nuttig bij de bal, maar soms ook een beetje slapjes in het duel, werd Guy Dufour na de kampwissel vervangen door Tosin Dosunmu. De Antwerpcoach rekende dus op extra aanvallende power, hoewel de spits naar gewoonte te kampen kreeg met de buitenspelval. Opnieuw was de eerte corner voor KAS Eupen. Dit keer was Thomas Phibel ter plekke om Masmanidis het scoren te beletten. Balverlies bracht Le Postollec in stelling. De lob verdween over het doel. Ook Marvin Peersman ging zijn kans in de zestien, maar had misschien beter kanon Oris bediend. De rebound van Romeo Van Dessel werd (alweer twijfelachtig) afgevlagd. Ook scheidsrechter Bultynck werd het mikpunt van bezoekend protest als hij een overduidelijke strafschopfout op Tosin Dosunmu onbestraft liet passeren! KAS Eupen bracht een eerste wissel en kon even later verder uitlopen. Théo Defourny weerde een moeilijke kopslag van invaller Espinal af.

De corner viel uit het pak en randje zestien meter voor de voet van Masmanidis, die zijn kleuren rechttoe en rechtaan over de streep joeg (2-0). Het inbrengen van Oumar Diouck en Wouter Smeets sorteerde niet het gewenste, al moest doelman Deumeland zich extra strekken om een schot van de rechtspoot via de paal te ontzetten. Benjamin Lambot vuurde enkele minuten voor tijd de roodwitte adreline de hoogte in, maar belandde dit keer pal tegen de rechterpaal. Ver in blessuretijd brak KAS Eupen nog een keer door de roodwitte stormloop. Invaller Espinal stuurde naar de tweede paal waar Masmanidis de derde Eupense treffer tegen de netten van Théo Defourny prikte. KAs Eupen ging met scheidsrechter Bultynk en de efficiëntie van een kampioenenploeg te werk en loopt na deze zege verder weg van de tegenstand. R Antwerp FC moet het eindejaar door met een wrang gevoel...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 21/12/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet
2 Thomas Phibel - 41'
14 Zinou Chergui
4 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
22 Christophe Meyers
43 Marvin Peersman - 59'
20 Guy Dufour
10 Kevin Oris (K) - 64'
 
46' 20 Guy Dufour (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
72' 43 Marvin Peersman (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
78' 3 Romeo Van Dessel (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
K.A.S. Eupen
1 Jonas Deumeland
18 Romeo Debefve
4 Fazil Kocabas
24 Valentin Goffin - 37'
8 Kevin Kis
23 Flavien Le Postollec (K)
28 Enes Saglik
16 Amick Ciani
19 Ioannis Masmanidis - 68' - 94'
21 Michael Lallemand
11 Christian Santos
 
72' 16 Amick Ciani (uit)/
27 José Espinal (in)
80' 11 Christian Santos (uit)/
9 Mihajilo Popovic (in)
89' 21 Michael Lallemand (uit)/
22 Sergio Terjiel (in)