K.F.C. Dessel Sport

5 - 0

Woe. 29/08/2012 20:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Armand Melisstadion

Toeschouwers: 3140
 
Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Lijnrechters: Frank Bleyen - Cedric Waroux
 
Great Old niet aan het feest in Armand Melisstadion

Eigen bericht - Ook na de mislukte uitstap naar de Borinage sprak coach Dennis van Wijk overwegend zijn vertrouwen uit in zijn selectie. Op uitzondering van de geblesseerde Karel De Smet stond dezelfde startersrij paraat in het Armand Melisstadion. De centrale verdediger werd vervangen door Nicky Hayen. De jongeren Lee Colin, Robbe Kil, Seppe Kil, Jordan Faucher en Oumar Diouck vonden samen met Honour Gombami en Sven Van Der Jeugt onderdak in de neutrale zone. Rood-wit moest het voor deze kennismaking met KFC Dessel Sport en de nieuwe infrastructuur opnieuw stellen zonder de geblesseerde Justice Wamfor. Nieuweling Jorn Vermeulen nam diens defensieve taken over. Nicky Hayen omgordde voor het eerst de aanvoerdersband bij R Antwerp FC.

De arbeidsomstandigheden een stuk aangenamer dan zondag op een mooigesneden grasmat, de sfeer in het Armand Melisstadion top, nam de nieuwe aanvoerder de honneurs waar voor zijn kleuren. De aftrap was voor zijn team. Het was toch onmiddellijk een beetje in het verweer kruipen. KFC Dessel Sport zette aan voor een openingsoffensief, kansen afdwingen lukte niet zo een, twee, drie. De eerste kans was voor de bezoekers uit Deurne-Noord. Het vallende voorzetschot van Sebastjan Komel kwam slechts met grote moeite en met hulp van Van Hout in handen van doelman Burhan terecht. Niets liet toen een slechte afloop voorzien. Omar Bennassar liep zich de ziel uit het vege lijf tegen zijn ex-club, maar richtte zijn schot naast. R Antwerp FC kwam ondertussen ook nog aan de eerste corner. Coach Dennis van Wijk zag dat het wel snor zat. In de duels kregen de Antwerpspelers geen duimbreed toe van de Franstalige leiding, maar dat zou pas later in de partij erg zuur opbreken. Pas op de 25e minuut stak KFC Dessel Sport de neus voor het eerst over de middellijn. Kevin Roelandts moest de thuisploeg een corner toestaan. Hannes kopte naast. De kopbal van Dieter Van Tornhout ging eveneens de verkeerde kant van de staak uit na snelle omschakeling via Omar Bennassar en Freddy Mombongo-Dues. De Great Old trok even de buitenspelval open. Björn Sengier moest de zestien uit om met de voet redding te brengen. Van de weeromstuit werd hij een eerste keer geveld. Sebastjan Komel Verloor het duel van rechtsachter Willems. Van Simpsen tikte de voorzet in de rechterbenedenhoek. Nauwelijks hersteld van de opdoffer of Bilican vond diezelfde rechterbenedenhoek voor een tweede treffer na een rondje tiktak voetbal. Middels enkele hoekschoppen liet de thuisploeg zo naar het rustsignaal.

De Antwerpcoach kreeg door een lichtpanne in het Armand Melisstadion extra tijd om zijn spelers een reactie aan te praten. RAFC startte alvast met Honour Gombami op de rechterflank. Hierdoor schoof Omar Bennassar tegen zijn ex-club dichter richting zestien. De bezoekers begonnen opnieuw snediger en hoewel de rood-witte fans moed putten, leverde de ingreep van Dennis van Wijk geen kantelmoment op. De rechterflank bereidde weliswaar een mooie actie van Dieter Van Tornhout voor, maar de lokale doelman bleef net als zijn verdedigers baas over het verdere verloop. Scheidsrechter Boucaut liet betijen wanneer Asubonteng van veel te kortbij een rood-witte vrijschop afblokte. KFC Dessel Sport kreeg zowaar het voordeel van de wedstrijdleiding cadeau en dwong de roodwitte afweer zo tot een ingreep in de zestien, die hij vervolgens met de zwaarste sanctie bestrafte! Koud kunstje voor Asubonteng om doelman Björn Sengier een derde keer te kloppen. Dat was nog niet onmiddellijk total loss voor RAFC, want dank zij Seppe Kil kwam er (opnieuw) vaart over de linkerflank. Pas na het half uur meldde de thuisploeg zich opnieuw middels een hoekschop na een vuistreflex van Björn Sengier. Jorn Vermeulen kon aan de eerste paal afweren, maar in de rebound kwam Vosters vrij en die rondde beheerst af. Nog was het lokale feest niet af! Bilican en Gielis hadden hun applausvervanging al beet en ook Oumar Diouck mocht nog zijn opwachting maken, maar in de slotfase scoorde Van Simpsen nog een tweede keer na een werkelijk verbluffend snel lokaal combinatiespel.

De onwaarschijnlijke forfaitscore werd nog eenmaal van het scorebord gewist door een even onverwachte als ongewenste lichtonderbreking. Na veertien lange minuten, riep scheidsrechter Boucaut het effectief een derde keer het terrein op. Oumar Diouck en Omar Bennassar konden elk nog een keer aanleggen, maar de schabouwelijke nul kregen ook zij niet van het bord. Björn Sengier, noch coach Dennis van Wijk hadden woorden genoeg om deze collectieve wanprestatie te verklaren. Veertien jaar was het geleden dat de Great Old nog dergelijke cijfers te incasseren kreeg en zondag wacht alweer een zware verplaatsing!

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 29/08/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier - 60'
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen (K)
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel
22 Omar Bennassar
10 Kevin Roelandts
15 Jorn Vermeulen
7 Bruno Carvalho
24 Dieter Van Tornhout
19 Freddy Mombongo-Dues
 
46' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
23 Honour Gombami (in)
65' 7 Bruno Carvalho (uit)/
20 Seppe Kil (in)
82' 10 Kevin Roelandts (uit)/
9 Oumar Diouck (in)
K.F.C. Dessel Sport
21 Tanju Burhan
2 Joris Van Hout - 38'
4 Andrew Petersen
7 Wouter Vosters (K) - 78'
12 Gregory Willems
9 Hans Hannes
10 Michael Modubi
14 Prince Asubonteng - 59' (P)
15 Zico Gielis
17 Huseyin Bilican - 32'
19 Ratco Vansimpsen - 36' - 83'
 
73' 17 Huseyin Bilican (uit)/
6 Alexander Kolev (in)
82' 15 Zico Gielis (uit)/
13 Timmy Bieniek (in)
86' 9 Hans Hannes (uit)/
3 Maarten Van Lieshout (in)