R. Antwerp F.C.

3 - 1

Vrij. 29/07/2011 20:00 u.

Getafe Club de Fútbol

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 4.163
 
Scheidsrechter: Yuri Cosco

Lijnrechters: Dirk Gilon - Ella De Vries
 
Als Putje scoort, dan heerst er vreugde!
Eigen bericht - Hoewel de Spaanse topklasser er (met het oog op de galamatch van 30 juli in Venlo tegen het plaatstelijke VVV) de voorkeur aangaf slechts op halve sterkte aan te treden, heeft de Great Old aan klantenbinding gedaan tijdens deze tweede galamatch van de voorbereiding op de Bosuil. Heerste er dinsdagavond en eerder ook al vorige week zaterdag tegen KV Mechelen (grote) scepsis bij de achterban, vanavond hebben de XI (en met hen invallers en testers van de tweede periode) van Bart De Roover en Norbert Gadisseur een overtuigende prestatie gekoppeld aan een behoorlijk mooi resultaat. Geen van beide teams beëindigde de partij op volle sterkte en al heeft scheidsrechter Cosco een reputatie, dit keer werd de man-in-'t-zwart er toe gedwongen. Roodwit speelde bijna een uur tegen een overmacht na de (terechte) uitsluiting van Tosin Dosunmu na een (onnodige en domme) reactie met de hand. Even voor tijd werd ook Getafe tot tien herleid na een vieze overtreding op Yens Peeters. Het kon de feestvreugde bij de roodwitte aanhang niet bederven!

Was het selectiewerk van Bart De Roover dinsdagavond nog voorwerp van kritiek, dit keer stuurde de Antwerpcoach een goede doorslag van de elf van een week eerder tegen KV Mechelen tussen de lijnen om Getafe CF te bekampen. En hoewel de Spaanse topklasser niet op volle sterkte naar Deurne-Noord was komen afzakken, gaf dat de ruim opgekomen achterban toch een gevoel van zekerheid. Enkel Karel De Smet (blessure) en Marvin Peersman hadden hun basisplaats moeten inleveren ten voordele van de Roemeense offensieve middenvelder Andrei Ionescu en Bart Van Zundert die op rechtsachter inschoof. Zinho Chergui viel een lijntje achteruit en belandde op linksachter. Wesley Pollemans vormde duo met Thomas Phibel in het hart van de verdediging. De roodwitte fans hadden er duidelijk zin. Hun ploeg trok een aanvallender kaart dan een week eerder tegen KVM, al kwam het het eerste gevaartje van bezoeker Javier Casquero. Théo Defourny kreeg al een eerste keer de handen op mekaar. Populaire Théo mocht even later de bal uit het zijnet plukken en zijn team lanceren voor nieuwe offensieve daden.

Wouter Smeets richtte de hoekschop van tester Ionescu over het doel van Nadal Toyen. De Getafe-doelman ging buiten de rechthoek met de hand aan het werk. Scheidsrechter Cosco weigerde de logische (rode) kaart te trekken. Dat kwam de Spaanse topklasser goed uit. Kevin Oris trapte door de muur. Nadal Toyen haalde de vrijschop uit de korte hoek. De hoekschop van Wouter Smeets raakte hoofden, lichaamsdelen en de lat alvorens Yannick Put de bal over de lijn werkte (1-0). Coach Luis García Plaza vuurde zijn troepen langs de zijlijn aan, maar het volume van 'den drie' overschreeuwen lukte duidelijk niet. Bezoeker Garcia Carillo had het bijzonder lastig om Kevin Oris & co van zich af te houden. Andrei Ionescu draaide zijn schot over doel. Ook de Spaanse spits Yosquera roerde zich. Knalde eerst vol op de vuisten van Théo Defourny en raakte de staander langs de buitenkant. Benjamin stuurde slim en subtiel diep. Tosin Dosunmu liftte hoogstbekwaam over doelman Nadal Toyen in de verder lege muit. Even later werd de schutter met rood weggestuurd na een incidentje met centrale verdediger Alejandro Perez. Ondanks de numerieke minderheid, landden de XI van Bart De Roover met een 2-0 voorsprong aan de kampwissel.

Geen defensieve make-over bij R Antwerp FC. Wel kwam (tester) Hans Denissen op de linkerflank Wouter Smeets vervangen. Leek Getafe CF in de eerste periode geduldig, bij aanvang van de tweede speelhelft sloop er stilaan onrust in de ploeg. Het verre schot van Garcia Carillo (die toen al net als Thomas Phibel en José Nascho met geel stond) was exemplarisch voor de gemoedsgesteltenis van de Spaanse topklasser, verder platgeslagen met een oorverdovende 'Eviva Espana', al bijna veertig jaar een reuze vakantiehit en nog steeds niet versleten! Negentienjaar jonge Théo Defourny heerste in zijn gebied, terwijl aan de overkant de netten voor een derde keer trilden. Hans Denissen tilde de vrijschop over de muur binnen bereik van Kevin (Sc)Oris die vanuit een schuine hoek raak trof. In de reactie milderde bezoeker Getafe CF via het hoofd van Thomas Phibel, die een verre vrije trap voorbij zijn doelman devieerde. Geen erg. Coach Bart De Roover stuurde twee verse krachten. Met Dudu, Niels Martin en Yens Peeters zouden er nog drie volgen. Het team ging gretig verder, ogenschijnlijk zonder enige hinder van de 'man minder' situatie.

Het bleef zoeken en tasten voor de bezoekers. Sporadisch een schot afvuren, maar de roodwitte verdediging hield moeiteloos stand. Alles wat kwam aanwaaien, belandde in de grijphanden van Théo Defourny, nu al op Facebook voorwerp van vergelijkingen met legendarische voorgangers. Kevin Oris kopte een puike assist van Bart Van Zundert op het dak van het doel. Garcia Carillo knalde tegen de staak aan. Théo Defourny verhinderde de aansluitingstreffer. In de slotfaze haalde scheidsrechter nog een tweede rode kaart boven. Garcia Carillo werd uitgesloten na een weinig fraaie aanval op Yens Peeters. Na het laatste fluitsignaal van Yuri Cosco ging het volume nog een laatste keer crescendo. Onvergetelijk ogenblik ook voor de roodwitte ballenrapertjes Nicolas Guillemard, Ismail Akaouch, Maxim Drijvers, Joel Ndongala, Marc Jr Ceulemans, Simon Michielsen, Shane Luyten, Geert Proost, Raf Van Camp, Kojo Essien Jr., Benji Kersmaekers, Momo Saccoh en Oguzhan Erdönmez!
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/07/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Théo Defourny
4 Bart Van Zundert - 55'
29 Wesley Pollemans
2 Thomas Phibel - 56' (O)
14 Zinou Chergui - 68'
26 Andrei Ionescu
8 Benjamin Lambot
24 Yannick Put - 17'
7 Wouter Smeets
15 Tosin Dosunmu - 30' - 36'
10 Kevin Oris - 54'
 
46' 7 Wouter Smeets (uit)/
18 Hans Denissen (T.) (in)
59' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
66' 26 Andrei Ionescu (uit)/
23 Dudu De Assis (T.) (in)
66' 24 Yannick Put (uit)/
30 Niels Martin (in)
69' 10 Kevin Oris (uit)/
19 Yens Peeters (in)
82' 14 Zinou Chergui (uit)/
43 Marvin Peersman (in)
Getafe Club de Fútbol
30 Nadal Toyen
20 Pablo César Pintos Cabral
29 Alejandro Perez
18 Ruben Sanchez
24 José Ignacio Nacho - 32'
27 Adrian Sardinero
4 Carrillo D. Garcia - 53' - 89'
26 Alberto Escassi - 26'
22 Javier Casquero
19 Angel Javier Arizmendi de Lucas
11 P. Yosquero
 
58' 26 Alberto Escassi (uit)/
23 x (in)