R. Antwerp F.C.

0 - 2

Vrij. 02/03/2012 20:30 u.

KV RS Waasl.-SK Bev.

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8.814
 
Scheidsrechter: Frederik Geldhof

Lijnrechters: Mark Simons - Bart Gilen
 
R Antwerp FC gaat kopje onder in hel van Deurne-Noord

Eigen bericht - Niet eerder dit seizoen kreeg de Bosuil zoveel volk over de vloer op een vrijdagavond. En het werd meteen een heel gedenkwaardige avond. Terwijl het beloftenelftal veertiendaags zijn wedstrijden voor een handjevol toeschouwers afwerkt, waren alle 8.814 fans vooraf verenigd in de herdenking van plots ontvallen clubgetrouwen. Zorgden alle 8.814 voor sfeer tijdens de sportieve clash met als mikpunt een plaatsje in de eindronde. In volle rood-witte ontreddering kreeg de oudere generatie fans het bericht over zich heen van het onverwachte overlijden van Karl Kodat, een van de briljantste buitenlandse profvoetballers in Antwerpse loondienst. De glorious seventies sluipen zo opnieuw de herinnering in, op een ogenblik dat de club krampachtig aan de weg hogerop werkt. "Het publiek stelde een sterk gebaar", vatte bezoekend coach Dirk Geeraerd hét moment samen. Hij mocht meteen ook de felicitaties voor de overwinning en de de knappe aanpak van zijn team in ontvangst nemen. Bart Wilmssen zat voor de tweede keer op rij onmondig toe te kijken na deze eerste thuisnederlaag onder zijn leiding...

De Antwerpcoach had conclusies verbonden aan de misstap aan de kust. Bojan Djordjic was nu al niet langer basisspeler, maar mocht het in de dug-out uitzitten samen met Sten Vandenbossche en de 'nieuwelingen in de selectie' Romeo Van Dessel en Oumar Diouck na twee schitterende doelpunten bij de reserven. Prince Bobby was helemaal nergens meer te bespeuren. In zijn plaats mocht heropgeviste Christophe Meyers samen met Justice Wamfor de rechterflank bevolken. Na het gedwongen einde van de carrière van ervaren Denis Viane stond de ervaren verdediger niet langer in voetbalplunje aan de aftrap. Thomas Phibel vormde niet voor het eerst duo centraal in defensie met Karel De Smet. KVRS Waasland-SK Beveren stelde er snelheid, beweeglijkheid en heel veel organisatie tegenover. Hoewel de bezoekende coach naar zijn doen heel veel offensieve bedoelingen in de startersrij stopte, zette hij toch zwaar in op de omschakeling, ten tijde van het échte SK Beveren simpelweg de counter genoemd. De aanvangsminuten waren lichtjes rood-wit. De eerste tegenprik ontnam de thuisaanhang goeddeels de hoop op een goede afloop. Karel De Smet devieerde in de verkeerde richting, Radzinski pakte met het hoofd over en knalde zich en zijn team op het scorebord (4').

De elf van Bart Wilmssen waren aangeslagen. Het duurde veel meer dan tien tellen om de kopjes te rechten. Pas minuten later schoof Marvin Peersman over de linkerflank richting cornerpunt. Freddy Mombongo zag kans de hoekschop van Guy Dufour naast te koppen. De bezoekers eisten het balbezit niet op, maar stormden heel af en toe, maar wel verbluffend snel richting vijandelijk doel, terwijl de aanhang opnieuw een bijzonder ongepaste en irritante scheldtirade ten gehore bracht! Freddy Mombongo zette vanop afstand doelman Clepkens aan het werk. Vrijgespeeld door de spits besloot Marvin Peersman vol op de Wase goalie. De fase zou bovendien in extremis na een verkeerde inschatting van de assistent afgevlagd worden. En scheidsrechter Geldhof bleek opnieuw de verkeerde kant op te kijken als John Cofie in de zestien werd gefould. De rebound leverde wel nog een hoekschop op. Ook Freddy Mombongo maakte ongestraft kennis met het Bosuilgroen, terwijl een razende Radzinski zijn maatje Cavens door de rood-witte gelederen stuurde. Koud kunstje om Antwerpdoelman Théo Defourny een tweede keer te passeren. Wedstrijd over, al deden Guy Dufour en Zinou Chergui hun tevergeefs hun best om het gat te dichten. KVRS W-B met een geruststellende voorsprong de rust in.

Na de kampwissel stuurde de Great Old met Bojan Djordjic een nieuwe patron tussen de lijnen. De snelheid van uitvoering ging evenwel niet de hoogte in, al probeerde de thuisploeg het wel te klaren met slechts drie verdedigers. Beiderzijds trokken de ploegen de buitenspelval open. Niet echt bevorderlijk bij het zoeken naar (tegen)treffers. Pas na het kwartier moest Théo Defourny er voor het eerst met de vuist naartoe. John Cofie kon meteen in de reactie, doelman Clepkens liet zich evenwel niet ringeloren. Freddy Mombongo kopte de voorzet van Benjamin Lambot naast. Net voorbij halverwege de tweede periode deed de spits dat nog eens over, dit keer na samenspel tussen Guy Dufour en John Cofie. De Wase bank keek toe en zag, gesteund door de zegezekere achterban, dat het snor zat. Oumar Diouck had inmiddels zijn opwachting gemaakte en verraste ei zo na met een vallende doelpoging af de rechterflank. De jonge spits zou consequent de buitenkant bezet houden. Aan de overkant moest Théo Defourny een vervaarlijke uithaal van Cavens uit de korte hoek halen na inspelen van Snelders. De navolgende hoekschop was een kolje naar de knikker van Karel De Smet.

Academisch ging het er nooit echt aan toe, ook de bezoekers bezondigden zich daarvoor aan te foute passing. Radzinski trof nog het zijnet. Alsof rood-wit nog niet helemaal het hoofd kwijt was, moest Christophe Meyers zich in de slotfase na een onbestrafte elleboog laten omzwachtelen door kine Jan Vandenhouten. Bijna in het laatste fluitsignaal van een behoorlijk warrige wedstrijdleiding kopte jonge Oumar Diouck de eerredder, die R Antwerp FC zeker verdiend had, rakelings naast. Kwam daar tot slot van een mislukte vrijdagavondvertoning nog het overlijdensbericht van Karl Kodat bovenop. Volgende keer beter, maar wel eerst opladen voor twee weinig begeesterende verplaatsingen... AD Paul Heylen reageerde bijzonder ontstemd over de gang van zaken.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 02/03/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
5 Justice Wamfor
2 Thomas Phibel
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui
22 Christophe Meyers
8 Benjamin Lambot
20 Guy Dufour
43 Marvin Peersman
9 John Cofie
19 Freddy Mombongo-Dues
 
46' 14 Zinou Chergui (uit)/
4 Bojan Djordjic (in)
60' 2 Thomas Phibel (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
80' 8 Benjamin Lambot (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
KV RS Waasl.-SK Bev.
1 Michael Clepkens
20 Jan Masureel
3 Kristof Lardenoit (K)
5 Kassim Doumbia
2 Michael Van Hoey - 88'
15 Joachim Van Damme
8 Laurens Paulussen
14 Kristof Snelders
9 Michael Seoudi
13 Tomasz Radzinski - 5'
7 Jürgen Cavens - 29'
 
84' 13 Tomasz Radzinski (uit)/
12 Hervé Onana (in)
89' 7 Jürgen Cavens (uit)/
10 Jean-Paul Kielo-Lezi (in)
89' 14 Kristof Snelders (uit)/
19 Jonathan Rowell (in)