R. Antwerp F.C.

2 - 3

Vrij. 23/03/2012 20:30 u.

A.F.C. Tubize

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 3.671
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Kris Messely - Kevin Dhondt
 
Aanhang woest na blamerende nederlaag

Eigen bericht - Na twee uitwedstrijden en een magere puntenoogst van een op zes tegen eerder bescheiden tegenstanders, landden de elf van Bart Wilmssen opnieuw op de Bosuil. Zoals gevreesd, haakte de helft van de aanhang af en bleven veel meer banken dan de afgelopen maanden gebruikelijk was, onbezet. De wedstrijdleiding van deze affiche werd in handen gegeven van topscheidsrechter Peter Verveckken. Tegenstander van deze avond was het in puntennood verkerende AFC Tubize. Bleef de belangstelling mager en het bezoekersvak haast helemaal leeg, voor Waals-Brabander en ex-Tubizien Benjamin Lambot was dit eens te meer een bijzondere partij, al scandeerde niemand van de bezoekende aanhang zijn naam. De herinnering vervaagd of de kop vol andere zorgen? De club van voorzitter Langendries heeft inderdaad betere perspectieven gehad en dat weet doelmantrainer Predrag Ristovic zich goed te herinneren! De tijden van Philippe Saint-Jean zijn lang voorbij, maar de stijl van het huis is weinig tot niet veranderd.

Het Waalse drieluik thuiswestrijden waarop de Great Old zijn fans de komende weken nog mag vergasten, kon alvast niet beter beginnen. Ondanks de onbeschikbaarheid van Freddy Mombongo-Dues en Bojan Djordjic slaagde roodwit er dit keer wel in de openingsfase te domineren en te scoren. Diepe spits John Cofie werd gelanceerd door Guy Dufour en de kwikzilveren Brit spurtte iedereen voorbij en liftte de bal ijzig kalm over spurtende doelman Lahaye tot tegen de netten. Amper twee minuten ver en de vroege voorsprong stond op het bord te blinken. AFC reageerde instinctief op deze tegenvaller met een uitbraak via linksachter Steens. Tshibuma knalde over het doel van Théo Defourny. Bruno Carvalho en ploegmaats leken aan te gaan voor een stevige partij, maar werden in de duels erg gretig teruggefloten door scheidsrechter Peter Verveckken, bij wie de tegenzin van het gelaat was af te lezen. Zo werd Romeo Van Dessel ter rechterzijde wel bestraft en coach Brogno niet toen die het been strekte en John Cofie bedreigde.

Het filmpje van deze onsportieve en ongepaste geste gaat ook in de Franstalige media zijns weegs! Ladrière, nog een van de overgebleven 'Jupi-boys' van de club lepelde voor doel, waar de kopbal van een totaal ongedekte Karel De Smet de eigen doelman verschalkte. De twaalfde man voelde nattigheid en daar kon de (slechtgerichte) kopslag van de centrale verdediger aan de overkant niets veranderen. Een nieuwe fase-uit-stilstand van Ladrière scheerde buitenkant staak. Het publiek vertoonde de eerste tekenen van onrust, zeg maar onbegrip. De roodwitte verdediging zette zowaar de buitenspelval open om de bezoekers op een afstand te houden. Halverwege de eerste periode trok Verveckken de gelekaartenregen op gang na schwalbe van Tshibuma. Hoewel mogelijk dan al gehinderd door een opkomende (lies) blessure overwon Théo Defourny in twee keer een felle uithaal vanop afstand van alweer Tshibuma. De Antwerpdoelman moest met de vuisten een vallende vrijschop van alweer Ladrière in corner werken.

In het duel bleef Ambroise voor dood liggen en werd na verzorging vervangen. Dat voorbeeld inspireerde Antwerpcoach Bart Wilmssen die prompt Andrei Ionescu terugriep om nog lang voor het rustsignaal Artjom Dmitrijev tussen de lijnen te sturen. Het rondje schaduwboksen leverde nog drie gele kaarten op, maar veranderde voor de kampwissel alvast niets meer aan de tussenstand.

Ook de tweede periode schoot aardig uit de startblokken. Het duo Zinou Chergui en Guy Dufour kon nu Bruno Carvalho over links aanjagen, de rechtspoot stuurde voorlangs. Tshibuma, met Vanzo aan zijn zijde als eerste-helft-vervanger van Ambroise, devieerde vuistenwerk van Théo Defourny in de verste hoek. De bezoekers zowaar op voorsprong en het stadion viel helemaal stil. Bruno Carvalho antwoordde met een venijnig schot, door doelman Lahaye met de vuisten in corner geduwd. Romeo Van Dessel stuurde de hoekschop van Guy Dufour over de dwarsbalk. De Antwerpcoach opteerde nu voluit voor het offensief. Zinou Chergui stond allicht veel vroeger dan in de planning voorzien, zijn plaats af aan Oumar Diouck. In de navolgende minuten ging de roodwitte druk richting Lahaye opnieuw crescendo, kansen afdwingen lukte niet. Een vrijschop van Bruno Carvalho nam wel gezwind de muur, maar kwam uiteindelijk boven het Tubeekse doel uit. Oumar Diouck demonstreerde in de omschakeling van Guy Dufour zijn lenigheid.

De halve omhaal was helaas te hoog gericht. De kopbal van Romeo Van Dessel landde op het dak van Lahaye. Hardwerkende Benjamin Lambot zag hoe Oumar zijn kopbalassist uitvallend in het zijnet buffelde. Doelman Lahaye had de grootste moeite met een flankvoorzet van Bruno Carvalho, maar redde het in twee keer aan de eerste paal. Théo Defourny, die voorafgaand de spelhervattingen al had overgelaten aan Romeo Van Dessel, moest even voorbij het half uur noodgedwongen plaatsmaken voor Sten Vandenbossche. De jonge doelman werd helaas niet gespaard bij zijn grote debuut onder de Bosuillampen. Ingekomen met een achterstand, werd hij bijna onmiddellijk geklopt. Invaller Lkoubi spurtte over rechts door de buitenspelval en gaf de Antwerpdoelman het nakijken. Met de moed der wanhoop, trok de selectie van Bart Wilmssen nu alle aanvallende registers open. Doelman Lahaye nam bal en hoofd van Karel De Smet mee. Begonnen met een vrijschop na een vieze ingreep op Oumar Diouck met gele kaart bovenop voor 'publiekslieveling' Neels, knelde rood-wit de bezoekende kelen gedurende volle drie minuten.

Het was Justice Wamfor die de corner van Oumar Diouck doelrijp op de slof nam voor de aansluitingstreffer. In de allerlaatste sekonde stuurde vrije Bruno Carvalho de opgelegde gelijkmaker wolkenwaarts. De bezoekers vierden de driepunter uitbundig. De rood-witte selectie boog het hoofd na deze blamerende nederlaag. Norbert Gadisseur gaf tekst en uitleg tijdens de persconferentie. Jonge debutant Sten Vandenbossche mag zich met steun van zijn leermeester Aleks Klak opmaken voor nog meer speelminuten op de Bosuil, gaf de assistent mee.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/03/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet (K) - 14' (O) - 62'
14 Zinou Chergui
7 Bruno Carvalho
8 Benjamin Lambot
5 Justice Wamfor - 89'
20 Guy Dufour - 37'
10 Andrei Ionescu
9 John Cofie - 2'
 
35' 10 Andrei Ionescu (uit)/
11 Artjom Dmitrijev (in)
54' 14 Zinou Chergui (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
79' 21 Théo Defourny (uit)/
51 Sten Vandenbossche (in)
A.F.C. Tubize
30 Damien Lahaye
5 Grégoire Neels (K) - 88'
15 Samba Diawara
3 Alexandre Jansen Da Silva
11 Jérémy Steens
18 Marcel Mbayokibemba
8 Raffaelle Chiarelli - 40'
23 Andrei Da Silva Camargo
29 John Tshibumbu - 49'
7 Benoit Ladrière - 41'
9 Gary Ambroise
 
30' 9 Gary Ambroise (uit)/
26 Floriano Vanzo (in) - 79'
61' 8 Raffaelle Chiarelli (uit)/
17 Damien Brison (in)
79' 29 John Tshibumbu (uit)/
14 Sami Lkoutbi (in) - 80' - 90'