R. Antwerp F.C.

1 - 1

Zat. 18/08/2012 20:00 u.

Beker van België 4e ronde

K.V.K. Tienen

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Dieter Van Esch

Lijnrechters: Kristof Meers - Thibaud Nijssen
 
Rood-wit verder na onberispelijke strafschoppenreeks

Eigen bericht - De spelersgroep van elk der beide clubs heeft deze zomer een grondige facelift ondergaan. "De hand van Dennis van Wijk was nochtans duidelijk te lezen", aldus bezoekend coach Danny Ost tijdens de nabespreking van deze lange en krachtenslopende bekerwedstrijd in het Bosuilstadion. "De bezoekers zijn niet naar Deurne-Noord afgezakt om zich in te graven", sprak Antwerpcoach Dennis van Wijk zijn waardering voor tegenstander en collega uit tijdens diens eerste persconferentie bij de Great Old. Neo-derdeklasser KVK Tienen opende de competitie met een zege tegen FCV Dender EH en bevestigde de lovende kritieken tijdens deze vierde ronde van de Cofidis Cup. Het Bosuilgras lag er uitnodigend groen en gladgeschoren bij. Voor deze eerste opdracht 'met inzet' van het seizoen tekende de Antwerpcoach een exacte kopie van het starterselftal te Birmingham op zijn tactische bord. Dennis van Wijk had toen dus al beslist over de aanpak op deze (superzwoele) zaterdagavond. Bovenop de kwalijke reputatie van KVK Tienen als koele kuitenbijter, was het weer een bijkomende last voor de XI van de Bosuil.

De goede generale repetitie ten spijt, bleef het aantekenboekje lange tijd maagdelijk blank. Rood-wit, nochtans stevig gesteund door de twaalfde man & vrouw, had moeite tussen de linies van de opponent te manoevreren. De eerste corner was voor Sebastjan Komel ter rechterzijde, maar een echt gerichte doelpoging leverde dat evenmin op. Even voor het kwartier was er al een eerste wissel: er verscheen een versopgepompte bal tussen de lijnen. Ook nu bleef het balbezit alvast in lokale voeten. De bezoekers mochten even later een kunstje doen aan de hoekschopvlag. De uitvallende variant leverde geen probleem op voor Björn Sengier, in FCB-kleurencombinatie onder de lat, dat tot groot jolijt van de lokale fans bezig was de aartsvijand van het kiel in de pan te hakken. Een nieuwe corner voor Komel, leverde een schermutseling in de zestien op. Weer werd Dieter Van Tornhout als aanstoker van de vijandelijkheden door warrig leidende Dieter Van Esch teruggefloten. De spits zou in tegenstelling tot overbuur Dufoor, geen millimeter vrijheid krijgen van de wedstrijdleiding. Bezoekend doelman Desomberg moest voor het eerst echt ingrijpen op een vrijschop richting korte hoek van Bruno Carvalho, actief over de linkerflank, maar net als Sebastjan Komel niet echt gelukkig in zijn dadendrang. Omar Bennassar had actieve steun in de rug van Mady Panandetiguiri, waarmee ook de stadionomroeper weer worstelde. De spits had al enkele doelpogingen op zijn actief, toen hij plots als laatste in een combinatie over links tussen Sebastjan Komel, Freddy Mombomgo-Dues, Dieter Van Tornhout die slim teruglegde, aan de zestienmeter kwam en een vernietigende streep over het Bosuilgras kon trekken. De voorsprong kwam een beetje onverwacht, maar was niet minder verdiend. Op instructie van zijn coach stroopten de bezoekers de mouwen op en hielden de Great Old op de magere tussenstand bij de rust (1-0).

Twee (offensieve) wissels moesten de thuisploeg duidelijk maken dat Ost & co van plan waren ook tijdens de tweede spelperiode actief te participeren. Daarvoor hadden ze de geschikte spits meegenomen, zou later in de partij blijken. RAFC had de aftrap en na poging van Omar Bennassar ook de eerste hoekschop na de appelsientjes. Freddy Mombongo kopte over de kruising. Terwijl Omar Bennassar op aangeven van Jorn Vermeulen pal op doelman Desomberg besloot, werden zowel Jorn Vermeulen als Sebastjan Komel in weinige minuten tijd opgeschreven. En de gele rekening zou nog oplopen. De blauw-witte aanhang zag invaller Deflem naast besluiten. Even later deed Wassa hem dat na. "KVKT was razend gevaarlijk bij het veroveren van de bal", vatte Dennis van Wijk de dreiging van de bezoekers samen. Dufoor roerde zich te nadrukkelijk en dat kostte ook de bezoekende spits de gele kaart. Antwerpdoelman Björn Sengier moest een vallend schot van Colin met de vuist afweren. Net voor de obligate drankpauze richtte Freddy Mombongo een bal van Mady Panandetiguiri voorlangs. Een kwartier voor tijd kwam Kevin Roelandts de middenzone belopen. Jorn Vermeulen schoof in op rechtsback, terwijl Mady Panandetiguiri van flank verhuisde. De XI in volle aanpassingsperiode en daarvan maakte lepe Dufoor gebruik om de gelijkmaker in het dak van het Antwerpdoel te jagen. Ondanks een verwoed slotoffensief met een mooie kans die Omar Bennassar in de vlucht voorlangs joeg, stevende de wedstrijd af op verlengingen. Een scenario met ook nog een razendspannende strafschoppenreeks behoorde eveneens tot de mogelijkheden.

Halverwege de tweede periode leek de beslissing (eindelijk) in de maak. Doelman Desomberg wist met een miraculeuze zweefsprong de poging van Bruno Carvalho onschadelijk te maken. Ondanks de (late) inbreng van Oumar Diouck en een ultieme kans voor Freddy Mombongo (naast), kregen de beide doelmannen nog een extra klus op te knappen. De herinneringen aan 1992, Olympia, KV Mechelen en Ratko Svilar waren kortbij. Die campagne was evenmin vlot verlopen in alle bekerrondes. Beide clubs begonnen onberispelijk aan hun reeks. Bezoeker Renson stuurde evenwel recht op Björn Sengier af. RAFC gaf de voorsprong dit keer niet meer uit handen. De beslissing was daarmee gevallen: RAFC de week nadien naar de Borinage om er R.B.D.B. te bekampen. Voorwaar geen gemakkelijke opgave, maar eerst nog de competitie openen tegen het razend ambitieuze VC E. Aalst.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2012)
 
Minuut per minuut
0-1 Sebastien Dufoor (uiterst scherp links naast de paal voorbij Björn Sengier)
1-1 Omar Bennassar (links gekruist over doelman Desomberg)
1-1 Maxime Renson (stuurt rechtdoor op Björn Sengier)
2-1 Kevin Roelandts (half gelift rechts van doelman Desomberg)
2-2 Amardeen Singh (viseert de linkerzijtent)
3-2 Mady Panandetiguiri (onverstoord in linkerbenedenhoek met rechtervoet)
3-3 Jean Arnaud (feilloos in linkerbenedenhoek)
4-3 Karel De Smet (aarzelt even bij de aanloop, maar lift wel op halve hoogte)
4-4 Bradley Meledje (trapt de aansluitingstreffer in de rechterbenedenhoek)
5-4 Freddy Mombongo-Dues (oefende al een keertje tegen Birmingham City, de beslissende treffer eindigt in de linkerbenedenhoek).
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 18/08/2012)
 
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
19 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen
6 Karel De Smet (K)
11 Sebastjan Komel - 56'
22 Omar Bennassar - 35'
15 Jorn Vermeulen - 49'
5 Justice Wamfor
7 Bruno Carvalho - 75'
24 Dieter Van Tornhout
19 Freddy Mombongo-Dues
 
75' 11 Sebastjan Komel (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
115' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
K.V.K. Tienen
1 Fred Desomberg
6 Raf Verhamme
13 Amardeen Singh
5 Jean Arnaud
3 Gilles Colin (K)
10 Cyril Bagnost
4 Maxime Renson - 104'
11 Yassine Qoli
12 Ismaël Wassa
14 Youssouf Kanté
9 Sebastien Dufoor - 64' - 80'
 
46' 11 Yassine Qoli (uit)/
21 Danny Deflem (in) - 107'
46' 12 Ismaël Wassa (uit)/
24 Bradley Meledje (in)
68' 14 Youssouf Kanté (uit)/
23 Heredia Mayombo (in)
Strafschoppen
Omar Bennassar
Kevin Roelandts
Mady Panandetiguiri
Karel De Smet
Freddy Mombongo-Dues
Sebastien Dufoor
Maxime Renson
Amardeen Singh
Jean Arnaud
Bradley Meledje