K.F.C. Brasschaat

2 - 3

Zat. 07/07/2012 18:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Louis De Winterstadion

Toeschouwers: 1100
 
Scheidsrechter: Abdeslem Achagui

Lijnrechters: Marc Janssens - Glen Janssens
 
Vroeg doelpunt en dan bijna niets meer...

Eigen bericht - Afgelopen november speelden de rood-witte beloften tegenstander KFC Brasschaat onder aanvoering van Aleksandr Nikulin en Artjom Dmitrijev in de vernieling. Al te lang, meer bepaald van 1978, was het overigens geleden dat de Great Old nog en grand complet in de Parkgemeente te gast was en dus werden die dinsdagavond afspraken gemaakt om te sparren in de zomervoorbereiding 2012. De XI van voorzitter Dennis Fraeyman stonden in dit eigenste Louis De Winterstadion klaar om de handschoen weer eens op te nemen tegen de grote buur uit Deurne-Noord, de herinneringen aan de doelpunten van Gaston Van Camp (2) en Willy Geurts helemaal vervaagd.

De rood-witte achterban had de kelen donderdag al een keertje gesmeerd en waren ondanks een dreigend wolkendek weer talrijk aanwezig. In de vaart der voorbereiding, stuurde Antwerpcoach Dennis van Wijk een bijna identiek starterselftal tussen de lijnen. Omar Bennassar was er ten koste van Tosin Dosunmu dit keer vanaf nul bij. Zoran Nizic mocht na tester Antonio Wilson centraal in verdediging duo vormen met Karel De Smet, terwijl George Blay de plaats innam van die andere eenmalige tester Sevada Abellian. Joren Dom (adductoren), Salomon Nirisarike (knie) en Caine Vos (knie) keken (met gemengde gevoelens) toe hoe de ploegmaats alweer vroeg op voorsprong klommen.

R Antwerp FC had de aftrap en KFC Brasschaat, met oud-Antwerpjeugdspelers Roy Boes en Jeroen Vandendriessche in het basiselftal, had een, hooguit twee keer de bal geraakt alvorens Freddy Mombongo-Dues een doorsteker van Justice Wamfor met enige precisie voorbij de blauwgele portier joeg. Het duurde evenwel niet lang of KFC probeerde wat terug te doen. Jens Fraeyman joeg zijn kopbal evenwel over het doel van Sven Van Der Jeugt. De lokalen combineerden zich zowaar nog een tweede keer binnen weinige minuten doorheen de rood-witte afweer. Justice Wamfor kon in extremis Van Loon van een doelpunt houden. Omar Bennassar richtte aan de overkant een aangever van Freddy Mombongo-Dues naast. Oumar Diouck trapte de krul van Honour Gombami in de vlucht aan het doel van Roy Boes voorbij. Prince Bobby werd teruggefloten en Jens Fraeyman verlengde de navolgende vrije trap met het voorhoofd voorbij een verbouwereerde Sven Van Der Jeugt. RAFC koos opnieuw voor het offensief, maar wist maar bitter weinig klaar te maken in de beslissende zone. Prince Bobby en Justice Wamfor dreigden wel, maar de afwerking bleef in het gras steken. Oumar Diouck liep achter de laatste kans van de eerste periode aan, maar richtte over de dwarsbalk.

Had hij voor de rust een opgelegde kans onbenut gelaten, onmiddellijk na de hervatting scoorde jonge Diouckie zijn eerste rechtsgeldige doelpunt voor de geliefde kleuren. RAFC terug op voorsprong en alweer hadden de laatkomers alles gemist. Opnieuw zakte de wedstrijd in. Freddy Mombongo kreeg weliswaar nog twee uitstekende kansen. Zijn vrijetrap ketste onderkant lat opnieuw het veld in en bij de tweede mogelijkheid vergat hij simpelweg op het doel van invallersdoelman Van Hout te trappen. Op het uur stuurde Antwerpcoach van Wijk een half legertje invallers tussen de lijnen. Bruno Carvolho begon met een paar aardige corners. RAFC leek dicht bij een beslissende voorsprong, maar bij de eerste aarzeling van doelman Kenneth Leemans, gevolgd door een loepzuivere tackle van Zoran Nizic, ging de bal tot verbazing van het ganse stadion op de stip. Broekhoven stuurde de Antwerpdoelman de verkeerde kant uit en voor de tweede keer stonden de Parkjongens langszij in de score. Niet veel later werd Jordan Faucher min of meer van de sokken gelopen in de zestien. Weer ging de bal op stip. Dit keer trapte Andrei Ionescu via binnenkant paal raak. Oumar Diouck claimde niet veel later nog een tweede strafschop, hij vond geen gehoor bij de leiding.

In de slotfaze kwam KFC nog bijna een derde keer langszij, maar moest uiteindelijk toch voldoening vinden in een (kleine) nederlaag. Zijn de looplijnen en positiewissels nog niet duidelijk of mist de groep van Dennis van Wijk nog een stevige patron? Ook al kleurde het stadion rood-wit, de achterban reageerde verdeeld tijdens de uitlooprondjes van de selectie.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 07/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sven Van Der Jeugt
16 George Blay
14 Zoran Nizic (T.)
6 Karel De Smet (K)
3 Mady Panandetiguiri
33 Honour Gombami
8 Prince Bobby
5 Justice Wamfor
9 Oumar Diouck - 46'
22 Omar Bennassar
19 Freddy Mombongo-Dues - 1'
 
60' 1 Sven Van Der Jeugt (uit)/
31 Kenneth Leemans (in)
60' 3 Mady Panandetiguiri (uit)/
2 Lee Colin (in)
60' 8 Prince Bobby (uit)/
20 Andrei Ionescu (in) - 78'
60' 33 Honour Gombami (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
60' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
24 Artjom Dmitrijev (in)
60' 5 Justice Wamfor (uit)/
28 Jordan Faucher (in)
60' 22 Omar Bennassar (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
K.F.C. Brasschaat
1 Roy Boes
2 Jeroen Vandendriessche
3 Koen Matyn - 26'
4 Yannick Fraeyman
5 Michael Achtergaoz
8 Glenn Broekhoven - 70' (P)
7 Nils Bohnen - 88'
10 Matthy Sebrechts
6 Ben Van Gorp (K)
11 Jony Van Loon
9 Jens Fraeyman - 23'
 
46' 7 Nils Bohnen (uit)/
12 Arno De Pauw (in)
46' 1 Roy Boes (uit)/
20 Randy Van Hout (in)
46' 2 Jeroen Vandendriessche (uit)/
13 Thomas Schillemans (in)
74' 9 Jens Fraeyman (uit)/
7 Nils Bohnen (in) - 88'