R. Cappellen F.C.

5 - 0

Din. 24/07/2012 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Stadion Jos Van Wellen

Toeschouwers: 837
 
Scheidsrechter: Wim Smet

Lijnrechters: Dirk Gilon - Rudi Henderickx
 
Van Zundert & co delen een dreun uit

Eigen bericht - De jonkies van de Great Old zijn deze avond in de broeierige hitte van het Stadion Jos Van Wellen ten onder gegaan aan het volwassen verweer van R Cappellen FC. Het werd inderdaad een serieuze afknapper voor de rood-witte fans, deze monsterlijke nederlaag zoals de rood-gelen de buren uit Deurne-Noord nog nimmer wisten toe te dienen. De uitblinkers liepen in alle linies van de roodgele derdeklasser. Met Schockaert en Boualaouli hadden ze bovendien twee superkillers in de rangen die de jonge rood-witte afweer, Justice Wamfor incluis, keer op keer het vuur aan de schenen legden. Tester Moses Adams haalde helaas niet eens het half uur, maar ook ingevallen Prince Bobby kon zijn koninklijke gaven zelden tot nooit demonstreren tegen een oppermachtige thuisploeg.

Alle Antwerpspelers worden deskundig tegen het licht gehouden en dus stuurde Antwerpcoach Dennis van Wijk opnieuw en experimenteel en meteen ook bijzonder onervaren elftal tussen de lijnen voor alweer een burenderby in de voorbereiding. Sloop er vooraf twijfel over de afloop in de hoofden van de niet eens zo talrijk aanwezige Antwerpaanhang, de (weinige) lokale fans zagen de confrontatie likkebaardend tegemoet. De ervaring stond inderdaad aan de kant van de thuisploeg en dan hield coach Steve Van Giel nog Ristovic, Boeykens en... Spencer Verbiest achter de hand. RAFC had de eerste corner en richtte met het geplaatste overhoekse schot van Caine Vos ook het eerste gevaar aan. Rood-geel (voor de gelegenheid weliswaar in gele shirt en blauwe short) nam het initiatief vlug over. Counterde snel en gezwind en klom al voor het kwartier op een dubbele voorsprong. Schockaert kon eerst een diepe bal van Nkuman overhoeks buiten bereik van Kenneth Leemans tegen het touwwerk plaatsen om vervolgens de Antwerpdoelman tegenvoets te passeren. Dat was hollen geblazen in de reactie, maar Nkuman kon al vlug bijna opnieuw scoren. Na de reglementair voorziene drankpauze kwam Prince Bobby de geblesseerde Moses Adams vervangen, niet nadat de jonge garde van de Great Old stelselmatig in de buitenspel was gevangen. RFC behield het initiatief, dreigde nog een keertje op vrijschop van Imschoot, maar de ruststand stond dan al bijna een half uur op het elektronische scorebord.

RAFC hervatte in dezelfde samenstelling. Bij RFC kwam Boualaouali oorlog stoken op de rechterflank. Seppe Kil mocht opnieuw de eerste hoekschop trappen, maar ook dan stonden de rood-gele torens paraat. Tosin Dosunmu kreeg zo maar een vrije kopkans op aangeven van Seppe Kil, maar de richting zat verkeerd. Aan de overkant stichtte opvallend werklustige Van Zundert gevaar. Kenneth Leemans weerde in eerste instantie knap af, maar moest zich toch gewonnen geven op de rebound van Imschoot, enkele dagen geleden in de pers nog gekoppeld aan het rood-wit van RAFC. Coach Dennis van Wijk greep in met twee kortopeenvolgende dubbele wissels. Ook de lokale coach sprak de invallersbank aan. Gooide rood-wit nu meer ervaren krijgers in het strijdgewoel, de uikomst van de partij leek al beslecht. De lokale linkerflank kwam middels Bruno Carvalho weliswaar even onder druk, Tosin Dosunmu joeg zijn kopslag opnieuw aan het doel voorbij. De inbreng van ex-Antwerpdoelman Ristovic luidde een stevig lokaal slotoffensief in. RFC trakteerde zijn fans in minder dan tien minuten nog op twee pareltjes van counterdoelpunten. Boualaouali zorgde twee keer op rij voor de finishing touch. Van Zundert & co deelden de buren een serieuze dreun uit. 't Was al van in het rood-witte jubileumjaar geleden dat RFC de klassieker nog wist te winnen...
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 24/07/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kenneth Leemans
18 Robbe Kil
5 Justice Wamfor (K)
2 Lee Colin
20 Seppe Kil
9 Oumar Diouck
10 Andrei Ionescu
3 Moses Adams (T.)
14 Caine Vos
17 Jordan Faucher
15 Tosin Dosunmu
 
31' 3 Moses Adams (uit)/
7 Prince Bobby (in)
57' 14 Caine Vos (uit)/
7 Bruno Carvalho (in)
57' 17 Jordan Faucher (uit)/
23 Honour Gombami (in)
63' 18 Robbe Kil (uit)/
12 Mady Panandetiguiri (in)
63' 15 Tosin Dosunmu (uit)/
19 Freddy Mombongo-Dues (in)
72' 5 Justice Wamfor (uit)/
6 Karel De Smet (in)
R. Cappellen F.C.
1 Bernd Brughmans
31 Bart Van Zundert
14 Jasper Vermeerbergen
18 Bryan Van Den Bogaert
3 Senne Vanderheyden
15 Wesley Geuens
8 Kristof Imschoot - 56'
4 Peter Crabeels
10 Michel Nkuman
16 Koen Schockaert - 13' - 14'
11 Sulaiman Shabi
 
46' 4 Peter Crabeels (uit)/
9 Youssef Boualaouali (in) - 79' - 85'
57' 10 Michel Nkuman (uit)/
5 Ben Van Den Brandt (in)
57' 8 Kristof Imschoot (uit)/
12 Sil Boeykens (in)
57' 16 Koen Schockaert (uit)/
6 Spencer Verbiest (in)
72' 1 Bernd Brughmans (uit)/
20 Predrag Ristovic (in)
80' 15 Wesley Geuens (uit)/
22 Christophe Teeuwen (in)
81' 11 Sulaiman Shabi (uit)/
23 Andy Callens (in)