F.C.V. Dender E.H.

1 - 1

Zon. 29/01/2012 14:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Van Roy Stadion

Toeschouwers: 1350
 
Scheidsrechter: Miguel Garcia

Lijnrechters: Jo De Weirdt - Jeroen Walschap
 
Doelpunt John Cofie volstond niet...

Eigen bericht - In tegenstelling tot buur VC Eendracht Aalst, was de Denderstreek dit keer massaal thuisgebleven bij de de komst van de oudste club van 't land. Het WK veldrijden in eigen land is allicht de 'schaam' waarachter de Denderenaars zich en masse hebben verborgen voor deze laatste wedstrijd van de tweede periode. FCV Dender was overigens niet au grand complet. Aanvoerder Thiebaut was maar half hersteld. Coach Borkelmans speelde in de reactie daarop flink verstoppertje bij het vrijgeven van zijn basiselftal en bij uitbreiding van de rest van zijn selectie of je zou begiftigd moeten zijn met een flinke dosis mindreading. De Dendercoach zou tijdens het perspraatje achteraf, overigens schaamteloos met de waarheid op de loop gaan! R Antwerp FC had meer dan een paar goede redenen om de achterban dit keer niet opnieuw in de steek te laten. Roodwitte coach Bart Wilmssen reageerde in zijn zoektocht naar nieuw evenwicht in het elftal met een aantal verrassende keuzes. Hij pakte alvast het merendeel der 'gebuisden van de Meesterstraat' keihard aan. Enkel voor Tosin Dosunmu gelden ruime verzachtende omstandigheden. Andrei Ionescu moest ondanks degelijke medische bijstand ten twee male forfait geven. Ruim baan dus voor de de Est Dmitrijev Artjom, die het roodwitte shirt van zijn nieuwe club voor het eerst aantrok, terwijl ook Thomas Phibel voor het eerst dit kalenderjaar aan de partij mocht beginnen.


FCV had de aftrap, maar R Antwerp FC startte bijzonder gretig. In zijn haast om de bal te veroveren, werd Thomas Phibel al vlug opgeschreven. Bijna net zo snel kreeg debutant Dmitrijev Artjom zijn eerste schietkans. Een stuk makkelijker was het voor John Cofie om uit een botsing tussen doelman De Raes en centrale verdediger Vaesen zijn eersteling in roodwitte dienst tegen de netten te prikken. Tussen het bezoekende balbezit door veroverde FCV een eerste hoekschop. Artz trapte, Dom tikte de inloper naast. Weer oriënteerde het Antwerpmiddenveld de actie naar de overkant. De bezoekende aanvallers werd echter geen meter gegund en dus waren de doelpogingen in deze faze schaars. Vandenheede ageerde over links, terwijl Dom de rechterflank aanjoeg. Voor het doel van Théo Defourny bleef het bijzonder rustig. Dreiging kwam er met een vrijschop van linkspoot Artz na een overtuigende schwalbe van Coppin voor de grote rechthoek. Rond het half uur kwam de Antwerpdoelman voor het eerst echt in actie. Théo Defourny ging in de voeten om een dubbele poging van Janssens af te blokken. Aan de overkant zetten de elf van Borkelmans consequent de buitenspelval in werking. John Cofie werd telkens weer gevangen.

Serveerde de eerste helft een wat slappe bedoening, het begin van de tweede beloofde alvast beterschap. FCV werd stevig achteruitgedrongen en in weinige minuten vielen er nu wel enige doelpogingen waaraan het kouwelijke publiek zich op deze bittere wintermiddag kon opwarmen. Marvin Peersman had er al een behoorlijke eerste periode opzitten viseerde plots de vuisten van doelman De Raes. De hoekschop van Guy Dufour raakte niet heel ver weg voor de bal alweer in de gevaarlijke zone verscheen. Het schot van Dufour werd afgeblokt en de rebound van debutant Dmitrijev Artjom viel in handen van de Denderdoelman. Benjamin Lambot zette de aanval op gang via een aantal tussenstations bereikte hij John Cofie die dwars door de rechthoek stuurde richting tweede paal. Marvin Peersman kwam in het zijnet uit en miste zo de unieke kans om de voorsprong te verdubbelen. Met de inbreng van Thiebaut probeerde coach Borkelmans een kantelmoment te forceren. Een combinerend R Antwerp FC zocht met steeds minder succes de opening. Aan de overkant had Thiebaut inderdaad aan een kopbalkans genoeg om zijn team in de score langszij te brengen. Hoewel Benjamin Lambot bijna onmiddellijk met een vallend schot uitpakte, verloor de roodwitte groep gaandeweg grip op het gebeuren en moest in het laatste kwartier nog op de tellen passen. Zinou Chergui liep tegen de fatale vijfde boeking aan en moet volgend weekeinde toekijken...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/01/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
16 George Blay
2 Thomas Phibel - 1'
6 Karel De Smet (K)
14 Zinou Chergui - 80'
5 Justice Wamfor
8 Benjamin Lambot
43 Marvin Peersman
20 Guy Dufour
11 Artjom Dmitrijev
9 John Cofie - 6'
 
69' 20 Guy Dufour (uit)/
3 Romeo Van Dessel (in)
83' 11 Artjom Dmitrijev (uit)/
99 Oumar Diouck (in)
89' 5 Justice Wamfor (uit)/
12 Prince Bobby (in)
F.C.V. Dender E.H.
1 Aron De Raes
2 Joren Dom - 8'
3 Daan Vaesen (K)
4 Cor Gillis
5 Julien Jadot
6 Mohamed Bengaly - 36'
7 Laurens Vandenheede
8 Philippe Janssens
9 Janis Coppin
10 Jorgo Waeghe
11 Wouter Artz - 64'
 
63' 7 Laurens Vandenheede (uit)/
14 Gunther Thiebaut (in) - 77'
86' 2 Joren Dom (uit)/
16 Niels Deloof (in)
88' 5 Julien Jadot (uit)/
15 Osman Serbest (in)