K.F.C. Berendrecht Sp.

0 - 9

Din. 10/07/2012 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Monnikenhofstraat

Toeschouwers: 874
 
Scheidsrechter: Kurt Van Gorp

Lijnrechters: Kurt Heyrman - Eddy Foelgner
 
Moedige provincialers houden R Antwerp FC van dubbele cijfers

Eigen bericht - Met zes doelpunten voor de rust en er nog drie na heeft R Antwerp FC haar overwicht tegen vierdeprovincialer KFC Berendrecht Sport slechts zeer gedeeltelijk in cijfers kunnen omzetten. Doelman Sven Van Der Jeugt bleef uit voorzorg aan de kant en dus had Dennis van Wijk nog slechts beschikking over zes wisselspelers. De Antwerpcoach moest helaas al voor de rust zijn bank aanspreken om de lichtgeblesseerde Andrei Ionescu te vervangen, Oumar Diouck de verrassende keuze. Net als tegen KFC Antonia en KFC Brasschaat, stond er nu met Vincent Lamchambre een ervaren tester met verdedigende kwaliteiten in de startersrij. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden dit keer dus geen nobele onbekende en met o.a. RWDM, KRC Harelbeke en vooral Roda JC op het CV een interessante optie. De fans hoopten op een karrenvracht doelpunten en die kwamen er dus ook, dubbele cijfers kon de selectie de achterban niet aanbieden.

Dennis Van Wijk verraste opnieuw met de invulling op een paar posities. Kenneth Leemans kreeg in afwezigheid van Sven Van Der Jeugt kans om naar een clean sheet te grijpen, dat is logisch. Centraal voor de jonge doelman koppelde de Antwerpcoach George Blay aan Karel De Smet en dat ligt al minder voor de hand. Linkspoot Mady Panandetiguiri depaneerde op... rechtsachter, terwijl tester Vincent Lachambre op linksback geposteerd werd. Lee Colin draafde op als stofzuiger en de linksvoetige middenvelder deed dat onder het oog van de broers Hairemans en vele honderden rood-witte fans complexloos. Andrei Ionescu moest voor aanvoer zorgen voor Jordan Faucher en Tosin Dosunmu. De partij kon niet beter openen voor de bezoekers. Jordan Faucher mocht dan de eerste kans huizenhoog overschieten, Tosin Dosunmu prikte al binnen de hondertwintig sekonden de eersteling in de korte hoek. Amper afgetrapt of Jordan Faucher verdubbelde de score. De jonge Fransman draaide behendig rond doelman Boehme en doorboorde de linkerbenedenhoek.

Weinige minuten later werd handspel in de zestien met de zwaarste sanctie bestraft. Prince Bobby streepte met enig geluk in de linkerbenedenhoek. De lokalen vreesden een complete afstraffing. Hun doelman pakte uit met een paar gesmaakte reddingen en KFC Berendrecht Sport vatte zowaar moed. Kenneth Leemans moest een aanwaaier klemmen in de lucht, maar het merendeel van het werk was dus toch voor de lokale doelman. Bijgestaan door zijn defensie, wist hij tot drie keer toe een poging van Jordan Faucher, ondanks zijn drie doelpunten niet doorlopend gelukkig in de afwerking, te neutraliseren. Lee colin, Karel De Smet, Tosin Dosunmu, Bruno Carvalho, opnieuw Jordan Faucher schoten aardig uit te sloffen, maar misten het doel. Even later kon de jonge aanvaller een afgeblokte poging van Tosin Dosunmu toch over de doellijn werken. Weer was de Great Old gelanceerd. Vincent Lachambre en Tosin Dosunmu zorgden voor de voorbereiding, Jordan Faucher scoorde ten derde male. Op voorzet van Bruno Carvalho, zette Tosin Dosunmu de rustcijfers op het bord.

Nog voor de kampwissel moest Andrei Ionescu naar de kant en stuurde Dennis van Wijk Oumar Diouck als vervanger tussen de lijnen. Het bleef bij de hervatting van de tweede periode de enige ingreep. KFC Berendrecht bracht een paar verse krachten o.w. de invallersdoelman mee naar buiten. ook hij werd al vlug op de proef gesteld. Zijn vuist raakte nog wel de straffe uithaal van Bruno Carvalho, maar dat bleek onvoldoende. Lee Colin en Lachambre verhoogden ei zo na. Ook de ingevallen Artjom Dmitrijev, Oumar Diouck, Omar Bennassar en Freddy Mombongo haalden een paar keer verschroeiend, maar slechtgericht uit. De kopbal van Karel De Smet ging via... het achterhoofd van Lee Colin jammerlijk naast. Ook de lokale doelman kreeg de handen meer dan eens op mekaar. Het was wachten op Honour Gombami die zo'n tien minuten voor tijd een flankvoorzet van Oumar Diouck binnenkopte. Omar Bennassar werd vrijgespeeld door Freddy Mombongo en bracht de (eind)stand zodoende op 0-9. Kansen nog voor Oumar Diouck en Vincent Lachambre, maar de moedige provincialers hielden R Antwerp FC net van dubbele cijfers.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 10/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
31 Kenneth Leemans
24 Mady Panandetiguiri
16 George Blay
6 Karel De Smet (K)
3 Vincent Lachambre (T.)
4 Prince Bobby - 9' (P)
2 Lee Colin
20 Andrei Ionescu
7 Bruno Carvalho
15 Tosin Dosunmu - 1' - 42' - 52'
17 Jordan Faucher - 3' - 33' - 41'
 
41' 20 Andrei Ionescu (uit)/
24 Oumar Diouck (in)
58' 7 Bruno Carvalho (uit)/
22 Omar Bennassar (in) - 81'
58' 4 Prince Bobby (uit)/
33 Honour Gombami (in) - 79'
58' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
9 Artjom Dmitrijev (in)
58' 17 Jordan Faucher (uit)/
19 Freddy Mombongo-Dues (in)
58' 24 Mady Panandetiguiri (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
K.F.C. Berendrecht Sp.
1 Joris Boehme (K)
6 Jorgen Vandenbroeck
16 Danny Marijnissen
5 Jarrie Vanderschraelen
15 Glen Boey
17 Kevin Daems
7 Yannick Vandevenne
8 Glen Gillis
11 Jamie Benoy
14 Ali Trhirouil
13 Dave Van Langendonck