K. Berchem Sport

1 - 2

Din. 17/07/2012 19:30 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Ludo Coeckstadion

Toeschouwers: 1.412
 
Scheidsrechter: Lawrence Visser

Lijnrechters: Robby Keuleers - Barry Barri
 
Experimenteel R Antwerp FC opnieuw op zegepad
Eigen bericht - Twee dagen na de vertrouwenwekkende prestatie tegen eersteklasser Oud-Heverlee Leuven, stond R Antwerp FC aan de aftrap met een experimenteel elftal. De broers Kil en Caine Vos drukten de gemiddelde leeftijd, terwijl testers Luren Nikolov en Mauricio Mazzetti voor een exotisch tintje centraal in de afweergordel moesten zorgen. Enkele gevestigde waarden kregen rust, enkele andere werden gespaard voor een (mini-)invalbeurt tijdens de tweede speelhelft. Joren Dom en Salomon Nirisarike vervolgen hun herstel- en revalidatieparcours, maar bleven opnieuw aan de kant. K Berchem Sport kon in vergelijking met de eerste stadsderby van een week eerder in het Ludo Coeckstadion, een aantal sterkhouders oppikken. Weervrouwen Sabine en Jill hadden opklaringen voorspeld en ondanks de dreigende wolken bleef het trouwe en talrijke publiek alsook de beide teams gespaard van bliksem, donder en striemende regen. De spelers waren genoodzaakt dus zelf voor spektakel te zorgen en dat had Andrei Ionescu goed begrepen.

Mooi volk aan de aftrap, maar Miss Antwerpen-in-spe moest het speelgoed toch vlug aan de elf van K Berchem Sport laten. Het burenduel ging fel van start. Tester Luben Nikolov uit Bulgarije kwam al vlug aan de zijlijn verzorging halen met een opengekloven wenkbrauw, terwijl coach Dennis van Wijk de wedstrijdleiding terecht flink de mantel uitveegde. R Antwerp FC moest zo de eerste wedstrijdminuten door met zijn tienen. Het belette aanvoerder Tosin Dosunmu niet een eerste keer, maar helaas weinig precies op het doel van De Wilde te richten. K Berchem Sport mocht dan een paar hele mooie namen gerecruteerd hebben voor de strijd in de derde klasse, de buren van de Bosuil domineerden wel. Tosin Dosunmu, vrijgespeeld door rechtsachter Artjom Dmitrijev na een actie over de flank, joeg zijn doelpoging over de dwarsbalk en een langgerokken ontgoocheling door het stadion. Rood-wit verdiende de voorsprong, maar KBS zette de eigen kwaliteiten gepast in. Zo werd 'sturmer' Andrei Ionescu in de buitenspelval gevangen. Aan de overkant kopte Van Der Linden de hoekschop van De Koninck keihard over het doel van Kenneth Leemans.

Berchem-doelman De Wilde moest in zweefsprong naar de verste hoek. Passing tussen Robbe (centraal) en Seppe (linkerflank) bracht Tosin Dosunmu vrij, maar het schot werd naastgericht. Flies trapte de vrijschop randje zestien meter rechts langs de muur in het zijnet. In de aanvoer deed Jordan Faucher zijn deel, Oumar Diouck testte de reflexen van KBS-doelman De Wilde. De wedstrijd zat net als het publiek een beetje gevangen tot Andrei Ionescu een beetje onverwacht de score openbrak. De Roemeense smaakmaker had net als Seppe Kil, Tosin Dosunmu en Jordan Faucher een voet in de voorbereiding en plaatste de teruglegger haarfijn naast de linkerpaal (0-1). RAFC mocht al onmiddellijk opnieuw aanleggen, Caine Vos joeg na een afgeslagen poging van Andrei Ionescu de bal de wolken tegemoet. Iedereen verwachtte zich aan een verdubbeling, maar plots stond ook de thuisploeg op het bord. Van Der Linden splijtte de verdediging open, Van Den Heuvel kon een aanstormende Kenneth Leemans simpel lobben (1-1). Voer voor nabespreking onder de fans! Jordan Faucher opende opnieuw langs rechts, Caine Vos joeg voorlangs. Zo moesten beide ploegen op remise naar binnen.

R Antwerp Fc kwam ongewijzigd terug. Oumar Diouck betaalde zijn inzet lastens invaller Verstraeten met een geel karton. De ongewijzigde rood-witte elf eisten onmiddellijk het initiatief op, maar liep bijna op een snelle omschakeling. Verstraeten kwam evenwel boven de dwarsbalk uit. Net als in de eerste periode stuwde het duo Robbe Kil-Andrei Ionescu de actie naar voren. Tosin Dosunmu, ook hij, kon aan de overkant niet kaderen. Er werd driftig gecombineerd, maar rijpe doelkansen vielen niet te noteren, al had KBS-doelman De Wilde het geluk aan zijn kant toen hij een botser van Caine Vos nog kon afweren. Had KBS bij de herneming al verse krachten mee, Antwerpcoach Dennis van Wijk maakte er net na het uur een wisselpunt van. Pas op het terrein of Omar Bennassar verlengde de roodwitte actie van achteruit langs Robbe Kil, Sebastjan Komel en Caine Vos in doel. Van een binnenkomer gesproken. KBS reageerde onmiddellijk. De corner ter rechterzijde werd zowaar door... Omar Bennassar weggehaald in de zestien.

Het was doorbijten voor de bezoekers, al dwongen ze zelf wel nog de betere kansen af. Omar Bennassar richtte over. In het slotkwartier ging het tempo er mede door nog een reeks wissels aan lokale zijde drastisch op achteruit. Toch kon Karel De Smet nog bijna een hoekschop van Prince Bobby binnenkoppen. Een experimenteel R Antwerp FC nam de verdiende zege mee naar Deurne-Noord.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 17/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
31 Kenneth Leemans
8 Artjom Dmitrijev
43 Luben Nikolov (T.)
14 Mauricio Mazzetti (T.)
7 Seppe Kil
17 Jordan Faucher
20 Andrei Ionescu - 34'
16 Robbe Kil
9 Oumar Diouck - 46'
28 Caine Vos
15 Tosin Dosunmu
 
63' 17 Jordan Faucher (uit)/
19 Freddy Mombongo-Dues (in)
63' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
22 Omar Bennassar (in) - 65'
63' 9 Oumar Diouck (uit)/
33 Honour Gombami (in)
63' 7 Seppe Kil (uit)/
3 Sebastjan Komel (in)
72' 20 Andrei Ionescu (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
72' 14 Mauricio Mazzetti (uit)/
6 Karel De Smet (in)
77' 16 Robbe Kil (uit)/
8 Prince Bobby (in)
K. Berchem Sport
1 Youri De Wilde
2 Mike De Koninck
33 Nico Van Der Linden
3 MichaŽl Dierckx
5 Sami Buyuktopac
4 Matti Van Minnebruggen
15 Murat Kocak
28 Nico Lansu
9 Nicky Melkert
17 Stef Van Den Heuvel - 39'
10 Thierry Flies
 
46' 5 Sami Buyuktopac (uit)/
6 Michel (in)
46' 28 Nico Lansu (uit)/
14 Tim Verstraete (in)
76' 10 Thierry Flies (uit)/
11 Andy Muller (in)
81' 15 Murat Kocak (uit)/
8 x (in)
84' 9 Nicky Melkert (uit)/
15 y (in)
87' 4 Matti Van Minnebruggen (uit)/
10 z (in)