K.V. Oostende

1 - 0

Zon. 26/02/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Albertparkstadion

Toeschouwers: 2.800
 
Scheidsrechter: Tim Pots

Lijnrechters: Philippe Vandecauter - Rudi Henderickx
 
Cofie treft de paal

Eigen bericht - Hoewel de Koningin der Badsteden graag anders wil laten uitschijnen, lijken de (voetbal)bezoekers aan het Albertpark (waar zijn de bomen gebleven?) niet echt welkom. Ondanks de stringente onderrichtingen, waren er toch bijna duizend Antwerpfans per combiregeling afgereisd naar de kust. Het doel onveranderd: de rood-witte elf nadrukkelijk steunen richting eindronde. Afgemeten aan de statistieken, leken de winstkansen reëel en realistisch. De tweeklapper van Kevin Oris leverden bij de laatste passage aan het zeetje de volle buit op. Moeilijke opdracht in perspectief dus voor diens opvolger Freddy Mombongo-Dues, want scoren gaat nooit vanzelf. Van de efficiëntie in de box zou veel afhangen om zonder kleerscheuren voorbij de reeksderde uit te komen, wist Antwerpcoach Bart Wilmssen maar al te best. Zou de onmoeting met Kevin Baert een leuke pot voetbal opleveren? 'De kleine' had de datum rood omcirkeld en keek bijzonder uit naar deze eerste confrontatie in zijn nieuwe kleuren. De Antwerpse sympathie voor de pocket-winger is ontegensprekelijk, al stond hij nu wel in het andere kamp. De bijna duizend bezoekende kelen pakten al vlug het stadion helemaal in, daar kon het lokale mini-orkest met grote trom niet tegenop.

Ondanks de voetbalwijsheid 'never change a winning team', kwam Zinou Chergui (zijn gele schorsing tegen KSC Roeselare uitgeboet) zijn stek op linksachter opnieuw innemen. Marvin Peersman, moest na enkele bevredigende optredens, genoegen nemen met een stek in de dug-out. Thomas Phibel, Artjom Dmitrijev en jonge doelman Sten Vandenbossche bevestigden eveneens hun status. Aan de overkant wachtte oud-speler Kevin Baet op speelminuten. Ondanks een reactie in de knie, vormde Denis Viane weer duo met captain Karel De Smet, centraal in defensie. Justice Wamfor kreeg ook in het Albertpark de voorkeur op George Blay. Ondanks de carnavaleske omkadering was het zelden samba in het killige stadion. Freddy Mombongo probeerde zijn plaatsje te veroveren, maar werd onverbiddelijk op de huid gezeten. Andrei Ionescu pakte uit met een schampschot, maar kwam niet door de Oostendse afweergordel. KVO-coach Vanderbiest was achteraf niet te beroerd toe te geven dat hij ingezet had op een stevige organisatie met vrijloop langs de flanken. John Cofie leek het soepelst te bewegen tussen zoveel rood verdedigend geweld. Weggestuurd door Justice Wamfor, knalde hij via de armen van doelman Dumesnil tegen de staak aan. De goalie wist de terugkaatser op te vangen voor de aanstormende Freddy Mombongo-Dues.

Hier had de richting van de wedstrijd heel anders georiënteerd kunnen worden, vatte Antwerpcoach breedvoerig samen. KVO bleef ook na deze verwittiging opvallend rustig achter de middellijn. John Cofie pakte uit met een hobbelende trap, maar verdween in handen van de KVO-doelman. Een doorsteekbal van Andrei Ionescu haalde het Oostendse sluitstuk ver uit zijn goal en leidde direct tot de eerste corner van de partij voor Guy Dufour. Halverwege de eerste periode stak Dissa de neus in de zestien met een bijzonder slechtgeacteerde schwalbe, al bleef bestraffing uit! Gans KVO appelleerde voor strafschop na een wat warrige tussenkomst van Antwerpdoelman Théo Defourny. Benjamin Lambot haalde in de vlucht uit, maar scheerde de balk. KVO moest eerst nog door de buitenspelval, maar de achterwaartse kopslag van Dissa miste de juiste richting. De Antwerpdoelman kon kon tijdig ontzetten voor de Oostendse snelheidsduivel. Tegen de binnensteker van de thuisploeg stond hij even later machteloos. De vrijetrap overhaast toegekend na een faire tussenkomst van Andrei Ionescu, Brouckaert dropte in de zestien, rechtsachter Luissint kon simpel scoren. In een en dezelfde fase wisten Justice Wamfor (op de vuisten van Dumesnil) en Bojan Djordjic (te hoog gericht) te dreigen, maar het was met achterstand de vestiaire in.

De inbreng van Marvin Peersman en Prince Bobby bij de herneming leek bijzonder vroeg, maar was niet geheel onverwacht. Het leverde niet echt een snelle doorstart naar de gelijkmaker op, zoals de Antwerpcoach en alle Antwerpgetrouwen hadden gehoopt. KVO ging wellustig aan het counteren. "Stevige organisatie en langs de flanken gevaar maken", daarmee pakte de reeksderde deze thuiswedstrijd aan. Het leverde standjes op. Een mooi driehoekje met Dissa als laatste, liep vast in de buitenspelval. Marvin Peersman kreeg een werkelijk belachelijke gele kaart te incasseren. Brouckaert viseerde de kleine rechthoek, maar dit keer stonden de grijphanden van Théo Defourny pakkensklaar. Een mislukte corner van Bojan Djordjic liep regelrecht een corner aan de overkant tegemoet. Benjamin Lambot probeerde in de reactie met een stiftertje, maar mikte te hoog. John Cofie kreeg een hoekschop in ruil voor geleverde inspanning in de lengte-as. Brouckaert zag zijn poging aan het doel voorbijflitsen. Théo Defourny moest zich bijzonder breed maken om een poging van clubtopschutter Van Damme te onderscheppen.

Karel De Smet vermocht de rebound van Brouckaert weg te werken, alvorens de Antwerpdoelman het nodige oplapwerk kon ondergaan. De achterban smeekte steeds nadrukkelijker om beloning voor geleverd (zang)werk. Er sloop helaas overhaasting in de rood-witte acties. De Oostendse afweer kreeg de diepe ballen om de oren, maar hadden een week lang geoefend om zich niet tee laten verrassen. Thomas Phibel en Kevin Baert maakten in de slotfase nog hun entree en voor de ex-Bosuil was dat met goedvinden van de roodwitte achterban. Het was al in blessuretijd en dit keer kon Benjamin Lambot de broodnodige late goal niet meer netten. R Antwerp FC moest puntenloos huiswaarts. Op basis van de tweede periode leek dat ook logisch...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 26/02/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
5 Justice Wamfor
17 Denis Viane
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
10 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
4 Bojan Djordjic
20 Guy Dufour
9 John Cofie
19 Freddy Mombongo-Dues
 
46' 10 Andrei Ionescu (uit)/
12 Prince Bobby (in)
46' 20 Guy Dufour (uit)/
43 Marvin Peersman (in) - 53'
81' 5 Justice Wamfor (uit)/
2 Thomas Phibel (in)
K.V. Oostende
30 Jeremy Dumesnil
2 Xavier Luissint - 39'
13 Frederic Brillant
12 Daby Gueye
6 Gertjan Martens
4 Lars Wallaeys (K)
16 Yohan Brouckaert
20 Terence Pinto
10 Michiel Jonckheere
11 Jamaique Vandamme
23 Mahamadou Dissa
 
60' 20 Terence Pinto (uit)/
8 Niels Coussement (in)
83' 23 Mahamadou Dissa (uit)/
7 Kevin Baert (in)
90' 16 Yohan Brouckaert (uit)/
14 Lander Van Steenbrugghe (in)