K.F.C. Antonia

0 - 7

Don. 05/07/2012 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Renť Gijselsstadion

Toeschouwers: 1150
 
Scheidsrechter: Bram Volders

Lijnrechters: Siegfried Steegmans - Steve Van Rooy
 
Storm over de BethaniŽnlei

Eigen bericht - De schattingen liepen uiteen van goed negenhonderd tot ruim duizendhonderdvijftig toeschouwers. Het voetbalcomplex aan de BethaniŽnlei was opnieuw goed volgelopen om de nieuwgevormde groep van R Antwerp FC aan het werk te zien. Geen van de beide nieuwe coaches kon al over zijn volle effectief beschikken. Dat bleek voor de lokale trainer Philippe Willemkens een grotere handicap te zullen worden dan voor spiksplinternieuwe Antwerpcoach Dennis van Wijk. Artjom Dmitrijev bleef afwezig vanwege de geboorte van zijn eerste zoontje. Salomon Nirisarike en Caine Vos zagen hun rood-witte debuut gedwarsboomd door een onbestemde blessure aan rechter- dan wel linkerknie. Nieuwelingen Sven Van Der Jeugt, Mady Panandetiguiri, Honour Gombami en de twee defensieve stagiairs Antonio Wilson centraal aan de zijde van aanvoerder Karel De Smet en Sevada Abelian op rechtsachter stonden gespreid tussen een aantal vertrouwde gezichten.

De nieuwe roodgroene trainer vertelde wel respect, maar geen schrik te hebben van de bezoekers uit de Metropool. Hij kondigde alvast een stevige repliek aan en hoopte de score binnen de perken te houden. Naar jaarlijkse gewoonte ging de wedstrijd onder een dreigend wolkendek van start, de voorbode van een rood-witte storm over de BethaniŽnlei? Echt guur werd het evenwel pas na de kampwissel. De elementen hadden net als Tosin Dosunmu hun rol te spelen. De spits joeg al vroeg een rondje applaus door het stadion als hij een infiltratie af de linkerflank van Bruno Carvalho in doel kon verlengen (3'). Antwerpdoelman Sven Van Der Jeugt kwam even in beeld bij een door Sevada Abelian weggegeven corner. Depooter wist bijna van zijn lengte te profiteren, maar kwam in het zijnet uit. Het balbezit was voor R Antwerp FC, maar echt veel kansen wisten de bezoekers niet af te dwingen, daarvoor verliep de opbouw werkelijk te traag en bij momenten ook ietwat te slordig. De score bewoog pas na het half uur als aanvoerder Karel De Smet een hoekschop van Prince Bobby binnenbuffelde. Pal in het rustsignaal kopte ook Freddy Mombongo raak en zette zo de 0-3 tussenstand op het bord.

Vier spelers bleven er staan bij R Antwerp FC en dus bracht, coach Dennis van Wijk meteen na de kampwissel welgeteld zeven andere namen en gezichten. Ook Lee Colin mocht zich in de loop van die tweede periode verheugen in speelminuten op linksachter. De lokale coach sprong weliswaar zuiniger om met het reservemateriaal, maar eens het samenspel bij de bezoekers vlotte, stond er nog nauwelijks een rem op de score. Hadden de lokalen voor de pauze meer dan behoorlijk weerwerk geboden, erna wilde ook de buitenspeltactiek niet meer werken om rood-wit van het doel weg te houden. Omar Bennassar kreeg halverwege de tweede periode als eerste de score in beweging. Hij rondde een collectieve aanval fraai af. Een kwartier voor tijd dikte de jonge Franse Jordan Faucher aan tot 0-5. Daarmee was de doelpuntenhonger allerminst voldaan. Bruno Carvalho kreeg alle tijd en ruimte vanop de linkerflank. Hij mikte vol in de pin. Even later rondde Jordan Faucher nog een uitbraak op snelheid van Omar Bennassar af. In de slotfaze moest ook Antwerpdoelman Kenneth Leemans een keertje met de vuisten reageren op uithaal van het nummer dertien. Geen eerredder dus voor de moedige tegenstanders.

Ook hun stadionomroeper had de grootste moeite gehad met de naam Saidou Mady Panandetiguiri. Hij niet alleen. Gelukkig ging de nieuwe linksachter niet onmiddellijk aan het scoren. Vertrouwde en anderszins gemakkelijker te benoemen nieuwelingen deden dat wel, al ontbrak het de samenstellingen van voor en na de kampwissel nog wel aan cohesie. De prestatie in globo nog niet top, voetbalden enkelen, niet in het minst de beide testers, zich een eerste onvoldoende bij elkaar. Voor conclusies is het na deze eerste opdracht weliswaar nog te vroeg, al is de overwinning met een zeker verschil in deze eerste oefenpot wel een leuke opsteker voor Dennis van Wijk en zijn assistenten.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 05/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sven Van Der Jeugt
2 Sevada Abelian (T.)
6 Karel De Smet (K) - 36'
29 Antonio Wilson (T.)
16 Mady Panandetiguiri
33 Honour Gombami
5 Justice Wamfor
4 Prince Bobby
7 Bruno Carvalho - 69' - 79'
19 Freddy Mombongo-Dues - 44'
15 Tosin Dosunmu - 3'
 
46' 4 Prince Bobby (uit)/
27 Oumar Diouck (in)
46' 1 Sven Van Der Jeugt (uit)/
21 Kenneth Leemans (in)
46' 5 Justice Wamfor (uit)/
17 Jordan Faucher (in) - 74' - 82'
46' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
32 Andrei Ionescu (in)
46' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
8 Joren Dom (in)
46' 33 Honour Gombami (uit)/
20 George Blay (in)
46' 6 Karel De Smet (uit)/
22 Omar Bennassar (in) - 67'
61' 16 Mady Panandetiguiri (uit)/
34 Lee Colin (in)
K.F.C. Antonia
25 Tom Verstrepen
12 Glenn Smets
10 Bart Coreel
Jens Asselbergs
23 Lennert Vanwuytswinkel
11 Olivier Verbist
3 Jef Martens
7 Ilya Deridder
8 Franky Vanlooveren (K)
16 Philippe Snelders
86 Jorg Depooter