R. Antwerp F.C.

0 - 1

Vrij. 20/07/2012 20:00 u.

Ujpest FC

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Glenn Claes

Lijnrechters: Pascal De Jonge - Erik Serneels
 
Laszlo Fazekas nog een keertje aan de aftrap

Eigen bericht - Ujpest FC mag dan in retrospectief prat gaan op een veel groter palmares dan pakweg OH Leuven dat verleden zondag in Deurne-Noord op bezoek was, de aantrekkingskracht van de Hongaarse multi-kampioen is alleszins veel kleiner dan de club van Ronny Van Geneugden. Toch mocht de Bosuil een voor beide clubs historisch belangrijke speler, een echt clubicoon, begroeten. Met 21 diensjaren bij Ujpest Dosza en vier onvergetelijke seizoenen in de geliefde kleuren mag Laszlo Fazekas zich inderdaad rekenen tot het kransje uitzonderlijke spelers, niet alleen bekend en aanbeden tijdens de actieve carrière, maar nu zoveel jaren later kreeg hij de handen opnieuw op mekaar bij de aftrap van deze alweer zevende oefenpartij.

Een eenzame ballenjongen mocht het heel alleen vanop tribune 3 aanschouwen hoe de Hongaarse grootmeester de wedstrijd op gang trapte. Ujpest FC mocht dat nog eens dunnetjes overdoen, om er echt aan te beginnen. De bezoekers brachten de bal al een eerste keer spectaculair voor. Karel De Smet stond aan de tweede paal paraat om weg te koppen. Freddy Mombongo zette doelman Balajcza aan het werk. Vrijgespeeld in de zestien, twijfelde Omar Bennassar te lang. Weg was de bal. Samenscholing in de rood-witte rechthoek rond de tiende minuut bij een Hongaarse hoekschop. Balogh kopte naast. Even later moest het opnieuw na een spectaculaire redding met de vuisten van Sven Van Der Jeugt op schot van Christ. De Belg in Hongaarse loondienst trapte zelf. Mombongo weerde in eerste instantie af. Mihajlovic stuurde de bal richting wolken. De weg langs links voor een wat ongelukkig Bruno Carvalho op slot, probeerde rood-wit het aan de overkant langs Mady Panandetiguiri en Honour Gombami.

Centraal wisten de torens van Ujpest het gevaar te onderscheppen voor Balajcza in gevaar kwam. Alweer een Hongaarse hoekschop zorgde voor opwinding in de Antwerpafweer. Mady Panandetiguiri gooide het stevige lichaam in de baan van het schot van Christ. Freddy Mombongo streelde de voorzet van Carvalho met het voorhoofd langs het Hongaarse doel. De Bosuil hield even de adem in. Sebastjan Komel stuurde de corner op de linkervuist van Balajcza, die ook de rebound van Bruno Carvalho pareerde. De nieuwe hoekschop kwam in twee keren voor de voet van Bruno Carvalho, die helaas naar de verkeerde kant van de staak richtte. Vrijgespeeld aan de tweede paal, kopte Sanislavlevic ongehinderd naast, misschien wel de beste kans van de hele eerste periode. Tijdens de laatste tien minuten werd de inzet van Prince Bobby gehonoreerd met een geel karton. De beginscore bleef tot het rustsignaal en ook daarna nog op het bord.

Het viel allemaal nog te spelen tijdens de tweede helft. Ujpest-coach Jos Daerden bracht daarvoor al twee verse krachten mee. R Antwerp FC wisselde niet en kon net als in de eerste periode aardig meekomen. Omar Bennassar werd afgevangen in de buitenspelval. Zijn plaatsbal op assist van Freddy Mombongo streelde de buitenkant van de rechterpaal. Ujpest meldde zich na een wat flauw toegekende vrijschop aan de overkant. Sanislavlevic dropte in de rechthoek. werd afgeweerd, Remili buffelde vol op de dwarsbalk en Mihajlovic kopte de terugspringer binnen (0-1). Antwerpcoach van Wijk reageerde en bracht Andrei Ionescu. Sebastjan Komel plaatste dit keer zijn fraai aangesneden vrijschop buiten het kader. Doelman Balajcza moest spectaculair tussenbeide komen om een vroegvallend voorzetschot van Honour Gombami te kunnen klemmen. Ujpest leek de wedstrijd te controleren, maar moest na de uitsluiting van centrale verdediger Narim achteruit.

Dennis van Wijk bracht Seppe Kil en Tosin Dosunmu. De kwekeling drukte onmiddellijk zijn stempel op de linkerflank. Zijn voorzet werd een vrije kopkans centraal voor doel voor Freddy Mombongo. De kopslag ging nipt over de balk. Het publiek claimde een sanctie als Jordan Faucher (foutief?) in de zestien werd afgestopt. De rood-witte corner werd onmiddellijk gevolgd door een copybook counter. Sven Van Der Jeugt kon het krachtenloze schot vastgrijpen. Nog een keer leek RAFC op weg naar de verdiende gelijkmaker, maar de afwerking van Andrei Ionescu bleef in gebreke. Net als afgelopen zondag speelde de Great Old een verdienstelijke partij, maar weer manifesteerde zich een aantal pijnpunten waarover coach Dennis van Wijk opnieuw het hoofd mag breken.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sven Van Der Jeugt
12 Mady Panandetiguiri
3 Luben Nikolov (T.)
6 Karel De Smet
11 Sebastjan Komel
23 Honour Gombami
4 Prince Bobby - 38'
5 Justice Wamfor
7 Bruno Carvalho
22 Omar Bennassar
19 Freddy Mombongo-Dues
 
58' 4 Prince Bobby (uit)/
9 Andrei Ionescu (in)
74' 7 Bruno Carvalho (uit)/
20 Seppe Kil (in)
74' 22 Omar Bennassar (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
78' 23 Honour Gombami (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
Ujpest FC
1 Szabolcs Balajcza
3 Krisztlan Vermes
34 Arab Narim - 51' - 69'
35 Bojan Mihajlovic
17 Anton Samper
19 Balasz Balog
25 Filip Sanislavlevic
6 Dusan Vasiljevic
18 Grégory Christ
21 Mohamed Remili
33 Zaris Yadin - 57'