FC Ekeren

1 - 8

Zat. 04/08/2012 19:00 u.

R. Antwerp F.C.

 
 
 
 
Plaats: Bist

Toeschouwers: 367
 
Scheidsrechter: Koen Velle
 
Oumar Diouck zet de netten drie keer bol
Een maand intensieve voorbereiding laat zo zijn sporen na. Niet alleen toont de kern een heel aantal andere gezichten, dat was duidelijk te zien in het kleine stadion aan de Bist te Ekeren. Aan de belangstelling te zien, ook sporen van verval bij de achterban, de fans lijken wel op het tandvlees te zitten. De sfeer had dus te lijden van de matige bezetting van de Ekerse infrastructuur. Was dit vorig seizoen de geslaagde opener van het oefenseizoen, nu moesten de deuren open voor wat de laatste oefenpot van de rood-witte club op Belgische bodem zou worden. De opdracht voor het jonge geweld van de Great Old was bovendien niet minnetjes: beter doen dan de twaalf goals van twaalf maanden geleden. Wie zou Yens Peeters, Kevin Oris & co. naar de kroon durven en kunnen steken. Coach Dennis van Wijk opteerde, enkele dagen voor de afreis naar Engeland, voor een superjonge verdediging in een offensief georiŽnteerd team met een dubbele bezetting in de zestien. Freddy Mombongo mocht voor het eerst de groene aanvoerdersband om en lijkt wel herboren na de komst van Dieter Van Tornhout, na zijn invalbeurt van woensdagavond nu voor het eerst in de startersrij. Bij FC Ekeren mocht ex-Antwerpbelofte Henri Collin vanaf het begin vol aan de bak, terwijl Yens Van De Weyer in de tweede helft een opgemerkte invalbeurt afwerkte.

Mady Panandetiguiri, woensdag goed voor de openingstreffer, was net als Prince Bobby aan rusten toe, terwijl Karel De Smet helende rondjes liep voor de partij, maar evenmin het wedstrijdblad haalde. Derdeprovincialer FC Ekeren probeerde de bezoekers bij te houden en op kracht wilde dat aanvankelijk ook nog lukken ook. R Antwerp FC opende met twee corner voor Bruno Carvalho, opnieuw goed voor een sterk begin, op rij. FC Ekeren antwoordde met een snedige tegenprik die op zijn beurt via de vuist van Kenneth Leemans in corner belandde. FC Ekeren durfde zowaar de buitenspel open te trekken en ving Dieter Van Turnhout na een afgeblokt schot van Oumar Diouck. De beiden waren wat van plan, dat zou spoedig blijken. Dieter Van Tornhout opende halverwege de eerste periode voorbij, de score. Sebastjan Komel bereidde voor, Honour Gombami verzorgde de assist, de spits won het duel in de zestien en vloerde doelman Engelen met een overhoeks schot. Sekonden later verdubbelde hij ei zo na de score. Oumar Diouck strandde op de vuisten van Engelen. Freddy Mombongo kon zijn inzet even later niet verzilveren. Het schot met links zoefde enkele metertjes naast. De linkspoten Seppe Kil en Sebastjan Komel gingen over de flank, Bruno Carvalho het aflossingspunt, Dieter Van Tornhout de ongenadige afwerker in de korte hoek voor het tweede bezoekende doelpunt. De klad zat nu even in het lokale kamp. Weinige minuten later stuurde Sebastjan Komel een corner richting tweede paal, waar Dingemans zijn eigen doelman verschalkte. Nog voor de rust klom Oumar Diouck op het scorebord. Hij verlengde de assist van Freddy Mombongo voor de 0-4 rustscore. Doelman Engelen eiste een hoofdrol op in die eerste periode.

Tegen de gewoonte in, bracht coach Dennis van Wijk drie verse krachten mee uit de kleedkamer. Doelman Sven Van Der Jeugt had niet onmiddellijk werk op te knappen, het aandeel van de aanvallers Omar Bennassar en Jordan Faucher was wel direct merkbaar. De Limburgse slangenmens kroop in combinatie met Seppe Kil en vervolgens in dubbelspel met Jordan Faucher. De Fransman kon onmiddellijk uithalen voor de forfaitscore. Nog was de honger niet over. Zelfde acteurs in steun van Robbe Kil en Oumar Diouck. De voorzet halve hoogte van Omar Bennassar en navolgende doelpoging van Jordan Faucher werden afgeblokt, maar tegen de herneming van Oumar Diouck stond de blauwe verdediging machterloos. Rood-wit leek gelanceerd voor een walk-over, maar dat was zonder de veerkracht van de lokalen gerekend. De haardos van Dingemans hinderde hem geenszins om een puntgave voorzet in de Antwerpbox te droppen. Invaller (Stein) Snelders vond de verste hoek van Sven Van Der Jeugt voor de verdiende eerredder van FC Ekeren. Justice Wamfor nam de aanvoerdersband van Freddy Mombongo over bij diens applausvervanging. Ook Tosin Dosunmu kreeg zijn speelminuten, niet nadat de score al verder opgelopen was via een puik doelpunt van Oumar Diouck na dubbelpass met Jordan Faucher. Het Ekerse centrale duo zag sterretjes en moest ook nog een achtste toestaan na een overbodig laatste kwartier met nog meer wissels aan beide kanten. In de allerlaatste minuut kwam Salomon Nirisarike zijn wedstrijd bekronen met een goal na afgeweerde kopslag van Tosin Dosunmu op hoekschop van Sebastjan Komel vanop rechts.

FC Ekeren had moedig weerwerk geboden, maar de Great Old nam zoals verwacht ruim de maat van de provincialers. Geen lichamelijke schade en de schande van het Stadion Jos Van Wellen verwerkt, kan de selectie donderdag de plas over voor een mini-stage op Britse bodem.
(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 04/08/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
21 Kenneth Leemans
18 Robbe Kil
16 Salomon Nirisarike - 89'
2 Lee Colin
11 Sebastjan Komel
23 Honour Gombami
20 Seppe Kil
9 Oumar Diouck - 40' - 50' - 62'
7 Bruno Carvalho - 35'
19 Freddy Mombongo-Dues
24 Dieter Van Tornhout - 24'
 
45' 21 Kenneth Leemans (uit)/
1 Sven Van Der Jeugt (in)
45' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
17 Jordan Faucher (in) - 47'
45' 7 Bruno Carvalho (uit)/
22 Omar Bennassar (in)
63' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
63' 2 Lee Colin (uit)/
5 Justice Wamfor (in)
71' 9 Oumar Diouck (uit)/
14 Caine Vos (in)
FC Ekeren
1 Kevin Engelen
2 Kenny Lemey
4 Henri Collin
15 Thomas Machtelinckx
14 Emmanuel Awonsanmi
8 Wouter Vermaelen
7 Giovanni Vanthillo
6 Joren Dingemans - 39' (O) - 60'
16 Jelle Janssens
3 Kris Lenaerts
9 Jimmy Geerts
 
46' 15 Thomas Machtelinckx (uit)/
11 Yens Van De Weyer (in)
53' 16 Jelle Janssens (uit)/
12 Stein Snelders (in)
71' 9 Jimmy Geerts (uit)/
10 Roy Gys (in)
71' 7 Giovanni Vanthillo (uit)/
13 Bart Willaerts (in)
73' 1 Kevin Engelen (uit)/
20 Wesley Coen (in)