R. Antwerp F.C.

6 - 0

Zat. 27/08/2011 20:00 u.

Beker van België 5e ronde

FC Charleroi

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 1.651
 
Scheidsrechter: Christophe De Marneffe

Lijnrechters: Frederic Godelaine - Thibaud Nijssen
 
FC Charleroi helemaal door de knieŽn na de kampwissel

Eigen bericht - Ondanks de gemakkelijke zege in de vierde ronde tegen KSK Hasselt, was het rood-witte publiek niet echt massaal toegestroomd voor deze plaatsingswedstrijd voor de hoofdtabel van de Belgische voetbalbeker. Was de uitstap voor coach Vito Fedelino en zijn spelers van FC Charleroi allicht al het moment de gloire, voor de Great Old is dat pas geldig vanaf de volgende bekerronde. Een wedstrijd op het scherp van de snee tegen de Kerels uit het Guldensporenstadion was dus de inzet van deze kille voetbalavond. Hoewel er zo meteen wel een paar leukere affiches in de Cofidis Cup mogelijk waren, want waarom niet blijven dromen van een (thuis)wedstrijd om de hegemonie in 't Stad duidelijk te maken...? 't Is inmiddels wel al van januari 2008 geleden dat de roodwitte clubderby nog op het programma stond, maar eerst dus FC Charleroi met het histosche stamnummer 94, het bijzonder fraaie en spiksplinternieuwe clublogo, maar zonder een echt klinkende naam op de Bosuil ontvangen en overwinnen!

Door de omstandigheden gedwongen, moest Antwerpcoach opnieuw met de pionnen schuiven. Niels Martin kwam de plaats innemen van de naar RFC Cappellen vertrokken Bart Van Zundert. Geen grote verrassing, al was de transfer van de ervaren rechtspoot dat uiteraard wel. Marvin Peersman lijkt zijn basisplaats (voorlopig) alvast kwijt en moest deze avond vanwege gele overlast van de vorige bekercampagne tot in de Vurige Stede toe, bovendien genoegen nemen met een zitje in de tribune. Yannick Put terug uit blessure en Franky Pelgrims vonden net als Wouter Smeets en Kevin Wauthy plaats in de dug-out. Voor het overige geen wijzigingen aan het elftal dat recent zijn meerdere moest erkennen in KAS Eupen. In tegenstelling tot woensdagavond ging de match niet op snelheid van start. "We maakten te weinig tempo, speelden te slordig en toonden te weinig gretigheid", omschreef coach Bart De Roover enkele van de tekortkomingen van deze bekeravond. Het eerste kwart van de partij viel er dan ook weinig te partyen voor de aanwezige fans, al probeerde een van de schaarse bezoekers er de moed in te zingen!

FC Charleroi dwong de eerste hoekschop af, de roodwitte verdediging liet zich dit keer niet ringeloren, al kon Nelis nog wel op doel richten. Kevin Oris stelde bezoekend doelman Lazitch enkele keren op de proef, maar het was toch 28' wachten voor de bordjesman aan het werk kon. Een vlotte beweging vanachteruit, vertrokken bij Thomas Phibel, langs Christophe Meyers, Tosin Dosumnu, Kevin Oris en eindigend bij Niels Martin over het gestrekte been van doelman Lazitch ging op de stip. Kevin Oris trok niet zonder risico een streepje tot in de rechterbenedenhoek (1-0). Nog leek FC Charleroi niet rijp voor de sloop. De moedige Waaltjes reageerden, maar moesten enkele minuten later opnieuw incasseren. De vrijschop van Antun Dunkovic vond het staalharde voorhoofd van Romeo Van Dessel en de bal boogde onder de balk binnen (2-0). Thomas Phibel zag een soort beenveeg uitmonden in zijn eerste gele prent van het seizoen, dat wilde scheidsrechter De Marneffe toch duidelijk maken. Rusten zonder overtijd bij 2-0.

Coach Vito Fedelino vertelde achteraf bijzonder tevreden te zijn van het verweer van zijn team tijdens de eerste speelhelft, maar bracht toch maar mooi twee wissels mee uit de kleedkamer. De broertjes Vanhorick werden al spoedig een topic tijdens de nabespreking. Hun prestatie kon op heel wat bijval bij de sportieve patron van R Antwerp FC rekenen. Ze werden in gestalte al spoedig vergeleken met Zinou Chergui. Het team van de Bosuil schoot een stuk feller uit de startblokken. Dwong al meteen een hoekschop af na een spurtje van Wesley Pollemans. Het werden er twee. De toon was gezet. Nog voor het kwartier stond het 3-0. Tosin Dosunmu trok, op aangeven van Christophe Meyers en een versnelling, bal aan voet, een grondscherende streep in doel. En dan ging het helemaal vlug. Drie minuten later kopte Kevin Oris een gestrekte assist af de flank van Zinou Chergui aan de tweede paal binnen. Weer drie minuten verder en Wesley Pollemans rondde in de vlucht een eigen inspanning vanop de verlengde achterlijn af (5-0). De beide coaches namen vervolgens de tijd om wat herschikkingen door te voeren. Yannick Put kwam halverwege de periode binnen voor zijn eerste speelminuten van het nieuwe seizoen.

Het was precies Yannick Put die middels de flank Tosin Dosunmu wegstuurde voor de beslissende voorzet voor het zesde doelpunt van de avond. Antun Dunkovic scoorde zijn eersteling in roodwit shirt. FC Charleroi had moedig weerwerk geboden, maar moest na een wat flauwe bekerpartij met cijfers naar huis. Coach Bart De Roover was niet herlemaal tevreden, maar kon toch terugblikken op een geslaagde opdracht. R Antwerp FC meet zich in de tweede helft van september in het Guldensporenstadion inderdaad met het KVK van Hein Van Haezebrouck.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 27/08/2011)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Thťo Defourny
29 Wesley Pollemans - 65'
2 Thomas Phibel - 41'
3 Romeo Van Dessel - 35'
14 Zinou Chergui
30 Niels Martin
8 Benjamin Lambot
18 Antun Dunkovic - 86'
22 Christophe Meyers
15 Tosin Dosunmu - 60'
10 Kevin Oris (K) - 28' (P) - 63'
 
63' 30 Niels Martin (uit)/
7 Wouter Smeets (in)
71' 22 Christophe Meyers (uit)/
24 Yannick Put (in)
77' 8 Benjamin Lambot (uit)/
27 Franky Pelgrims (in)
FC Charleroi
1 Luka Lazitch - 27'
3 Manuel Castronovo
5 Julien Pinelli
8 Massimo Contino - 35'
10 Thomas Nelis
11 GaŽtan Thulier
14 Stťphane Ghislain (K) - 39'
17 Nicolas Renda
23 Djadi Omonga
25 Younes Bellali
26 Antoine Motury
 
46' 17 Nicolas Renda (uit)/
16 Kevin Vanhorick (in)
46' 5 Julien Pinelli (uit)/
22 Steve Vanhorick (in)
60' 11 GaŽtan Thulier (uit)/
9 Alessandro Schillaci (in)