K.V.K. Tienen

1 - 0

Woe. 11/04/2012 20:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Julien Bergéstadion

Toeschouwers: 742
 
Scheidsrechter: Philippe Vinche

Lijnrechters: Frank Bleyen - Karel De Rocker
 
KVK Tienen door Vinche en het geluk gediend

Eigen bericht - KVK Tienen zag zich door de opgelegde combiticketregeling de beste jaarrecette door de neus geboord. De Antwerpfans lieten niet alleen via hun vertegenwoordigende organisatie een woord van protest horen, de supportersclubs weigerden het busvervoer te organiseren. Een groepje van 42, de genodigden en de ploegen van RAFC.TV en het officiële webkanaal zagen hoe nog voor het wedstrijdbegin de groene rechthoek helaas geteisterd werd door een kanonnade aan hagelbollen en een striemende wolkbreuk. Hoewel het terrein vliegensvlug en over de volle breedte onder water liep, weigerde scheidsrechter Vinche de grasmat te testen. Er moest en er zou gespeeld worden. Het leverde een armzalig waterspektakel op dat met dank aan de wedstrijdleiding werkelijk niets met (professionele) sport te maken had. En hoewel de roodwitte supporters gemakkelijk de maat namen van het lokale orkestje, moesten de Antwerpspelers eens te meer berusten in de totaal onverdiende nederlaag.

De wedstrijd tegen R.B.D.B. leverde niet alleen de nederlaag op, maar zadelde de technische staf bovendien met selectiezorgen op. John Cofie kwam lichamelijk gehavend terug en was onbeschikbaar. Benjamin Lambot liep tegen geel aan en moest eveneens toekijken. Getroffen door mentale pijn, gaf aanvoerder Karel De Smet zijn (vaste) stek door aan Thomas Phibel. Zijn aanvoerdersband ging rond de linkerarm van Justice Wamfor. Prince Bobby en Andrei Ionescu mochten zo opnieuw de startersrij bevolken. Helemaal nieuw in de selectie was clubopgeleide Seppe Kil. Hij kreeg zijn vuurdoop zo'n kwartier voor het einde. Domper op de feestvreugde, zo verklaarde hij achteraf bij RAFC.TV, was het resultaat waarmee hij en zijn ploegmakker na 93 minuten ploetervoetbal weer naar binnen moesten, maar toch blij dat hij zich twee dagen na het beloftentornooi te Melsele mocht tonen op dit niveau. KVK Tienen paste zich het best aan de omstandigheden aan. Ze spelen nu eenmaal thuis! Biatour glipte in de beginfase een eerste keer door de buitenspelval. Het schot ging mijlenver naast. Eerste corner ook voor de Harde Klonktjes die wel met z'n twaalven leken te spelen. De kopbal van rechtsachter Audoor was slechtgericht. Doelman Sven Van Der Jeugt (deze winter nog enkele weken op test op de Bosuil) moest zich fel reppen om de kopbal van Romeo Van Dessel op hoekschop van Bruno Carvalho vast te grijpen. Na dit 'blitse' openingskwartier ging de dadendrang liggen. Bleef enkel de strijd om de best doorwaadbare plekken op het terrein in te palmen. Het volume in het stadion had de 42-koppige roodwitte .. beet. Terwijl de thuisploeg doorlopend de buitenspelval hanteerde om Freddy Mombongo-Dues af te houden, dwong het zelf nog enkele corners af en pakte het uit met enkele wanhoopspogingen richting Sten Vandenbossche van diep in het vijvercomplex.

Acht minuten ver in de tweede helft stuurde lokale coach Ost met Bossekota extra snelheid tussen de lijnen. In drie beurten, maakten ook de Antwerpwisselspelers Artjom Dmitrijev, Seppe Kil en Oumar Diouck zich los van de bank. Bij deze derde wissel stond de Bosuilclub helaas al een doelpunt in het krijt. In een regulier duel ter rechterzijde, zoals er wel meer waren, werd Romeo Van Dessel desondanks bestraft met een vrije trap. Linksachter Colin joeg Haroun aan die Biatour vond. Antwerpdoelman Sten Vandenbossche, die enkele keren fraai met de voeten tussenbeide was gekomen, had geen schijn van kans tegen de kortbij pegel. Beide Antwerpaanvallers Freddy Mombongo-Dues en Oumar Diouck werden nog opgeschreven, tot scoren kwam de Great Old in dit laatste kwartier niet meer. Hoofdcoach Bart Wilmssen ontwikkelde nog zijn visie tijdens de persbabbel, maar werd daarmee niet beloond met de punten die zijn team dit keer wel verdiend had, maar door de omstandigheden niet kreeg. KVK Tienen werd door het geluk en scheidsrechter Vinche gediend en behoudt nog een waterkansje op redding... Op de overwinning na, was er weinig spelplezier weggelegd voor ex-skipper Alex Di Gregorio, die onderweg gewisseld werd.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 11/04/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sten Vandenbossche
3 Romeo Van Dessel
2 Thomas Phibel
16 George Blay
14 Zinou Chergui
5 Justice Wamfor (K)
7 Bruno Carvalho
10 Andrei Ionescu
20 Guy Dufour
12 Prince Bobby - 29'
19 Freddy Mombongo-Dues - 81'
 
62' 20 Guy Dufour (uit)/
11 Artjom Dmitrijev (in)
76' 7 Bruno Carvalho (uit)/
23 Seppe Kil (in)
81' 10 Andrei Ionescu (uit)/
99 Oumar Diouck (in) - 86'
K.V.K. Tienen
1 Sven Van Der Jeugt
3 Gilles Colin
5 Gaetan Audoor
9 Vincent Lachambre
11 Arnaud Biatour - 79'
14 Glenn Neven
21 Yanis Papassarantis
22 Alexandre Di Gregorio (K)
23 Jonas Bogaerts
24 Nadjim Haroun
27 Rocky Peeters
 
55' 22 Alexandre Di Gregorio (uit)/
7 Axel Bossekota (in) - 86'
74' 14 Glenn Neven (uit)/
10 Diangi Matusiwa (in)
85' 21 Yanis Papassarantis (uit)/
4 Sylvain Mathe-Luvagho (in)