R. Antwerp F.C.

2 - 0

Don. 23/08/2012 20:00 u.

S.C. Eendr. Aalst

 
 
 
 
Plaats: Bosuilstadion

Toeschouwers: 8324
 
Scheidsrechter: Tom Ottevaere

Lijnrechters: Kris Messely - Karel De Rocker
 
SC E. Aalst naar de Hayen

Eigen bericht - Gevraagd naar zijn impressies over de prestatie van zijn groep, bleef Dennis van Wijk zijn eigen kritische zelf. Niet tevreden na de bekerpartij tegen KVK Tienen, wees de Antwerpcoach ook na deze mooie en verdiende overwinning op het grote aantal werkpunten dat nog rest. Er was inderdaad (lange tijd) vrees voor de gelijkmaker, maar dat kon de pret van de vele duizenden supporters niet drukken. Het uitblijven van de echt bevrijdende treffer, inspireerde de achterban, die zich op een bepaald ogenblik keerde tegen oud-speler Stavros Glouftsis. Die andere ex-Bosuil Niels Martin was dan al teruggeroepen, terwijl Alex Di Gregorio vaak predikte in de woestijn. Toch pleitte bezoekend coach Van Renterghem voor zijn selectie. "We hadden enkele goede mogelijkheden, maar we kwamen in tegenstelling tot afgelopen maand april dit keer niet tot scoren. Niemand verliest graag op de eerste speeldag, maar we vertrekken toch met een positief gevoel richting Aalst."

Hoewel de rood-witte groep tegen KVK Tienen niet echt overtuigd had, gingen waarnemers er vanuit dat coach Dennis van Wijk weinig zou wijzigen aan zijn type-elftal. Skipper Karel De Smet moest vanwege schorsing zijn armband overdragen aan ouderdomsdeken Justice Wamfor. Er werden allicht enkele wisseloplossingen overwogen, maar de weg leek na bijna zes maanden verblijf in Deurne-Noord vrij voor het grote debuut van Salomon Nirisarike in de hoofdmacht van de Great Old. Hoewel tijdelijk een beetje wankel op de lange benen, kwam de hoogopschoten verdediger in de aanvangsfaze vrij vaak in combinatie met Nicky Hayen. Eens dat stadium voorbij verliep de overschakeling minder vlot dan gewenst. Toch was de eerste lokale hoekschop er al binnen de twee minuten. In tegenstelling tot de voorbereiding opteerde de ploeg nu telkens opnieuw voor uitzwaaierende corners vanop de eigenste flank. Zo trapte Sebastjan Komel deze eersteling vanop zijn linkerflank. Het leverde niet de gewenste schermutseling voor het doel van de jonge E.A.-doelman Verhoeven op. Bruno Carvalho zette eveneens de plukgrage handen van de Aalstenaar in werking.

Beste kans uit het eerste kwartier was voor... Glouftsis die een vrijschop van Smet na een foutief luchtduel, met het hoofd naast devieerde. Het enige smetje op het roodwitte blazoen. De jonge Aalsterse doelman duikelde in twee keren een poging van Bruno Carvalho uit zijn korte hoek. Langdurig rood-wit balbezit bracht Omar Bennassar enkele keren in stelling, maar de zwart-witte afweer bleef baas over de gebeurtenissen. Halverwege de eerste periode voorbij, kon de Bosuil toch de eersteling van het seizoen begroeten. De vrijschop afgedwongen door superactieve Bruno Carvalho, getrapt met links door Sebastjan Komel en door Nicky Hayen krachtig in doel gekopt (1-0). De Antwerpaanvallers gevangen in het centrum, trok Bruno Carvalho opnieuw op avontuur. Doelman Verhoeven kon de doelpoging in twee tijden neutraliseren. Het geluk stond de jonge doelman bij als een vallend voorzetschot net over de balk op het dak van zijn goal belandde. Het flitste nog niet doorlopend, maar de voorsprong bij de rust was zeker verdiend!

Beide coaches leken wel tevreden met de tussenstand. De wissels werden opgespaard en dus kwamen de ploegen ongewijzigd terug. De bezoekers zetten (voorzichtig) aan voor een offensieve bevlieging. Het leverde ze enkele doelschoten van ver en een eerste hoekschop op. Aan de overkant werd de buitenspelval opengetrokken, Omar Benassar de gevangene. In een duel in de middencirkel naaide ex-Bosuil Alex Di Gregorio Antwerpcaptain Wamfor het enige gele karton van de partij aan. Een smetje op de prestatie van scheidsrechter Tom Ottevaere. RAFC nam het initiatief over. Dieter Van Tornhout kopte de corner van Bruno Carvalho aan de eerste paal naast en deed dat even later met een assist van de rechtspoot nog eens (dunnetjes) over. De inzet van Freddy Mombongo leverde een nieuwe hoekschop, maar die werd door de spits eens te meer naastgeduwd. an de overkant spurtte Martin zich tot op de achterlijn, miste het doel en werd prompt vervangen. 'Publiekslieveling' Glouftsis maakte eveneens kennis met de buitenspelval en liep vervolgens in een duel met doelman Björn Sengier tegen de publieke hoon aan.

Kevin Roelandts was tussen de lijnen verschenen en scheurde keer op keer de rechterflank open. Toch dook de ultieme verlossing uit het centrum op. Het begon met een cross van Mady Panandetiguiri. Freddy Mombongo bereikte subtiel Omar Bennassar die met een gelift schot over doelman Verhoeven en via de rechterstaak de bevrijdende treffer op het bord trapte. Een keer nog hadden de bezoekers de aansluitingstreffer bijna beet. Een vrijschop van Smet schoot door de zestien. De vrijgelopen Glouftsis stuurde zijn doelpoging de tweede paal voorbij. Omar Bennassar had na de bevrijdende ook nog de belissende treffer aan zijn totaal kunnen toevoegen, maar joeg (ongecontroleerd) over de balk. In de ultieme minuten of was de blessuretijd dan al ingegaan, mochten de handen op mekaar voor Omar Bennassar en Freddy Mombongo. Prince Bobby en Jordan Faucher mochten ultiem delen in de feestvreugde. De Bosuilgrasmat vertoonde geen spoortje van sleet bij het laatste fluitsignaal, het publiek ging aan het feesten, coach Dennis van Wijk nam de felicitaties van vriend en vijand in ontvangst, maar bleef zijn eigen kritische zelf.

(PeWe - bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 23/08/2012)
 
 
 
R. Antwerp F.C.
26 Björn Sengier
12 Mady Panandetiguiri
3 Nicky Hayen - 27'
16 Salomon Nirisarike
11 Sebastjan Komel
22 Omar Bennassar - 77'
15 Jorn Vermeulen
5 Justice Wamfor (K) - 53'
7 Bruno Carvalho
24 Dieter Van Tornhout
19 Freddy Mombongo-Dues
 
66' 24 Dieter Van Tornhout (uit)/
10 Kevin Roelandts (in)
90' 19 Freddy Mombongo-Dues (uit)/
17 Jordan Faucher (in)
90' 22 Omar Bennassar (uit)/
4 Prince Bobby (in)
S.C. Eendr. Aalst
25 Gertjan Verhoeven
22 Mike Smet
5 Predrag Filipovic (K)
17 Jonas Bogaert
20 Lauden Hugelier
7 Tjendo De Cuyper
10 Alexandre Di Gregorio
16 Tom Pietermaat
11 Ken Van Damme
9 Niels Martin
14 Stavros Glouftsis
 
62' 9 Niels Martin (uit)/
8 Thomas Weydisch (in)
69' 16 Tom Pietermaat (uit)/
15 Sam De Munter (in)