R. Antwerp F.C.

3 - 2

Woe. 01/08/2012 19:00 u.

Valenciennes FC

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: ---
 
Scheidsrechter: Peter Vervecken

Lijnrechters: Dirk Gilon - Robby Keuleers
 
Fans opnieuw verzoend met rood-witte elf

Eigen bericht - Ondanks het tegengevallen restultaat in de oefenpot tegen RFC Cappellen en het onvermijdelijke en terechte gemor onder de fans, focuste de pers de afgelopen dagen volop op het jonge geweld van de Great Old. Jonge doelman Kenneth Leemans gaf tekst en uitleg aan De Nieuwe Gazet. Centrale verdediger Lee Colin blikte in Het Nieuwsblad vooruit op de komst van Valenciennes FC. Met zin voor realisme noemde de jonge kwekeling de Franse topklasser een zware test. In afwezigheid van de ervaring van Karel De Smet, stuurde coach Dennis van Wijk ook de jonge Rwandees Salomon Nirisarike tussen de lijnen, meteen zijn grote vuurproef in de geliefde kleuren. De jonge doelman moest dit keer zijn meer ervaren collega Sven Van Der Jeugt laten voorgaan en keek samen met o.a. Dieter Van Tornhout toe vanuit de dug-out. Voor Andrei Ionescu was dit keer geen plaatsje gereserveerd in de selectie. De Franse topklasser had in de breedte zijn sterkste selectie en wilde (eindelijk) een overtuigende prestatie neerzetten in zijn (grotendeels) mislukte oefencampagne.

Nog niet gewonnen deze zomer, wel een glaasje champagne gedronken na het gelijkspel in de laatste sortie tegen Stade de Reims, toch mangelde het ook de Franse topklasser aan vertrouwen. De aanvallend georiënteerde thuisploeg met Omar Bennassar, Oumar Diouck als speerpunten plus Bruno Carvalho en Honour Gombami als waterdragers over de flank, zat een tijdje gevangen in de eigen twijfel na de partij in Kapellen. Het was dus even wachten op echt grote kansen, al was er een schuchtere poging van Bruno Carvalho om de Franse doelman Penneteau bij het spel te betrekken. Sebastjan Komel werd in zijn poging om een laaggetrapte corner van Bruno Carvalho de voet dwars gezet. Het waren de Fransen als enigen die de buitenspelval durfden te laten klappen. Geen man overboord als even voorbij het eerste kwartier een sneluitgevoerde Franse omschakeling via Nguette achter de rug van Sven Van Der Jeugt belandde. Het publiek roerde zich en mocht zich onmiddellijk opwarmen aan offensieve bezigheid van de geliefde kleuren. De via centrale verdediger Anguoua afgedwongen hoekschop luidde een stevig antwoord in. Klemgezet op de rechterflank, vond Omar Bennassar in de diepte Mady, die simpelweg onder de Franse doelman Penneteau binnenstak. Nog niet eens rechtstreeks op Belgacom TV en dus moest de stadionomroeper onverwijld de naam van nieuuwe rechtsachter Panandetiguiri door de geluidsboxen jagen. Amper afgetrapt of er diende zich al een eerste Franse vervanging aan. Opvallend gretige linkerflank. Het was bovendien een rechtstreekse vrijschop (onlogischerwijs alweer afgevlagd!) na fout op Prince Bobby van linkspoot Komel die een rondje applaus opleverde. Invaller Camara probeerde van ver, Sven Van Der Jeugt wist aan de verste paal raad met de verre vallende bal van Camara. Nog een stevige poging over en weer, maar het bleef 0-0 aan de rust.

Het gebeurde nog niet eens zo vaak deze oefencampagne, maar coach Dennis van Wijk wisselde direct bij de hervatting. Freddy Mombongo kwam de spits belopen, terwijl Omar Bennassar op rechts de vrijgekomen stek van Honour Gombami overnam. Bij de Fransen verscheen tweede doelman Leca onder de dwarsbalk. Rood-wit begon gretig, al was er het stevige hoofd van Lee Colin nodig om een bezoekend inzenden af te weren. De rebound ging naast. Mady Panandetiguiri gaf mee aan Omar Bennassar. Freddy Mombongo plofte met het hoofd de op maat gesneden voorzet tegen het touwwerk. De Franse coach reageerde met enkele gerichte wissels. De bezoekers toonden zich nu een stuk feller. Het zou ze alvast een derde gele kaart opleveren. VFC trok het tempo op en probeerde al combinerend de rood-witte helft te veroveren. Het publiek ging pal achter de XI van Dennis van Wijk staan. Reageerde ongewoon heftig op Frans onsportief gedrag en dat gold in hoge mate centrale verdediger Kerjean. Het jonge hart van de roodwitte afweergordel toonde zich onverschrokken. Antwerpdoelman Sven Van Der Jeugt ranselde in eerste instantie een poging van dichtbij van Dossevi uit zijn doelvlak, maar werd in de rebound wel geklopt door Danic. De beide ploegen hadden nog ruim een kwartier om achter het beslissende doelpunt aan te gaan. Omar Bennassar werd weliswaar gevangen in de buitenspel, Sebastjan Komel draaide een poging links voorbij zijn directe opponent. Doelman Leca ging goed plat aan de eerste paal. Nog was het gevaar niet geweken.

Sven Van Der Jeugt joeg Bruno Carvalho aan. Freddy Mombongo legde aan de tweede paal gevat met het hoofd achteruit. Centraal kon pas ingevallen Dieter Van Tornhout een eeste keer scoren voor de aloude uit Deurne-Noord. De Fransen probeerden nog wel even het gas in te trappen, maar het waren de lokale uitblinkers Omar Bennassar en Bruno Carvalho die een geweldig open doekje scoorden bij hun vervanging. Seppe Kil werd nog opgeschreven, maar dat bewees eens te meer de dadenkracht van de jonge linkspoot, die mee de zege van zijn kleuren over het eindsignaal van Peter Vervecken tilde. Alle reden voor de fans om zondag opnieuw de weg naar het Bosuilstadion in te slaan, maar zaterdag nog een laatste keer oefenen op Belgisch grondgebied...

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 01/08/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
1 Sven Van Der Jeugt
12 Mady Panandetiguiri - 24'
2 Lee Colin
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel
23 Honour Gombami
5 Justice Wamfor (K)
4 Prince Bobby
7 Bruno Carvalho
22 Omar Bennassar
9 Oumar Diouck
 
46' 23 Honour Gombami (uit)/
19 Freddy Mombongo-Dues (in) - 50'
65' 9 Oumar Diouck (uit)/
24 Dieter Van Tornhout (in) - 82'
65' 4 Prince Bobby (uit)/
20 Seppe Kil (in) - 86'
82' 22 Omar Bennassar (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
87' 7 Bruno Carvalho (uit)/
15 Tosin Dosunmu (in)
Valenciennes FC
1 Nicolas Penneteau
2 David Ducourtioux
5 Benjamin Angoua - 38'
9 Vincent Aboubakar - 32'
13 Rocky Traoré (K)
14 Foued Kadir
18 Kenny Lala
23 José Saez
26 Marco Da Silva - 67'
32 Ofa Nguette - 19'
33 Yves-Marie Kerjean
 
39' 23 José Saez (uit)/
11 Abdou Camara (in)
50' 9 Vincent Aboubakar (uit)/
27 Mamadou Samassa (in)
60' 11 Abdou Camara (uit)/
12 Rémi Gomis (in)
72' 14 Foued Kadir (uit)/
8 Gaël Danic (in) - 75'
72' 32 Ofa Nguette (uit)/
28 Grégory Pujol (in)