K. Stand. Wetteren

2 - 1

Zon. 29/04/2012 15:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Marcel De Kerpelstadion

Toeschouwers: 650
 
Scheidsrechter: Stephane Gleton

Lijnrechters: RaphaŽl Maeck - Rien Vanyzere
 
Ook reekslaatste in eigen huis te sterk

Eigen bericht - R Antwerp FC in de versie van 2012 wist bij deze laatste officiŽle opdracht nog bijna vierhonderd supporters te mobiliseren in het Marcel De Kerpelstadion om er reekslaatste KS Wetteren te bekampen en na drie seizoenen in de reeks uitgeleide te doen naar derde klasse. Tot zover het enige goede nieuws. Hoe goedbedoeld en hoe gemeend ook de de steun, de helden van Deurne-Noord versie 2012 hebben de achterban opnieuw flink te kakken gezet. In een quasi leeg stadion hebben de geelgroenen de maat genomen van de Great Old, zij het nipt. Zij sluiten met opgeheven hoofd de jaargang af. Bij R Antwerp FC mag samen met een strenge, maar rechtvaardige evaluatie (eindelijk) ook de zoveelste uittocht beginnen. Gelukkig zijn de door GB (ten onrechte) uitgelokte licentieperikelen van de baan en kan er tijdig werk worden gemaakt van een competitieve wedstrijdkern voor het volgende seizoen, maar nu eerst de volgende voetbal- en stessloze weken doorkomen...

Hoofdcoach Bart Wilmssen stuurde, op uitzondering van Freddy Mombongo-Dues, een regelrechte doorslag van het elftal van een week eerder tussen de lijnen. Enkel in de dug-out verschenen naast de vertrouwde gezichten van Guy Dufour en Jeroen Hofmans, ook George Blay en Justice Wamfor. In de spits van de aanval liep Artjom Dmitrijev met in steun John Cofie en Bruno Carvalho. Bij thuisploeg KS Wetteren lag niet enkel ex-Bosuilstagiair Bart Goossens erop gebrand om het de tegenstander moeilijk te maken, maar de hele club wilde maar wat graag met een goed gevoel afscheid nemen van de reeks. De wedstrijd schoot nochtans bijzonder traag uit de startblokken. Eerste corner kwam er pas na dik tien minuten, op een eerste echte doelpoging was het nog langer wachten, de ongecontroleerde afstandspogingen van een bedrijvige, maar ongelukkige Prince Bobby niet te na gesproken. De eerste lokale hoekschop beroerde wel even de roodwitte achterhoede, al kon Andrei Ionescu de trap van Bart Gossens simpel neutraliseren. Andrei Ionescu stuurde een langgerokken gevoel van ontgoocheling door het bezoekersvak als zijn doelpoging in extremis afgeweerd werd in hoekschop. In het derde kwartier steeg de intensiteit in en rond de lokale zestienmeter. Karel De Smet tikte een corner van Bruno Carvalho naast. Even later deed Thomas Phibel hem dat dunnetjes na. Benjamin Lambot kreeg op aangeven van John Cofie de netten bijna aan het trillen, al bleef de dubbele nul de enig juiste illustratie van het vertoonde spel.

De aanvangsminuten van de tweede periode kondigden alvast beterschap aan. Roodwit zette aan voor een offensieve periode. Artjom Dmitrijev spurtte ter rechterzijde door de buitenspelval, maar zag zijn schot voorlangs zoeven. Bruno Carvalho zag zijn poging op de dwarslat stranden, het overkomt de besten ter wereld. John Cofie verplichtte lokale doelman De Vroe tot handelen. De jonge Britse huurling ging vervolgens neer in de zestien, scheidsrechter Glťton liet betijen zonder ingrijpen. Romeo Van Dessel stuurde zijn kopbal over de dwarsligger, maar vervolgens mochten de roodwitte fans toch juichen. Zinou Chergui leverde een assist-op-maat af in de zestien. Artjom Dmitrijev tikte simpel binnen. Lang duurde het roodwitte plezier echter niet. Bij de eerste echte dragende combinatie van KSW, joeg De Pever in de verste hoek (65'). Amper enkele minuten later voegde De Pever kinderlijk simpel er nog een tweede treffer aan toe (69'). De voorsprong op het bord, deed doelman De Vroe de rest om het afscheid-met-zege van KSW veilig te stellen. Invaller Guy Dufour werd gedwarsboomd door de vuisten van de goalie. Ook Benjamin Lambot en Artjom Dmitrijev ondergingen hetzelfde lot. Zo ging ook deze laatste verplaatsing van het seizoen reddeloos verloren. Schrale troost dat het opnieuw niet verdiend was.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/04/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sten Vandenbossche
2 Thomas Phibel
3 Romeo Van Dessel
6 Karel De Smet - 10'
14 Zinou Chergui
7 Bruno Carvalho
8 Benjamin Lambot (K)
9 John Cofie
10 Andrei Ionescu
12 Prince Bobby
11 Artjom Dmitrijev - 60'
 
71' 7 Bruno Carvalho (uit)/
20 Guy Dufour (in)
78' 6 Karel De Smet (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
78' 9 John Cofie (uit)/
16 George Blay (in)
K. Stand. Wetteren
1 Griffin De Vroe
21 Bart Goossens
15 Karel Van Lierde
2 Jarric Buysse
14 Ewout Denys
28 Daan De Pever - 63' - 66' - 69'
8 Robbe Van Ruyskensvelde - 16'
3 Frank Magerman
10 Maxim Delbaere
9 Jan De Langhe
32 Benjamin De Wilde
 
61' 9 Jan De Langhe (uit)/
23 Kevin Elaut (in)
71' 8 Robbe Van Ruyskensvelde (uit)/
5 Jonas Heymans (in)